Articolul precedentCărţi şi muzică
  Articolul următorCombustibil nou

  Învață de la experți

  Brian Tracy — antreprenor, autor şi antrenor de dezvoltare personală şi profesională

  Căci înţelepciunea va veni în inima ta şi cunoaşterea va fi plăcerea sufletului tău. (Proverbele 2:10)

  Dumnezeu ne-a creat să fim cap şi nu coadă acolo unde ne aflăm. Dacă un fiu de fermier a reuşit, tu cu siguranţă eşti făcut pentru asta. îl avem alături de noi pe Marele Expert, Dumnezeu, care este dispus să ne îndrume dacă alegem să venim la El.

  Tatăl lui Brian a fost fermier, iar mama, asistentă. Munceau amândoi sporadic. Brian a renunţat la şcoală şi, o vreme, a lucrat ca spălător de vase, dormind într-o maşină veche.

  Apoi, a intrat în domeniul vânzărilor, bătând din uşă în uşă. Dacă într-o zi nu vindea nimic, nu avea ce să mănânce, iar dacă nu vindea trei zile, nu avea unde să doarmă. Avea găuri în pantofi şi un singur rând de haine.

  Pete, cel mai de succes agent de vânzări din companie, vindea de 10 ori mai mult decât toţi la un loc, deşi lucra 7 ore pe zi în loc de 14. Într-o zi, Brian l-a întrebat: „Ce faci tu de eşti mai bun ca noi?” Pete i-a explicat că poate avea succes dacă învaţă de la experţi. Din ziua aceea, Brian a început să meargă la cursuri de vânzări, iar, după un an, vânzările lui au crescut de 10 ori. Sfatul primit de el: „Învaţă de la experţi pentru că asta îţi scuteşte ani de muncă. Nu o să trăieşti suficient de mult ca să le înveţi de unul singur pe toate!”

  Urmarea? Brian a inventat un sistem de vânzări care promitea companiilor că le va creşte veniturile de 10 ori anual. Dacă acest lucru nu s-ar fi întâmplat, banii aveau să le fie retumaţi. În toată cariera lui, Brian nu a trebuit să returneze măcar un cent.

  Mihai Dinu, Câmpina

  Învață de la experți - 2016. Căci înţelepciunea va veni în inima ta şi cunoaşterea va fi plăcerea sufletului tău. (Proverbele 2:10)
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...