Coborâșuri și suișuri

Naomi Judd – artistă

Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, încre-de-te în El şi El va lucra! (Psalmii 37:5)

Din exemplul lui Naomi, vedem că viaţa are suişuri şi coborâşuri. Important este să rămânem în picioare şi să privim înainte, iar lucrul acesta îl putem face doar cu ajutorul lui Dumnezeu, dacă facem din El cel mai bun prieten şi dacă ne punem speranţa în El.

Naomi Judd s-a născut în Kentucky, SUA. La 18 ani, a devenit mamă şi s-a căsătorit cu Michael Ciminella. În 1965, a absolvit liceul, iar în 1968 a născut o a doua fiică. Mai târziu, a divorţat. Pentru a-şi întreţine familia, Naomi a lucrat ca chelneriţă, urmând simultan cursurile unei şcoli de asistente medicale.

Prima ei fiică, adolescentă, şi-a schimbat numele în Wynonna şi a început să cânte melodii compuse de mama ei. În 1983, un pacient de-al lui Naomi le-a facilitat o audiţie la RCA Records, unde au obţinut un contract. Artista s-a bucurat de mare succes, obţinând 61 de premii, dintre care 6 Grammy. Naomi a fost îndrăgită de publicul american care îi cunoştea povestea şi îi aprecia efortul de a schimba cursul vieţii ei şi a fiicelor sale. În 1990, a fost diagnosticată cu hepatita C şi i s-au dat doar 3 ani de trăit. Naomi s-a retras din activitate, însă, în 1998, s-a refăcut complet şi, în 1999, a organizat un nou turneu.

Naomi a devenit lider al unor organizaţii de caritate, a înfiinţat Fondul de Cercetare „Naomi Judd” pentru a susţine cercetările în găsirea unui tratament pentru hepatita C şi este purtătoare de cuvânt a American Liver Foundation. A publicat o carte şi este gazda unei emisiuni TV.

Naomi Stuparu, LTA, Craiova

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor