Articolul precedentCărţi şi muzică
  Articolul următorCombustibil nou

  Învață de la experți

  Brian Tracy — antreprenor, autor şi antrenor de dezvoltare personală şi profesională

  Căci înţelepciunea va veni în inima ta şi cunoaşterea va fi plăcerea sufletului tău. (Proverbele 2:10)

  Dumnezeu ne-a creat să fim cap şi nu coadă acolo unde ne aflăm. Dacă un fiu de fermier a reuşit, tu cu siguranţă eşti făcut pentru asta. îl avem alături de noi pe Marele Expert, Dumnezeu, care este dispus să ne îndrume dacă alegem să venim la El.

  Tatăl lui Brian a fost fermier, iar mama, asistentă. Munceau amândoi sporadic. Brian a renunţat la şcoală şi, o vreme, a lucrat ca spălător de vase, dormind într-o maşină veche.

  Apoi, a intrat în domeniul vânzărilor, bătând din uşă în uşă. Dacă într-o zi nu vindea nimic, nu avea ce să mănânce, iar dacă nu vindea trei zile, nu avea unde să doarmă. Avea găuri în pantofi şi un singur rând de haine.

  Pete, cel mai de succes agent de vânzări din companie, vindea de 10 ori mai mult decât toţi la un loc, deşi lucra 7 ore pe zi în loc de 14. Într-o zi, Brian l-a întrebat: „Ce faci tu de eşti mai bun ca noi?” Pete i-a explicat că poate avea succes dacă învaţă de la experţi. Din ziua aceea, Brian a început să meargă la cursuri de vânzări, iar, după un an, vânzările lui au crescut de 10 ori. Sfatul primit de el: „Învaţă de la experţi pentru că asta îţi scuteşte ani de muncă. Nu o să trăieşti suficient de mult ca să le înveţi de unul singur pe toate!”

  Urmarea? Brian a inventat un sistem de vânzări care promitea companiilor că le va creşte veniturile de 10 ori anual. Dacă acest lucru nu s-ar fi întâmplat, banii aveau să le fie retumaţi. În toată cariera lui, Brian nu a trebuit să returneze măcar un cent.

  Mihai Dinu, Câmpina

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Nunta de tinichea

  Oricât de greu ți-ar fi în familie, oricare ar fi frustrările sau neajunsurile pe care le simți, înțelege că fiecare dintre noi poate determina atmosfera și reușita unei case. Nu contrează dacă ești copil sau adult, atâta timp cât poți depăși egoismul și poți oferi ceva din tine celor cu care împarți viața. Chiar nu merită să întreții o atmosferă de frustrări și amărăciune. Comunică, întreabă, arată că îți pasă!

  Numărul de telefon complet

  Nu exagerare, ci atenție. A avea grijă nu înseamnă a stresa, ci a da importanță tuturor aspectelor, mari sau mici; aceasta este condiția unei bune comunicări și, de multe ori, chiar a reușitei depline. Noi suntem făcuți asemenea Creatorului: avem pasiunea și simțul detaliilor în structura noastră.

  Zece negri mititei

  Faptul că Isus va fi Judecătorul nu este o veste rea, ci dimpotrivă. Nu poate exista un Judecător mai înțelept și mai drept decât Acela care Și-a dat viața pentru om.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...