Dumnezeu te cheamă și pe tine

Ioana d’Arc

Luptă-te lupta cea bună a credinţei, apucă viaţa veşnică la care ai fost chemat şi pentru care ai făcut acea frumoasă mărturisire înaintea multor martori. (1 Timotei 6:12)

Poate că Dumnezeu nu te cheamă să lupţi pentru salvarea ţării tale, dar te cheamă să lupţi pentru salvarea celor care încă nu L-au cunoscut pe El. Poate n-o să vezi rezultatul efortului tău imediat, dar îl vei vedea când El va reveni pe norii cerului. Oricine poate participa. Chiar şi tu! Implică-te în marele război, pentru împărăţia lui Dumnezeu!

În 1337, a început conflictul supranumit Războiul de 100 de ani. Anglia vrând să cucerească Franţa. După multe lupte pierdute. Franţa părea să nu mai aibă vreo şansă, pierzând teritoriu după teritoriu.

Pe 6 ianuarie 1412, s-a născut Ioana dArc. La vârsta de 13 ani, ea a început să spună că aude vocea lui Dumnezeu care o trimite să recucerească teritoriile franceze pierdute. Regele a aflat despre ea şi, la numai 16 ani. Ioana a fost trimisă să conducă armata şi să cucerească oraşul Orleans. După câteva zile, a reuşit să aducă prima victorie franceză. Apoi a fost trimisă spre Chinon, unde l-a întâlnit pentru prima dată pe conducătorul francez, Carol al VH-lea. Soldaţii au acceptat să o urmeze şi au avut parte de mai multe victorii.

În 1431, la vârsta de 19 ani, Ioana a fost luată prizonieră şi vândută Angliei, unde a fost închisă. La 6 zile după închiderea ei, a fost judecată şi condamnată la moarte. Când a fost arsă pe rug, a strigat numele lui Isus Hristos. Deşi Ioana d’Arc nu a văzut sfârşitul războiului, ea a dat startul a ceea ce părea aproape imposibil – salvarea Franţei. La 22 de ani după moartea ei, în 1453, războiul s-a încheiat. Franţa recucerind teritoriile pierdute şi câştigând războiul.

Gabriel Cobuz, Arad

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor