Triumful binelui

  Contele Folke Bernadotte

  Depărtează-te de rău şi fă binele; caută pacea şi aleargă după ea! (Psalmii 34:14)

  În unele ocazii, faptul de a face ceea ce este bine poate conduce la răzvrătire din partea celor care sunt croiţi spre rău. Cu toate acestea, nu trebuie să ne temem de faptul că am făcut un bine, ci de faptul că am avut posibilitatea să-l facem şi nu am făcut-o.

  Folke Bernadotte a fost un diplomat şi aristocrat suedez. Lider al Mişcării Cercetaşilor din Suedia, Bernadotte a devenit vicepreşedinte al Crucii Roşii Suedeze în 1943. In această calitate, a reuşit eliberarea a circa 31 000 de prizonieri de război din lagărele de concentrare germane în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, inclusiv 423 de evrei danezi, eliberaţi din lagărul Theresienstadt (în data de 14 aprilie 1945).

  Contele Bernadotte a reuşit să pună capăt conflictului arabo-israelian din 1947-1948 şi să aşeze bazele taberelor de refugiaţi palestinieni din Orientul Mijlociu. A fost numit mediator ONU pentru Palestina. A fost primul care a ocupat această poziţie, ca urmare a violenţelor declanşate de adoptarea hotărârii Organizaţiei Naţiunilor Unite din 30 noiembrie 1947, prin care s-a pus capăt Mandatului Britanic asupra Palestinei şi a Planului pentru împărţirea Palestinei (între evrei şi arabi).

  Vineri, 17 septembrie 1948, maşina cu care contele se deplasa împreună cu un observator ONU, colonelul francez Andre Serot, a fost surprinsă într-o ambuscadă a unei echipe sioniste de comando în Piaţa Ben Zion Guini din Ierusalim. Bernadotte a murit.

  Vîlceleanu Valentin, LTA, Craiova

  Triumful binelui - 2016. Depărtează-te de rău şi fă binele; caută pacea şi aleargă după ea! (Psalmii 34:14)
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...