În căutarea fericirii

Albert Schweitzer – medic misionar

Este mai ferice să dai decât să primeşti. Fapte 20:35

„Fericiţi sunt doar aceia care au găsit un loc în care să slujească” este afirmaţia unui om care şi-a trăit viaţa slujind şi oferind, afirmaţia fiind întărită şi de cuvintele Domnului Isus din ultima parte a versetului 35 din capitolul 20 al cărţii Faptele apostolilor.

„Dacă s-ar sădi casa fericirii, cea mai mare încăpere ar fi în sala de aşteptare” (Jules Renard). Dezideratul suprem al fiecărui om este fericirea. Nu putem afirma că există persoane care nu îşi doresc ca viaţa lor să fie caracterizată de acest simplu cuvânt – fericire. În această zi, va fi prezentat un om care a avut o viaţă fericită.

Albert Schweitzer a fost un medic misionar, teolog, muzician şi filosof german care a trăit între anii 1875 şi 1965. Făcând parte dintr-o familie înstărită, i-a fost facil accesul la educaţie. A studiat teologia pentru a înţelege ce înseamnă adevăratul creştinism, apoi, la vârsta de 30 ani, a început să studieze medicina, influenţat de necesitatea unui cadru medical în jungla gaboneză. După vârsta de 38 ani, a păşit pe continentul african, dornic să le ofere oamenilor de culoare mesajul Evangheliei şi vindecarea trupească. A trăit o viaţă activă, supus multor riscuri şi critici. Spre sfârşitul vieţii, i s-a atribuit neoficial titlul de cel mai mare creştin al timpului.

Dragostea se defineşte prin „a te da”, nu prin „a da”, iar el a fost considerat cel mai mare creştin al vremii lui datorită manifestării autentice a dragostei pentru semeni. Experimentează adevărul acesta!

David Ciolacu, Craiova

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor