Articolul precedentDe la Dumnezeu, pentru Dumnezeu
  Articolul următorNimic nu este imposibil

  Dumnezeu te cheamă și pe tine

  Ioana d’Arc

  Luptă-te lupta cea bună a credinţei, apucă viaţa veşnică la care ai fost chemat şi pentru care ai făcut acea frumoasă mărturisire înaintea multor martori. (1 Timotei 6:12)

  Poate că Dumnezeu nu te cheamă să lupţi pentru salvarea ţării tale, dar te cheamă să lupţi pentru salvarea celor care încă nu L-au cunoscut pe El. Poate n-o să vezi rezultatul efortului tău imediat, dar îl vei vedea când El va reveni pe norii cerului. Oricine poate participa. Chiar şi tu! Implică-te în marele război, pentru împărăţia lui Dumnezeu!

  În 1337, a început conflictul supranumit Războiul de 100 de ani. Anglia vrând să cucerească Franţa. După multe lupte pierdute. Franţa părea să nu mai aibă vreo şansă, pierzând teritoriu după teritoriu.

  Pe 6 ianuarie 1412, s-a născut Ioana dArc. La vârsta de 13 ani, ea a început să spună că aude vocea lui Dumnezeu care o trimite să recucerească teritoriile franceze pierdute. Regele a aflat despre ea şi, la numai 16 ani. Ioana a fost trimisă să conducă armata şi să cucerească oraşul Orleans. După câteva zile, a reuşit să aducă prima victorie franceză. Apoi a fost trimisă spre Chinon, unde l-a întâlnit pentru prima dată pe conducătorul francez, Carol al VH-lea. Soldaţii au acceptat să o urmeze şi au avut parte de mai multe victorii.

  În 1431, la vârsta de 19 ani, Ioana a fost luată prizonieră şi vândută Angliei, unde a fost închisă. La 6 zile după închiderea ei, a fost judecată şi condamnată la moarte. Când a fost arsă pe rug, a strigat numele lui Isus Hristos. Deşi Ioana d’Arc nu a văzut sfârşitul războiului, ea a dat startul a ceea ce părea aproape imposibil – salvarea Franţei. La 22 de ani după moartea ei, în 1453, războiul s-a încheiat. Franţa recucerind teritoriile pierdute şi câştigând războiul.

  Gabriel Cobuz, Arad

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Când ești în al nouălea cer

  Chiar dacă îți este greu să crezi că dincolo de suferința, sărăcia și nedreptatea din jur există o altă realitate cu totul diferită și în care nu mai stăpânește nici Diavolul, nici uneltele lui, recitește relatările lui Pavel, ale lui Ioan, în Apocalipsa, și lasă-te purtat cu imaginația spre ceva ce reprezintă idealul tău de frumusețe și de bine. Imaginează-ți că abia de la acel nivel începe cu adevărat cerul și lumea pregătită de Dumnezeu celor salvați.

  Doar nouă salvați

  Chiar și atunci când noi uităm de El, Salvatorul vieții noastre este în aceeași barcă cu noi și uneori chiar pe valurile pe care le oprește. Bine ar fi să nu pierdem din vedere acest lucru și să-I cerem să intervină înainte de a ne frământa sau epuiza prin încercările noastre. Rămâi așezat pe genunchi și cere ajutorul. În furtună nu este o idee prea bună să te ridici în picioare.

  Pachetul C9

  Din fericire pentru noi, Mântuitorul nu a lăsat la limitările omului salvarea, ci a plătit prețul integral și a oferit dreptul și posibilitatea ca oricine să poată apela în mod gratuit. Suntem mântuiți prin har, prin credință, iar acest lucru depășește cu mult capacitatea noastră de plată. Oricât am economisi, tot nu ar fi de-ajuns nici pentru un singur procent din cost. Există doar două opțiuni: acceptăm gratuitatea ori alegem să murim orgolioși.

  Publicate astăzi

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu

  Dacă îndoiala îţi copleşeşte viaţa, fă ce a făcut Isus! Adună toate dovezile că tu eşti fiul Său drag sau fiica Lui preaiubită. Contemplă prin credinţă la propriul tău caracter, care va deveni mai curat în lumina de la cruce.

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Isten népe megszabadul

  „Igen, így szól az Úr, az erőstől elvétetnek a foglyok is, és megszabadul a kegyetlen...