Când „joaca” salvează vieți

  Rene Preval – cutremurul din Haiti

  Opriţi-vă şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu… (Psalmii 46:10)

  Opreşte-te pentru o clipă, trage aer în piept şi ia o pauză pentru sufletul tău! Permite-ţi să faci ceva ce n-ai mai făcut de multă vreme, pentru că „n-ai avut timp”. Trimite un mesaj unui prieten cu care n-ai mai vorbit de mult, ascultă melodia preferată, citeşte un capitol din ultima carte cumpărată, fii fericit, zâmbeşte şi mulţumeşte-l lui Dumnezeu pentru această zi!

  Pe 12 ianuarie 2010, a avut loc în Haiti un cutremur cu magnitudinea de 7 grade pe scara Richter. Epicentrul s-a aflat la 15 kilometri de capitala Port-au-Prince. Cele mai mari pagube s-au înregistrat în jurul capitalei. Zeci de clădiri s-au prăbuşit, inclusiv clădiri oficiale, precum Parlamentul, Palatul Prezidenţial sau sediul misiunii ONU. La 4 februarie numărul total de victime a fost apreciat la 230 000 de morţi, 300 000 de răniţi şi un milion de oameni rămaşi fără adăpost.

  Preşedintele Rene Preval a scăpat cu viaţă. „Urma să intru în casă, dar nu am intrat imediat pentru că m-am oprit să mă joc cu nepoata mea, care se afla în grădină” a spus acesta, citat de Le Figaro.

  Deseori mă jucam „de-a vânzătoarea” cu tata, chiar dacă „banii” erau din hârtie colorată, iar „ciocolata” era cutia cu carioci. Pe atunci credeam, aşa cum spunea Marin Preda, că „timpul [va] avea nesfârşită răbdare cu oamenii!” N-a fost însă aşa. Am crescut, iar ziua care altădată părea o veşnicie, acum trece mult prea repede şi nu mai ai timp de nimic: de citit, de stat la masă în tihnă, de dat un telefon bunicii care aşteaptă de ceva vreme lângă receptor, de zâmbit, de iubit, de rugat.

  Diana lana, Alexandria

  Când „joaca” salvează vieți - 2016. Opriţi-vă şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu... (Psalmii 46:10)
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Publicate astăzi

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  „Amint Noé napjaiban volt…”

  „És miként Noé napjaiban lett, úgy lesz az ember Fiának napjaibanis.” (Luk 17,26)„Az Úr feltárta...