Articolul precedentPrivit prin ţeava puştii (2)
  Articolul următorUn canal de lumină

  Dumnezeu și știința

  Isaac Newton

  Şi noi, dar, fiindcă suntem înconjuraţi cu un nor aşa de mare de martori, să dăm la o parte orice piedică şi păcatul care ne înfăşoară aşa de lesne şi să alergăm cu stăruinţă în alergarea care ne stă înainte. (Romani 12:1)

  De cele mai multe ori în viaţă e nevoie să mergi cu capul plecat pentru că rişti să vezi un măr care cade, să te fereşti şi să ratezi ocazia de a schimba omenirea prin capacitatea pe care ţi-a dat-o Dumnezeu să o foloseşti spre binele tuturor.

  Legenda spune că un măr i-a căzut în cap şi l-a deşteptat! Ai ghicit despre cine e vorba? Despre un renumit om de ştiinţă englez! Având înclinaţii spre ştiinţele exacte, acesta a revoluţionat fizica, punând bazele mecanicii clasice.

  Isaac Newton s-a născut în data de 4 ianuarie 1643, în preajma izbucnirii războiului civil din Anglia şi a fost martorul executării regelui Carol I. Abia spre sfârşitul vieţii a avut parte de linişte, când pacea şi ordinea fuseseră consolidate în ţară. Orfan de tată, care a murit cu 3 luni înainte de naşterea lui, Isaac a fost părăsit şi de mamă la doar 3 ani, aceasta lăsându-l în grija bunicilor, care l-au trimis la şcoală din copilărie. Şcoala l-a format, oferindu-i bazele cunoaşterii.

  Se spune că, într-o zi, pe când se odihnea la umbra unui copac, i-a căzut un măr în cap şi, astfel, a descoperit legea gravitaţiei, schimbând lumea. Isaac a fost un băiat silitor, care a considerat întodeauna că tot ceea ce a lăsat Dumnezeu omenirii trebuie descoperit pas cu pas. El s-a considerat pe sine ca „un copil ce se joacă pe malul mării, descoperind câte o piatră colorată, bucurându-se de ea, în timp ce marele ocean al adevărului se întinde necunoscut în faţa lui”.

  Beni Pantea, Arad

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Când ești în al nouălea cer

  Chiar dacă îți este greu să crezi că dincolo de suferința, sărăcia și nedreptatea din jur există o altă realitate cu totul diferită și în care nu mai stăpânește nici Diavolul, nici uneltele lui, recitește relatările lui Pavel, ale lui Ioan, în Apocalipsa, și lasă-te purtat cu imaginația spre ceva ce reprezintă idealul tău de frumusețe și de bine. Imaginează-ți că abia de la acel nivel începe cu adevărat cerul și lumea pregătită de Dumnezeu celor salvați.

  Doar nouă salvați

  Chiar și atunci când noi uităm de El, Salvatorul vieții noastre este în aceeași barcă cu noi și uneori chiar pe valurile pe care le oprește. Bine ar fi să nu pierdem din vedere acest lucru și să-I cerem să intervină înainte de a ne frământa sau epuiza prin încercările noastre. Rămâi așezat pe genunchi și cere ajutorul. În furtună nu este o idee prea bună să te ridici în picioare.

  Pachetul C9

  Din fericire pentru noi, Mântuitorul nu a lăsat la limitările omului salvarea, ci a plătit prețul integral și a oferit dreptul și posibilitatea ca oricine să poată apela în mod gratuit. Suntem mântuiți prin har, prin credință, iar acest lucru depășește cu mult capacitatea noastră de plată. Oricât am economisi, tot nu ar fi de-ajuns nici pentru un singur procent din cost. Există doar două opțiuni: acceptăm gratuitatea ori alegem să murim orgolioși.

  Publicate astăzi

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu

  Dacă îndoiala îţi copleşeşte viaţa, fă ce a făcut Isus! Adună toate dovezile că tu eşti fiul Său drag sau fiica Lui preaiubită. Contemplă prin credinţă la propriul tău caracter, care va deveni mai curat în lumina de la cruce.

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Isten népe megszabadul

  „Igen, így szól az Úr, az erőstől elvétetnek a foglyok is, és megszabadul a kegyetlen...