Când „joaca” salvează vieți

Rene Preval – cutremurul din Haiti

Opriţi-vă şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu… (Psalmii 46:10)

Opreşte-te pentru o clipă, trage aer în piept şi ia o pauză pentru sufletul tău! Permite-ţi să faci ceva ce n-ai mai făcut de multă vreme, pentru că „n-ai avut timp”. Trimite un mesaj unui prieten cu care n-ai mai vorbit de mult, ascultă melodia preferată, citeşte un capitol din ultima carte cumpărată, fii fericit, zâmbeşte şi mulţumeşte-l lui Dumnezeu pentru această zi!

Pe 12 ianuarie 2010, a avut loc în Haiti un cutremur cu magnitudinea de 7 grade pe scara Richter. Epicentrul s-a aflat la 15 kilometri de capitala Port-au-Prince. Cele mai mari pagube s-au înregistrat în jurul capitalei. Zeci de clădiri s-au prăbuşit, inclusiv clădiri oficiale, precum Parlamentul, Palatul Prezidenţial sau sediul misiunii ONU. La 4 februarie numărul total de victime a fost apreciat la 230 000 de morţi, 300 000 de răniţi şi un milion de oameni rămaşi fără adăpost.

Preşedintele Rene Preval a scăpat cu viaţă. „Urma să intru în casă, dar nu am intrat imediat pentru că m-am oprit să mă joc cu nepoata mea, care se afla în grădină” a spus acesta, citat de Le Figaro.

Deseori mă jucam „de-a vânzătoarea” cu tata, chiar dacă „banii” erau din hârtie colorată, iar „ciocolata” era cutia cu carioci. Pe atunci credeam, aşa cum spunea Marin Preda, că „timpul [va] avea nesfârşită răbdare cu oamenii!” N-a fost însă aşa. Am crescut, iar ziua care altădată părea o veşnicie, acum trece mult prea repede şi nu mai ai timp de nimic: de citit, de stat la masă în tihnă, de dat un telefon bunicii care aşteaptă de ceva vreme lângă receptor, de zâmbit, de iubit, de rugat.

Diana lana, Alexandria

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video