Articolul precedentDumnezeu Își conduce poporul
  Articolul următorRăsfăţate de Dumnezeu

  Să rupem gardul

  13 ianuarie 1990

  … nelegiuirile voastre pun un zid de despărţire între voi şi Dumnezeul vostru; păcatele voastre vă ascund faţa Lui şi-L împiedică să v-asculte! (Isaia 59:2)

  Păcatele îi despart pe oameni de Dumnezeu. Ele sunt ca un zid care împiedică trecerea. Fiecare păcat mai adaugă câte o bucată la lungimea şi înălţimea zidului. După o vreme, copiii Tatălui ceresc se obişnuiesc cu distanţa şi cu nelegiuirea. Dragostea lui Isus nu poate pătrunde în inimi şi nu ne poate transforma caracterele dacă zidul este prezent în viaţa noastră. Zidul acesta trebuie dărâmat. Ne este dat îndemnul „să o rupem cu păgânătatea şi cu poftele lumeşti” (Tit 2:12). Astfel, gardul de sârmă ghimpată al păcatului va fi înlăturat. Doreşti şi tu să rupi gardul păcatului?

  Fiecare dintre noi a trecut prin experienţa tristă de a fi departe de cineva drag, de un membru al familiei sau de un prieten. Totuşi speranţa revederii ne-a încurajat, reîntâlnirea fiind cu atât mai plăcută.

  Ziua de 13 ianuarie 1990 a adus bucurie multor oameni. La graniţa României cu RSS Moldovenească a fost desfiinţat gardul de sârmă ghimpată şi au fost introduse facilităţi de trecere a frontierei. Mulţi îşi amintesc cu durere cum acest gard de pe malul Prutului a despărţit familii şi prieteni. Oamenii au fost îndureraţi de această situaţie, sperând că într-o zi vor fi din nou liberi să-i revadă pe cei de care au fost departe mai bine de 60 de ani.

  În anul 1990, zeci de mii de români din ambele părţi s-au îmbrăţişat, au râs şi au plâns împreună, după ce au fost separaţi timp de câteva decenii. Oamenii au avut libertatea de-a fi alături de cei dragi.

  Maria Herieta Petyo, Măderat (Arad)

  Să rupem gardul - 2016. ... nelegiuirile voastre pun un zid de despărţire între voi şi Dumnezeul vostru; păcatele voastre vă ascund faţa Lui şi-L împiedică să v-asculte! (Isaia 59:2)
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...