Articolul precedentPrivit prin ţeava puştii (2)
  Articolul următorUn canal de lumină

  Dumnezeu și știința

  Isaac Newton

  Şi noi, dar, fiindcă suntem înconjuraţi cu un nor aşa de mare de martori, să dăm la o parte orice piedică şi păcatul care ne înfăşoară aşa de lesne şi să alergăm cu stăruinţă în alergarea care ne stă înainte. (Romani 12:1)

  De cele mai multe ori în viaţă e nevoie să mergi cu capul plecat pentru că rişti să vezi un măr care cade, să te fereşti şi să ratezi ocazia de a schimba omenirea prin capacitatea pe care ţi-a dat-o Dumnezeu să o foloseşti spre binele tuturor.

  Legenda spune că un măr i-a căzut în cap şi l-a deşteptat! Ai ghicit despre cine e vorba? Despre un renumit om de ştiinţă englez! Având înclinaţii spre ştiinţele exacte, acesta a revoluţionat fizica, punând bazele mecanicii clasice.

  Isaac Newton s-a născut în data de 4 ianuarie 1643, în preajma izbucnirii războiului civil din Anglia şi a fost martorul executării regelui Carol I. Abia spre sfârşitul vieţii a avut parte de linişte, când pacea şi ordinea fuseseră consolidate în ţară. Orfan de tată, care a murit cu 3 luni înainte de naşterea lui, Isaac a fost părăsit şi de mamă la doar 3 ani, aceasta lăsându-l în grija bunicilor, care l-au trimis la şcoală din copilărie. Şcoala l-a format, oferindu-i bazele cunoaşterii.

  Se spune că, într-o zi, pe când se odihnea la umbra unui copac, i-a căzut un măr în cap şi, astfel, a descoperit legea gravitaţiei, schimbând lumea. Isaac a fost un băiat silitor, care a considerat întodeauna că tot ceea ce a lăsat Dumnezeu omenirii trebuie descoperit pas cu pas. El s-a considerat pe sine ca „un copil ce se joacă pe malul mării, descoperind câte o piatră colorată, bucurându-se de ea, în timp ce marele ocean al adevărului se întinde necunoscut în faţa lui”.

  Beni Pantea, Arad

  Dumnezeu și știința - 2016. Şi noi, dar, fiindcă suntem înconjuraţi cu un nor aşa de mare de martori, să dăm la o parte orice piedică şi păcatul care ne înfăşoară aşa de lesne şi să alergăm cu stăruinţă în alergarea care ne stă înainte. (Romani 12:1)
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...