Articolul precedentDe la Dumnezeu, pentru Dumnezeu
  Articolul următorNimic nu este imposibil

  Dumnezeu te cheamă și pe tine

  Ioana d’Arc

  Luptă-te lupta cea bună a credinţei, apucă viaţa veşnică la care ai fost chemat şi pentru care ai făcut acea frumoasă mărturisire înaintea multor martori. (1 Timotei 6:12)

  Poate că Dumnezeu nu te cheamă să lupţi pentru salvarea ţării tale, dar te cheamă să lupţi pentru salvarea celor care încă nu L-au cunoscut pe El. Poate n-o să vezi rezultatul efortului tău imediat, dar îl vei vedea când El va reveni pe norii cerului. Oricine poate participa. Chiar şi tu! Implică-te în marele război, pentru împărăţia lui Dumnezeu!

  În 1337, a început conflictul supranumit Războiul de 100 de ani. Anglia vrând să cucerească Franţa. După multe lupte pierdute. Franţa părea să nu mai aibă vreo şansă, pierzând teritoriu după teritoriu.

  Pe 6 ianuarie 1412, s-a născut Ioana dArc. La vârsta de 13 ani, ea a început să spună că aude vocea lui Dumnezeu care o trimite să recucerească teritoriile franceze pierdute. Regele a aflat despre ea şi, la numai 16 ani. Ioana a fost trimisă să conducă armata şi să cucerească oraşul Orleans. După câteva zile, a reuşit să aducă prima victorie franceză. Apoi a fost trimisă spre Chinon, unde l-a întâlnit pentru prima dată pe conducătorul francez, Carol al VH-lea. Soldaţii au acceptat să o urmeze şi au avut parte de mai multe victorii.

  În 1431, la vârsta de 19 ani, Ioana a fost luată prizonieră şi vândută Angliei, unde a fost închisă. La 6 zile după închiderea ei, a fost judecată şi condamnată la moarte. Când a fost arsă pe rug, a strigat numele lui Isus Hristos. Deşi Ioana d’Arc nu a văzut sfârşitul războiului, ea a dat startul a ceea ce părea aproape imposibil – salvarea Franţei. La 22 de ani după moartea ei, în 1453, războiul s-a încheiat. Franţa recucerind teritoriile pierdute şi câştigând războiul.

  Gabriel Cobuz, Arad

  Dumnezeu te cheamă și pe tine - 2016. Luptă-te lupta cea bună a credinţei, apucă viaţa veşnică la care ai fost chemat şi pentru care ai făcut acea frumoasă mărturisire înaintea multor martori. (1 Timotei 6:12)
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...