Articolul precedentDumnezeu Își conduce poporul
  Articolul următorRăsfăţate de Dumnezeu

  Să rupem gardul

  13 ianuarie 1990

  … nelegiuirile voastre pun un zid de despărţire între voi şi Dumnezeul vostru; păcatele voastre vă ascund faţa Lui şi-L împiedică să v-asculte! (Isaia 59:2)

  Păcatele îi despart pe oameni de Dumnezeu. Ele sunt ca un zid care împiedică trecerea. Fiecare păcat mai adaugă câte o bucată la lungimea şi înălţimea zidului. După o vreme, copiii Tatălui ceresc se obişnuiesc cu distanţa şi cu nelegiuirea. Dragostea lui Isus nu poate pătrunde în inimi şi nu ne poate transforma caracterele dacă zidul este prezent în viaţa noastră. Zidul acesta trebuie dărâmat. Ne este dat îndemnul „să o rupem cu păgânătatea şi cu poftele lumeşti” (Tit 2:12). Astfel, gardul de sârmă ghimpată al păcatului va fi înlăturat. Doreşti şi tu să rupi gardul păcatului?

  Fiecare dintre noi a trecut prin experienţa tristă de a fi departe de cineva drag, de un membru al familiei sau de un prieten. Totuşi speranţa revederii ne-a încurajat, reîntâlnirea fiind cu atât mai plăcută.

  Ziua de 13 ianuarie 1990 a adus bucurie multor oameni. La graniţa României cu RSS Moldovenească a fost desfiinţat gardul de sârmă ghimpată şi au fost introduse facilităţi de trecere a frontierei. Mulţi îşi amintesc cu durere cum acest gard de pe malul Prutului a despărţit familii şi prieteni. Oamenii au fost îndureraţi de această situaţie, sperând că într-o zi vor fi din nou liberi să-i revadă pe cei de care au fost departe mai bine de 60 de ani.

  În anul 1990, zeci de mii de români din ambele părţi s-au îmbrăţişat, au râs şi au plâns împreună, după ce au fost separaţi timp de câteva decenii. Oamenii au avut libertatea de-a fi alături de cei dragi.

  Maria Herieta Petyo, Măderat (Arad)

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Licențiat la nouă ani

  Nu te mulțumi să fii uimit de geniile promovate în presă, îndrăznește să vezi ce ar putea să facă Dumnezeu din tine și din viața ta. Întreabă-L și cere-I în rugăciune să te înzestreze ori să activeze în tine capacitățile pe care vrea să le pui în slujba altora și fii de acord să Îl lași pe El să facă planurile pentru drumul tău.

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Nouă victorii finale

  Știi care este cea mai mare știre pentru astăzi? Este faptul că Mântuitorul Isus nu este doar un antrenor, ci El face parte din echipă, vine cu noi pe terenul de luptă al vieții noastre. Nu are cum să ne scape victoria deplină. Permite-I doar să facă parte din viața și din planurile tale în fiecare zi.

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...