Articolul precedentDe la Dumnezeu, pentru Dumnezeu
  Articolul următorNimic nu este imposibil

  Dumnezeu te cheamă și pe tine

  Ioana d’Arc

  Luptă-te lupta cea bună a credinţei, apucă viaţa veşnică la care ai fost chemat şi pentru care ai făcut acea frumoasă mărturisire înaintea multor martori. (1 Timotei 6:12)

  Poate că Dumnezeu nu te cheamă să lupţi pentru salvarea ţării tale, dar te cheamă să lupţi pentru salvarea celor care încă nu L-au cunoscut pe El. Poate n-o să vezi rezultatul efortului tău imediat, dar îl vei vedea când El va reveni pe norii cerului. Oricine poate participa. Chiar şi tu! Implică-te în marele război, pentru împărăţia lui Dumnezeu!

  În 1337, a început conflictul supranumit Războiul de 100 de ani. Anglia vrând să cucerească Franţa. După multe lupte pierdute. Franţa părea să nu mai aibă vreo şansă, pierzând teritoriu după teritoriu.

  Pe 6 ianuarie 1412, s-a născut Ioana dArc. La vârsta de 13 ani, ea a început să spună că aude vocea lui Dumnezeu care o trimite să recucerească teritoriile franceze pierdute. Regele a aflat despre ea şi, la numai 16 ani. Ioana a fost trimisă să conducă armata şi să cucerească oraşul Orleans. După câteva zile, a reuşit să aducă prima victorie franceză. Apoi a fost trimisă spre Chinon, unde l-a întâlnit pentru prima dată pe conducătorul francez, Carol al VH-lea. Soldaţii au acceptat să o urmeze şi au avut parte de mai multe victorii.

  În 1431, la vârsta de 19 ani, Ioana a fost luată prizonieră şi vândută Angliei, unde a fost închisă. La 6 zile după închiderea ei, a fost judecată şi condamnată la moarte. Când a fost arsă pe rug, a strigat numele lui Isus Hristos. Deşi Ioana d’Arc nu a văzut sfârşitul războiului, ea a dat startul a ceea ce părea aproape imposibil – salvarea Franţei. La 22 de ani după moartea ei, în 1453, războiul s-a încheiat. Franţa recucerind teritoriile pierdute şi câştigând războiul.

  Gabriel Cobuz, Arad

  Dumnezeu te cheamă și pe tine - 2016. Luptă-te lupta cea bună a credinţei, apucă viaţa veşnică la care ai fost chemat şi pentru care ai făcut acea frumoasă mărturisire înaintea multor martori. (1 Timotei 6:12)
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...