Articolul precedentUn nou început
  Articolul următorOameni buni, iubitori şi serviabili

  Stabilește-ți ținta!

  Fiodor Koniukov – explorator

  Isus a răspuns: „Ce este cu neputinţă la oameni este cu putinţă la Dumnezeu” (Luca 18:27)

  Ca tânăr creştin, ai o ţintă pe care vrei să o atingi? Eşti gata să faci ceva pentru care oamenii să îşi amintească de tine într-un mod plăcut? Pentru asta trebuie mai întâi să le dovedeşti tuturor că eşti copilul Tatălui ceresc şi că tot ceea ce faci este făcut ca pentru El. Fii întotdeauna gata să ajuţi, să oferi o vorbă bună, un sfat şi chiar un zâmbet. Stabileşte-ţi drept ţintă principală să îl lauzi pe Dumnezeu în tot ceea ce faci. Fii perseverent şi, în felul acesta, vei fi o mărturie vie a faptului că la Domnul totul este cu putinţă. Astfel, cineva îşi va aminti de tine cu siguranţă. începe chiar de astăzi să fii mai bun, să ajuţi, să zâmbeşti… „Numai atingându-ţi ţintele mici le poţi cuceri pe cele mari.”

  Dacă cineva ţi-ar cere să te descrii printr-un singur cuvânt, care ar fi acela? Ai spune trăsătura de caracter care te caracterizează cel mai bine? Cu siguranţă, da! Dar dacă cineva te-ar întreba care este cel mai important lucru pe care l-ai făcut, ce ai răspunde? Fiecare dintre noi facem în fiecare zi, conştient sau nu, ceva pentru care oamenii aleg cum să-şi amintească de noi.

  Căutând puţin pe internet şi încercând să găsesc ceva remarcabil pentru această zi, am dat peste exploratorul de origine rusă, Fiodor Koniukov. După o călătorie de 60 de zile pe schiuri, în care a parcurs 1.350 de kilometri, acesta a atins Polul Sud. Koniukov şi-a început marşul pe 7 noiembrie 1995 şi l-a terminat cu succes pe 7 ianuarie 1996. Omul acesta şi-a pus o ţintă şi a făcut tot ce i-a stat în putinţă ca s-o atingă. Asta da perseverenţă, nu?

  Oana Nicoleta Peiculescu, Măldăieni (Teleorman)

  Stabilește-ți ținta! - 2016. Isus a răspuns: „Ce este cu neputinţă la oameni este cu putinţă la Dumnezeu” (Luca 18:27)
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...