Articolul precedentO bucurie neaşteptată
  Articolul următorCartea care mi-a schimbat viaţa

  Visează!

  Richard Nixon – preşedinte american

  Dar cel ales la suflet face planuri alese şi stăruie în planurile lui alese. (Isaia 32:8)

  Există nenumărate poveşti care ne inspiră să ne dorim mai mult de la viaţă, să visăm mai colorat şi să sperăm la ceva mai mult. Oricât de greu este să trăieşti, nu renunţa, iar când simţi că nu mai poţi, visează la o lume mai bună. Trăieşte ca în lumea frumoasă a copilăriei, unde totul este posibil.

  Uneori se întâmplă să visăm. Visăm că o să creştem, că o să călătorim, că o să fim bogaţi. Fiecare tânăr are visul lui. Ai visat vreodată la cariera de preşedinte? Poate că n-ai făcut-o. dar Nixon a reuşit lucrul acesta, poate chiar fără să viseze.

  Născut în 1913, în California, Nixon a crescut în mediul quakerilor, adică nu consuma alcool, nu dansa şi nu înjura. A avut patru fraţi, dar unul dintre ei a murit de tuberculoză. Copilăria lor a fost dificilă – el a citat mai târziu vorbele lui Eisenhower pentru a-şi descrie propria copilărie: „Eram săraci, dar frumuseţea era că nu ştiam asta.” Cu toate că a trebuit să lucreze în timpul studiilor şcolare, a obtinut note bune si a absolvit Facultatea de Drept.

  Nixon a fost vicepreşedinte opt ani, după care a candidat la funcţia prezidenţială la alegerile din 1960, fiind învins la limită de Kennedy, după care a pierdut şi alegerile pentru funcţia de guvernator al Californiei, în 1962. În 1968, a candidat din nou pentru preşedinţie şi a fost ales.

  Felicia Ciochindel, Motoci (Dolj)

  Visează! - 2016. Dar cel ales la suflet face planuri alese şi stăruie în planurile lui alese. (Isaia 32:8)
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...