Când „joaca” salvează vieți

  Rene Preval – cutremurul din Haiti

  Opriţi-vă şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu… (Psalmii 46:10)

  Opreşte-te pentru o clipă, trage aer în piept şi ia o pauză pentru sufletul tău! Permite-ţi să faci ceva ce n-ai mai făcut de multă vreme, pentru că „n-ai avut timp”. Trimite un mesaj unui prieten cu care n-ai mai vorbit de mult, ascultă melodia preferată, citeşte un capitol din ultima carte cumpărată, fii fericit, zâmbeşte şi mulţumeşte-l lui Dumnezeu pentru această zi!

  Pe 12 ianuarie 2010, a avut loc în Haiti un cutremur cu magnitudinea de 7 grade pe scara Richter. Epicentrul s-a aflat la 15 kilometri de capitala Port-au-Prince. Cele mai mari pagube s-au înregistrat în jurul capitalei. Zeci de clădiri s-au prăbuşit, inclusiv clădiri oficiale, precum Parlamentul, Palatul Prezidenţial sau sediul misiunii ONU. La 4 februarie numărul total de victime a fost apreciat la 230 000 de morţi, 300 000 de răniţi şi un milion de oameni rămaşi fără adăpost.

  Preşedintele Rene Preval a scăpat cu viaţă. „Urma să intru în casă, dar nu am intrat imediat pentru că m-am oprit să mă joc cu nepoata mea, care se afla în grădină” a spus acesta, citat de Le Figaro.

  Deseori mă jucam „de-a vânzătoarea” cu tata, chiar dacă „banii” erau din hârtie colorată, iar „ciocolata” era cutia cu carioci. Pe atunci credeam, aşa cum spunea Marin Preda, că „timpul [va] avea nesfârşită răbdare cu oamenii!” N-a fost însă aşa. Am crescut, iar ziua care altădată părea o veşnicie, acum trece mult prea repede şi nu mai ai timp de nimic: de citit, de stat la masă în tihnă, de dat un telefon bunicii care aşteaptă de ceva vreme lângă receptor, de zâmbit, de iubit, de rugat.

  Diana lana, Alexandria

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Promisiuni 100%, donat doar 9%

  În înțelepciunea Lui, Dumnezeu ne dă sfatul de a nu făgădui nimic înainte de a chibzui bine. O promisiune făcută devine obligație. Nu te juca de-a promisiunile; mai bine nu face promisiuni decât să nu le onorezi. El nu ne cere să promitem, dar suferă atunci când noi o facem, apoi ne răzgândim.

  Cu doar nouă zile înainte să nască

  De cele mai multe ori, nu vei afla cum și prin cine te-a salvat și ocrotit Tatăl tău din cer. El o face pur și simplu chiar și atunci când tu ai uitat de bunătatea Lui. Se bucură însă foarte mult dacă te comporți ca un copil bun și Îi spui „mulțumesc” măcar după ce ai trecut pe lângă situațiile dificile.

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Publicate astăzi

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Tresaltă de bucurie!

  Poţi să te încrezi în EL! Astăzi fii plin de bucurie şi strigă de veselie: „Iată că împăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor!”

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Az Úr szemmel tartja népét

  „Hát az Isten nem áll-é bosszút az Ő választottaiért, kik Őhozzá kiáltanak éjjel és nappal,...