Articolul precedentInfluența armoniei desăvârșite
  Articolul următorRaza de soare

  În căutarea fericirii

  Albert Schweitzer – medic misionar

  Este mai ferice să dai decât să primeşti. Fapte 20:35

  „Fericiţi sunt doar aceia care au găsit un loc în care să slujească” este afirmaţia unui om care şi-a trăit viaţa slujind şi oferind, afirmaţia fiind întărită şi de cuvintele Domnului Isus din ultima parte a versetului 35 din capitolul 20 al cărţii Faptele apostolilor.

  „Dacă s-ar sădi casa fericirii, cea mai mare încăpere ar fi în sala de aşteptare” (Jules Renard). Dezideratul suprem al fiecărui om este fericirea. Nu putem afirma că există persoane care nu îşi doresc ca viaţa lor să fie caracterizată de acest simplu cuvânt – fericire. În această zi, va fi prezentat un om care a avut o viaţă fericită.

  Albert Schweitzer a fost un medic misionar, teolog, muzician şi filosof german care a trăit între anii 1875 şi 1965. Făcând parte dintr-o familie înstărită, i-a fost facil accesul la educaţie. A studiat teologia pentru a înţelege ce înseamnă adevăratul creştinism, apoi, la vârsta de 30 ani, a început să studieze medicina, influenţat de necesitatea unui cadru medical în jungla gaboneză. După vârsta de 38 ani, a păşit pe continentul african, dornic să le ofere oamenilor de culoare mesajul Evangheliei şi vindecarea trupească. A trăit o viaţă activă, supus multor riscuri şi critici. Spre sfârşitul vieţii, i s-a atribuit neoficial titlul de cel mai mare creştin al timpului.

  Dragostea se defineşte prin „a te da”, nu prin „a da”, iar el a fost considerat cel mai mare creştin al vremii lui datorită manifestării autentice a dragostei pentru semeni. Experimentează adevărul acesta!

  David Ciolacu, Craiova

  În căutarea fericirii - 2016. Este mai ferice să dai decât să primeşti. Fapte 20:35
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...