Articolul precedentDumnezeu Își conduce poporul
  Articolul următorRăsfăţate de Dumnezeu

  Să rupem gardul

  13 ianuarie 1990

  … nelegiuirile voastre pun un zid de despărţire între voi şi Dumnezeul vostru; păcatele voastre vă ascund faţa Lui şi-L împiedică să v-asculte! (Isaia 59:2)

  Păcatele îi despart pe oameni de Dumnezeu. Ele sunt ca un zid care împiedică trecerea. Fiecare păcat mai adaugă câte o bucată la lungimea şi înălţimea zidului. După o vreme, copiii Tatălui ceresc se obişnuiesc cu distanţa şi cu nelegiuirea. Dragostea lui Isus nu poate pătrunde în inimi şi nu ne poate transforma caracterele dacă zidul este prezent în viaţa noastră. Zidul acesta trebuie dărâmat. Ne este dat îndemnul „să o rupem cu păgânătatea şi cu poftele lumeşti” (Tit 2:12). Astfel, gardul de sârmă ghimpată al păcatului va fi înlăturat. Doreşti şi tu să rupi gardul păcatului?

  Fiecare dintre noi a trecut prin experienţa tristă de a fi departe de cineva drag, de un membru al familiei sau de un prieten. Totuşi speranţa revederii ne-a încurajat, reîntâlnirea fiind cu atât mai plăcută.

  Ziua de 13 ianuarie 1990 a adus bucurie multor oameni. La graniţa României cu RSS Moldovenească a fost desfiinţat gardul de sârmă ghimpată şi au fost introduse facilităţi de trecere a frontierei. Mulţi îşi amintesc cu durere cum acest gard de pe malul Prutului a despărţit familii şi prieteni. Oamenii au fost îndureraţi de această situaţie, sperând că într-o zi vor fi din nou liberi să-i revadă pe cei de care au fost departe mai bine de 60 de ani.

  În anul 1990, zeci de mii de români din ambele părţi s-au îmbrăţişat, au râs şi au plâns împreună, după ce au fost separaţi timp de câteva decenii. Oamenii au avut libertatea de-a fi alături de cei dragi.

  Maria Herieta Petyo, Măderat (Arad)

  Să rupem gardul - 2016. ... nelegiuirile voastre pun un zid de despărţire între voi şi Dumnezeul vostru; păcatele voastre vă ascund faţa Lui şi-L împiedică să v-asculte! (Isaia 59:2)
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  6 din 49

  „Eu sunt cu omul smerit și zdrobit cu inima!” Așa sună făgăduința Lui pentru tine și pentru inima ta descurajată sau rănită. Luptele lasă răni, în mod clar, dar Mântuitorul tău poate nu doar să vindece inima, ci El dă putere slăbănogului și poate readuce la viață pe cineva care și-a pierdut-o.

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...