Articolul precedentUn nou început
  Articolul următorOameni buni, iubitori şi serviabili

  Stabilește-ți ținta!

  Fiodor Koniukov – explorator

  Isus a răspuns: „Ce este cu neputinţă la oameni este cu putinţă la Dumnezeu” (Luca 18:27)

  Ca tânăr creştin, ai o ţintă pe care vrei să o atingi? Eşti gata să faci ceva pentru care oamenii să îşi amintească de tine într-un mod plăcut? Pentru asta trebuie mai întâi să le dovedeşti tuturor că eşti copilul Tatălui ceresc şi că tot ceea ce faci este făcut ca pentru El. Fii întotdeauna gata să ajuţi, să oferi o vorbă bună, un sfat şi chiar un zâmbet. Stabileşte-ţi drept ţintă principală să îl lauzi pe Dumnezeu în tot ceea ce faci. Fii perseverent şi, în felul acesta, vei fi o mărturie vie a faptului că la Domnul totul este cu putinţă. Astfel, cineva îşi va aminti de tine cu siguranţă. începe chiar de astăzi să fii mai bun, să ajuţi, să zâmbeşti… „Numai atingându-ţi ţintele mici le poţi cuceri pe cele mari.”

  Dacă cineva ţi-ar cere să te descrii printr-un singur cuvânt, care ar fi acela? Ai spune trăsătura de caracter care te caracterizează cel mai bine? Cu siguranţă, da! Dar dacă cineva te-ar întreba care este cel mai important lucru pe care l-ai făcut, ce ai răspunde? Fiecare dintre noi facem în fiecare zi, conştient sau nu, ceva pentru care oamenii aleg cum să-şi amintească de noi.

  Căutând puţin pe internet şi încercând să găsesc ceva remarcabil pentru această zi, am dat peste exploratorul de origine rusă, Fiodor Koniukov. După o călătorie de 60 de zile pe schiuri, în care a parcurs 1.350 de kilometri, acesta a atins Polul Sud. Koniukov şi-a început marşul pe 7 noiembrie 1995 şi l-a terminat cu succes pe 7 ianuarie 1996. Omul acesta şi-a pus o ţintă şi a făcut tot ce i-a stat în putinţă ca s-o atingă. Asta da perseverenţă, nu?

  Oana Nicoleta Peiculescu, Măldăieni (Teleorman)

  Stabilește-ți ținta! - 2016. Isus a răspuns: „Ce este cu neputinţă la oameni este cu putinţă la Dumnezeu” (Luca 18:27)
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...