Învață de la experți

Brian Tracy — antreprenor, autor şi antrenor de dezvoltare personală şi profesională

Căci înţelepciunea va veni în inima ta şi cunoaşterea va fi plăcerea sufletului tău. (Proverbele 2:10)

Dumnezeu ne-a creat să fim cap şi nu coadă acolo unde ne aflăm. Dacă un fiu de fermier a reuşit, tu cu siguranţă eşti făcut pentru asta. îl avem alături de noi pe Marele Expert, Dumnezeu, care este dispus să ne îndrume dacă alegem să venim la El.

Tatăl lui Brian a fost fermier, iar mama, asistentă. Munceau amândoi sporadic. Brian a renunţat la şcoală şi, o vreme, a lucrat ca spălător de vase, dormind într-o maşină veche.

Apoi, a intrat în domeniul vânzărilor, bătând din uşă în uşă. Dacă într-o zi nu vindea nimic, nu avea ce să mănânce, iar dacă nu vindea trei zile, nu avea unde să doarmă. Avea găuri în pantofi şi un singur rând de haine.

Pete, cel mai de succes agent de vânzări din companie, vindea de 10 ori mai mult decât toţi la un loc, deşi lucra 7 ore pe zi în loc de 14. Într-o zi, Brian l-a întrebat: „Ce faci tu de eşti mai bun ca noi?” Pete i-a explicat că poate avea succes dacă învaţă de la experţi. Din ziua aceea, Brian a început să meargă la cursuri de vânzări, iar, după un an, vânzările lui au crescut de 10 ori. Sfatul primit de el: „Învaţă de la experţi pentru că asta îţi scuteşte ani de muncă. Nu o să trăieşti suficient de mult ca să le înveţi de unul singur pe toate!”

Urmarea? Brian a inventat un sistem de vânzări care promitea companiilor că le va creşte veniturile de 10 ori anual. Dacă acest lucru nu s-ar fi întâmplat, banii aveau să le fie retumaţi. În toată cariera lui, Brian nu a trebuit să returneze măcar un cent.

Mihai Dinu, Câmpina

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor