Articolul precedentCel care ascultă
  Articolul următorPrietenia

  Coborâșuri și suișuri

  Naomi Judd – artistă

  Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, încre-de-te în El şi El va lucra! (Psalmii 37:5)

  Din exemplul lui Naomi, vedem că viaţa are suişuri şi coborâşuri. Important este să rămânem în picioare şi să privim înainte, iar lucrul acesta îl putem face doar cu ajutorul lui Dumnezeu, dacă facem din El cel mai bun prieten şi dacă ne punem speranţa în El.

  Naomi Judd s-a născut în Kentucky, SUA. La 18 ani, a devenit mamă şi s-a căsătorit cu Michael Ciminella. În 1965, a absolvit liceul, iar în 1968 a născut o a doua fiică. Mai târziu, a divorţat. Pentru a-şi întreţine familia, Naomi a lucrat ca chelneriţă, urmând simultan cursurile unei şcoli de asistente medicale.

  Prima ei fiică, adolescentă, şi-a schimbat numele în Wynonna şi a început să cânte melodii compuse de mama ei. În 1983, un pacient de-al lui Naomi le-a facilitat o audiţie la RCA Records, unde au obţinut un contract. Artista s-a bucurat de mare succes, obţinând 61 de premii, dintre care 6 Grammy. Naomi a fost îndrăgită de publicul american care îi cunoştea povestea şi îi aprecia efortul de a schimba cursul vieţii ei şi a fiicelor sale. În 1990, a fost diagnosticată cu hepatita C şi i s-au dat doar 3 ani de trăit. Naomi s-a retras din activitate, însă, în 1998, s-a refăcut complet şi, în 1999, a organizat un nou turneu.

  Naomi a devenit lider al unor organizaţii de caritate, a înfiinţat Fondul de Cercetare „Naomi Judd” pentru a susţine cercetările în găsirea unui tratament pentru hepatita C şi este purtătoare de cuvânt a American Liver Foundation. A publicat o carte şi este gazda unei emisiuni TV.

  Naomi Stuparu, LTA, Craiova

  Coborâșuri și suișuri - 2016. Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, încre-de-te în El şi El va lucra! (Psalmii 37:5)
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...