Articolul precedentPuterea rugăciunii
  Articolul următorO bucurie neaşteptată

  Potențialul lăsat de Dumnezeu

  Carl Rogers – psiholog american

  Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi prin înnoirea minţii voastre ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu cea bună, plăcută fi desăvârşită. (Romani 12:2)

  Carl Rogers a lăsat o urmă vizibilă în lume, contribuind în egală măsură la dezvoltarea psihologiei şi a psi-hoterapiei. La rândul tău, eşti creat să laşi o urmă, folosind potenţialul şi capacitatea pe care Domnul le-a aşezat în tine. Fii dar un copil perseverent şi un adevărat slujitor, deosebind voia lui Dumnezeu!

  Poate îţi aminteşti cu bucurie de anumite situaţii în care ai făcut tot ce ţi-a stat în putinţă pentru a reuşi ceva anume. Conform teoriei lui Carl Rogers, dacă nu ai reuşit nu înseamnă că nu a existat dorinţa.

  Carl Rogers s-a născut pe 8 ianuarie 1902 în Oak Park, Illinois, o suburbie a oraşului Chicago. Tatăl era un inginer de succes, iar mama era casnică şi o creştină devotată. A început şcoala direct cu clasa a II-a, deoarece putea citi încă dinainte de grădiniţă.

  În 1956, Carl Rogers a primit Premiul pentru contribuţii ştiinţifice remarcabile, acordat de Asociaţia Americană de Psihologie, iar în 1972, un premiu pentru contribuţii profesionale. În 1987, Carl Rogers a fost propus pentru Premiul Nobel pentru Pace, însă a încetat din viaţă la scurt timp după aceea.

  Teoria lui se bazează pe o unică „forţă a vieţii” pe care el o numeşte tendinţa la actualizare, care poate fi definită ca motivaţia intrinsecă, prezentă în orice formă de viaţă, de a-şi dezvolta potenţialul până la cel mai înalt nivel posibil. Nu este vorba de lupta pentru supravieţuire. Rogers consideră că toate fiinţele tind să facă ce/cum este mai bine pentru existenţa lor. Dacă nu reuşesc, aceasta nu se întâmplă pentru că nu a existat dorinţa.

  Băcanu Silvia Petronela, LTA, Craiova

  Potențialul lăsat de Dumnezeu - 2016. Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi prin înnoirea minţii voastre ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu cea bună, plăcută fi desăvârşită. (Romani 12:2)
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...