Articolul precedentO bucurie neaşteptată
  Articolul următorCartea care mi-a schimbat viaţa

  Visează!

  Richard Nixon – preşedinte american

  Dar cel ales la suflet face planuri alese şi stăruie în planurile lui alese. (Isaia 32:8)

  Există nenumărate poveşti care ne inspiră să ne dorim mai mult de la viaţă, să visăm mai colorat şi să sperăm la ceva mai mult. Oricât de greu este să trăieşti, nu renunţa, iar când simţi că nu mai poţi, visează la o lume mai bună. Trăieşte ca în lumea frumoasă a copilăriei, unde totul este posibil.

  Uneori se întâmplă să visăm. Visăm că o să creştem, că o să călătorim, că o să fim bogaţi. Fiecare tânăr are visul lui. Ai visat vreodată la cariera de preşedinte? Poate că n-ai făcut-o. dar Nixon a reuşit lucrul acesta, poate chiar fără să viseze.

  Născut în 1913, în California, Nixon a crescut în mediul quakerilor, adică nu consuma alcool, nu dansa şi nu înjura. A avut patru fraţi, dar unul dintre ei a murit de tuberculoză. Copilăria lor a fost dificilă – el a citat mai târziu vorbele lui Eisenhower pentru a-şi descrie propria copilărie: „Eram săraci, dar frumuseţea era că nu ştiam asta.” Cu toate că a trebuit să lucreze în timpul studiilor şcolare, a obtinut note bune si a absolvit Facultatea de Drept.

  Nixon a fost vicepreşedinte opt ani, după care a candidat la funcţia prezidenţială la alegerile din 1960, fiind învins la limită de Kennedy, după care a pierdut şi alegerile pentru funcţia de guvernator al Californiei, în 1962. În 1968, a candidat din nou pentru preşedinţie şi a fost ales.

  Felicia Ciochindel, Motoci (Dolj)

  Visează! - 2016. Dar cel ales la suflet face planuri alese şi stăruie în planurile lui alese. (Isaia 32:8)
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...