Triumful binelui

  Contele Folke Bernadotte

  Depărtează-te de rău şi fă binele; caută pacea şi aleargă după ea! (Psalmii 34:14)

  În unele ocazii, faptul de a face ceea ce este bine poate conduce la răzvrătire din partea celor care sunt croiţi spre rău. Cu toate acestea, nu trebuie să ne temem de faptul că am făcut un bine, ci de faptul că am avut posibilitatea să-l facem şi nu am făcut-o.

  Folke Bernadotte a fost un diplomat şi aristocrat suedez. Lider al Mişcării Cercetaşilor din Suedia, Bernadotte a devenit vicepreşedinte al Crucii Roşii Suedeze în 1943. In această calitate, a reuşit eliberarea a circa 31 000 de prizonieri de război din lagărele de concentrare germane în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, inclusiv 423 de evrei danezi, eliberaţi din lagărul Theresienstadt (în data de 14 aprilie 1945).

  Contele Bernadotte a reuşit să pună capăt conflictului arabo-israelian din 1947-1948 şi să aşeze bazele taberelor de refugiaţi palestinieni din Orientul Mijlociu. A fost numit mediator ONU pentru Palestina. A fost primul care a ocupat această poziţie, ca urmare a violenţelor declanşate de adoptarea hotărârii Organizaţiei Naţiunilor Unite din 30 noiembrie 1947, prin care s-a pus capăt Mandatului Britanic asupra Palestinei şi a Planului pentru împărţirea Palestinei (între evrei şi arabi).

  Vineri, 17 septembrie 1948, maşina cu care contele se deplasa împreună cu un observator ONU, colonelul francez Andre Serot, a fost surprinsă într-o ambuscadă a unei echipe sioniste de comando în Piaţa Ben Zion Guini din Ierusalim. Bernadotte a murit.

  Vîlceleanu Valentin, LTA, Craiova

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Unsprezece minute

  Nu poți schimba trecutul, dar poți lumina prezentul și viitorul. Chiar dacă e dureros, îngroapă ceea ce nu mai poți schimba, depozitează la locul vechiturilor și deschide o fereastră spre azi, spre ceea ce poți fi și face acum. Poate că ceilalți au stricat trecutul, dar azi tu poți construi ceva mult mai luminos. Ieși din pivnița amintirilor și aprinde lumina! Mântuitorul stă cu mâna întinsă și vrea să îți încredințeze o altă formulă de viață, diferită, ruptă de trecut.

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...