Stabilește-ți ținta!

Fiodor Koniukov – explorator

Isus a răspuns: „Ce este cu neputinţă la oameni este cu putinţă la Dumnezeu” (Luca 18:27)

Ca tânăr creştin, ai o ţintă pe care vrei să o atingi? Eşti gata să faci ceva pentru care oamenii să îşi amintească de tine într-un mod plăcut? Pentru asta trebuie mai întâi să le dovedeşti tuturor că eşti copilul Tatălui ceresc şi că tot ceea ce faci este făcut ca pentru El. Fii întotdeauna gata să ajuţi, să oferi o vorbă bună, un sfat şi chiar un zâmbet. Stabileşte-ţi drept ţintă principală să îl lauzi pe Dumnezeu în tot ceea ce faci. Fii perseverent şi, în felul acesta, vei fi o mărturie vie a faptului că la Domnul totul este cu putinţă. Astfel, cineva îşi va aminti de tine cu siguranţă. începe chiar de astăzi să fii mai bun, să ajuţi, să zâmbeşti… „Numai atingându-ţi ţintele mici le poţi cuceri pe cele mari.”

Dacă cineva ţi-ar cere să te descrii printr-un singur cuvânt, care ar fi acela? Ai spune trăsătura de caracter care te caracterizează cel mai bine? Cu siguranţă, da! Dar dacă cineva te-ar întreba care este cel mai important lucru pe care l-ai făcut, ce ai răspunde? Fiecare dintre noi facem în fiecare zi, conştient sau nu, ceva pentru care oamenii aleg cum să-şi amintească de noi.

Căutând puţin pe internet şi încercând să găsesc ceva remarcabil pentru această zi, am dat peste exploratorul de origine rusă, Fiodor Koniukov. După o călătorie de 60 de zile pe schiuri, în care a parcurs 1.350 de kilometri, acesta a atins Polul Sud. Koniukov şi-a început marşul pe 7 noiembrie 1995 şi l-a terminat cu succes pe 7 ianuarie 1996. Omul acesta şi-a pus o ţintă şi a făcut tot ce i-a stat în putinţă ca s-o atingă. Asta da perseverenţă, nu?

Oana Nicoleta Peiculescu, Măldăieni (Teleorman)

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor