Isaac Newton
Şi noi, dar, fiindcă suntem înconjuraţi cu un nor aşa de mare de martori, să dăm la o parte orice piedică şi păcatul care ne înfăşoară aşa de lesne şi să alergăm cu stăruinţă în alergarea care ne stă înainte. (Romani 12:1)
De cele mai multe ori în viaţă e nevoie să mergi cu capul plecat pentru că rişti să vezi un măr care cade, să te fereşti şi să ratezi ocazia de a schimba omenirea prin capacitatea pe care ţi-a dat-o Dumnezeu să o foloseşti spre binele tuturor.
Legenda spune că un măr i-a căzut în cap şi l-a deşteptat! Ai ghicit despre cine e vorba? Despre un renumit om de ştiinţă englez! Având înclinaţii spre ştiinţele exacte, acesta a revoluţionat fizica, punând bazele mecanicii clasice.
Isaac Newton s-a născut în data de 4 ianuarie 1643, în preajma izbucnirii războiului civil din Anglia şi a fost martorul executării regelui Carol I. Abia spre sfârşitul vieţii a avut parte de linişte, când pacea şi ordinea fuseseră consolidate în ţară. Orfan de tată, care a murit cu 3 luni înainte de naşterea lui, Isaac a fost părăsit şi de mamă la doar 3 ani, aceasta lăsându-l în grija bunicilor, care l-au trimis la şcoală din copilărie. Şcoala l-a format, oferindu-i bazele cunoaşterii.
Se spune că, într-o zi, pe când se odihnea la umbra unui copac, i-a căzut un măr în cap şi, astfel, a descoperit legea gravitaţiei, schimbând lumea. Isaac a fost un băiat silitor, care a considerat întodeauna că tot ceea ce a lăsat Dumnezeu omenirii trebuie descoperit pas cu pas. El s-a considerat pe sine ca „un copil ce se joacă pe malul mării, descoperind câte o piatră colorată, bucurându-se de ea, în timp ce marele ocean al adevărului se întinde necunoscut în faţa lui”.
Beni Pantea, Arad