Să rupem gardul

13 ianuarie 1990

… nelegiuirile voastre pun un zid de despărţire între voi şi Dumnezeul vostru; păcatele voastre vă ascund faţa Lui şi-L împiedică să v-asculte! (Isaia 59:2)

Păcatele îi despart pe oameni de Dumnezeu. Ele sunt ca un zid care împiedică trecerea. Fiecare păcat mai adaugă câte o bucată la lungimea şi înălţimea zidului. După o vreme, copiii Tatălui ceresc se obişnuiesc cu distanţa şi cu nelegiuirea. Dragostea lui Isus nu poate pătrunde în inimi şi nu ne poate transforma caracterele dacă zidul este prezent în viaţa noastră. Zidul acesta trebuie dărâmat. Ne este dat îndemnul „să o rupem cu păgânătatea şi cu poftele lumeşti” (Tit 2:12). Astfel, gardul de sârmă ghimpată al păcatului va fi înlăturat. Doreşti şi tu să rupi gardul păcatului?

Fiecare dintre noi a trecut prin experienţa tristă de a fi departe de cineva drag, de un membru al familiei sau de un prieten. Totuşi speranţa revederii ne-a încurajat, reîntâlnirea fiind cu atât mai plăcută.

Ziua de 13 ianuarie 1990 a adus bucurie multor oameni. La graniţa României cu RSS Moldovenească a fost desfiinţat gardul de sârmă ghimpată şi au fost introduse facilităţi de trecere a frontierei. Mulţi îşi amintesc cu durere cum acest gard de pe malul Prutului a despărţit familii şi prieteni. Oamenii au fost îndureraţi de această situaţie, sperând că într-o zi vor fi din nou liberi să-i revadă pe cei de care au fost departe mai bine de 60 de ani.

În anul 1990, zeci de mii de români din ambele părţi s-au îmbrăţişat, au râs şi au plâns împreună, după ce au fost separaţi timp de câteva decenii. Oamenii au avut libertatea de-a fi alături de cei dragi.

Maria Herieta Petyo, Măderat (Arad)

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor