Articolul precedentSlujirea e favoarea cea mai mare
  Articolul următorCel care ascultă

  Semnătura lui Dumnezeu

  Petrache Poenaru – inventatorul stiloului modern

  Voi pune Legea Mea înăuntrul lor, o voi scrie în inima lor, şi Eu voi fi Dumnezeul lor, iar ei vor fi poporul Meu. (Ieremia 31:33)

  Deşi numele lui nu mai spune multe generaţiei de azi, Petrache Poenaru a lăsat o urmă vizibilă în istoria lumii. Prin inventarea stiloului, le-a lăsat românilor semnătura lui, care se vede şi astăzi. La rândul tău, eşti creat să laşi o urmă, să fii un simbol al Creatorului tău. Eşti semnătura lui Dumnezeu printre colegi şi prieteni. Păstreaz-o fără pată!

  Poate că îţi aminteşti cu nostalgie de primii ani de şcoală, de primele încercări stângace de a scrie litere sau fraze şi de cerneala care ieşea din peniţă făcând mereu pete pe caiete, pe mâini sau pe haine. Poate că te bucuri că ai scăpat de stilou şi scrii doar cu pixul.

  Ceea ce nu ţi s-a spus atunci, în copilărie, este faptul că românii se mândresc cu stiloul pentru că invenţia aparţine unui inginer român, născut pe 10 ianuarie, cu mai mult de 200 de ani în urmă: Petrache Poenaru. Fiind nepotul dregătorului din vremea aceea, Petrache a avut parte de o educaţie aleasă, însă, la finalizarea studiilor, la 22 de ani, s-a alăturat entuziast pandurilor lui Tudor Vladimirescu. Cu personalitatea lui creativă, a iniţiat Foaia de propagandă a armatei lui Vladimirescu, primul ziar românesc şi a conceput tricolorul României.

  Dorinţa de cunoaştere şi studiul serios l-au condus la obţinerea unor burse de studii la Viena şi Paris. A studiat topografia şi geodezia, a absolvit Şcoala Politehnică din Paris şi a inventat primul stilou modern, cu rezervor de cerneală, pe care l-a brevetat în 1827, sub numele de „condei portăreţ fără sfârşit, alimentându-se însuşi cu cerneală”.

  Claudiu Vasile, Craiova

  Semnătura lui Dumnezeu - 2016. Voi pune Legea Mea înăuntrul lor, o voi scrie în inima lor, şi Eu voi fi Dumnezeul lor, iar ei vor fi poporul Meu. (Ieremia 31:33)
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...