Când „joaca” salvează vieți

  Rene Preval – cutremurul din Haiti

  Opriţi-vă şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu… (Psalmii 46:10)

  Opreşte-te pentru o clipă, trage aer în piept şi ia o pauză pentru sufletul tău! Permite-ţi să faci ceva ce n-ai mai făcut de multă vreme, pentru că „n-ai avut timp”. Trimite un mesaj unui prieten cu care n-ai mai vorbit de mult, ascultă melodia preferată, citeşte un capitol din ultima carte cumpărată, fii fericit, zâmbeşte şi mulţumeşte-l lui Dumnezeu pentru această zi!

  Pe 12 ianuarie 2010, a avut loc în Haiti un cutremur cu magnitudinea de 7 grade pe scara Richter. Epicentrul s-a aflat la 15 kilometri de capitala Port-au-Prince. Cele mai mari pagube s-au înregistrat în jurul capitalei. Zeci de clădiri s-au prăbuşit, inclusiv clădiri oficiale, precum Parlamentul, Palatul Prezidenţial sau sediul misiunii ONU. La 4 februarie numărul total de victime a fost apreciat la 230 000 de morţi, 300 000 de răniţi şi un milion de oameni rămaşi fără adăpost.

  Preşedintele Rene Preval a scăpat cu viaţă. „Urma să intru în casă, dar nu am intrat imediat pentru că m-am oprit să mă joc cu nepoata mea, care se afla în grădină” a spus acesta, citat de Le Figaro.

  Deseori mă jucam „de-a vânzătoarea” cu tata, chiar dacă „banii” erau din hârtie colorată, iar „ciocolata” era cutia cu carioci. Pe atunci credeam, aşa cum spunea Marin Preda, că „timpul [va] avea nesfârşită răbdare cu oamenii!” N-a fost însă aşa. Am crescut, iar ziua care altădată părea o veşnicie, acum trece mult prea repede şi nu mai ai timp de nimic: de citit, de stat la masă în tihnă, de dat un telefon bunicii care aşteaptă de ceva vreme lângă receptor, de zâmbit, de iubit, de rugat.

  Diana lana, Alexandria

  Când „joaca” salvează vieți - 2016. Opriţi-vă şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu... (Psalmii 46:10)
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...