Triumful binelui

  Contele Folke Bernadotte

  Depărtează-te de rău şi fă binele; caută pacea şi aleargă după ea! (Psalmii 34:14)

  În unele ocazii, faptul de a face ceea ce este bine poate conduce la răzvrătire din partea celor care sunt croiţi spre rău. Cu toate acestea, nu trebuie să ne temem de faptul că am făcut un bine, ci de faptul că am avut posibilitatea să-l facem şi nu am făcut-o.

  Folke Bernadotte a fost un diplomat şi aristocrat suedez. Lider al Mişcării Cercetaşilor din Suedia, Bernadotte a devenit vicepreşedinte al Crucii Roşii Suedeze în 1943. In această calitate, a reuşit eliberarea a circa 31 000 de prizonieri de război din lagărele de concentrare germane în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, inclusiv 423 de evrei danezi, eliberaţi din lagărul Theresienstadt (în data de 14 aprilie 1945).

  Contele Bernadotte a reuşit să pună capăt conflictului arabo-israelian din 1947-1948 şi să aşeze bazele taberelor de refugiaţi palestinieni din Orientul Mijlociu. A fost numit mediator ONU pentru Palestina. A fost primul care a ocupat această poziţie, ca urmare a violenţelor declanşate de adoptarea hotărârii Organizaţiei Naţiunilor Unite din 30 noiembrie 1947, prin care s-a pus capăt Mandatului Britanic asupra Palestinei şi a Planului pentru împărţirea Palestinei (între evrei şi arabi).

  Vineri, 17 septembrie 1948, maşina cu care contele se deplasa împreună cu un observator ONU, colonelul francez Andre Serot, a fost surprinsă într-o ambuscadă a unei echipe sioniste de comando în Piaţa Ben Zion Guini din Ierusalim. Bernadotte a murit.

  Vîlceleanu Valentin, LTA, Craiova

  Triumful binelui - 2016. Depărtează-te de rău şi fă binele; caută pacea şi aleargă după ea! (Psalmii 34:14)
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Steaua cu cinci colțuri

  Deseori, ceva ce pare atrăgător la început se poate transforma în ceva rău; în fiecare zi poate apărea ceva care ne atrage și apoi să ne demonstreze că realitatea era alta. Numai cu mintea noastră nu putem identifica pericolul din orice, din acest motiv depindem de inspirația care vine de la Dumnezeu.

  Clasa în care ai un diriginte și mai mulți profesori

  Dacă, la o analiză personală, ajungi la concluzia că ceva te împiedică să vezi cu ochi buni o persoană sau dacă simți rețineri în privința cuiva, nu ignora trăirea respectivă, caută modalități de a elimina antipatia și resentimentele. Vezi de ce nu poți suporta pe cineva, apoi abordează acele lucruri cât sunt încă la stadiul de început. Ține minte ce spune Biblia: „Biruiește răul prin bine!”

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...