Articolul precedentInfluența armoniei desăvârșite
  Articolul următorRaza de soare

  În căutarea fericirii

  Albert Schweitzer – medic misionar

  Este mai ferice să dai decât să primeşti. Fapte 20:35

  „Fericiţi sunt doar aceia care au găsit un loc în care să slujească” este afirmaţia unui om care şi-a trăit viaţa slujind şi oferind, afirmaţia fiind întărită şi de cuvintele Domnului Isus din ultima parte a versetului 35 din capitolul 20 al cărţii Faptele apostolilor.

  „Dacă s-ar sădi casa fericirii, cea mai mare încăpere ar fi în sala de aşteptare” (Jules Renard). Dezideratul suprem al fiecărui om este fericirea. Nu putem afirma că există persoane care nu îşi doresc ca viaţa lor să fie caracterizată de acest simplu cuvânt – fericire. În această zi, va fi prezentat un om care a avut o viaţă fericită.

  Albert Schweitzer a fost un medic misionar, teolog, muzician şi filosof german care a trăit între anii 1875 şi 1965. Făcând parte dintr-o familie înstărită, i-a fost facil accesul la educaţie. A studiat teologia pentru a înţelege ce înseamnă adevăratul creştinism, apoi, la vârsta de 30 ani, a început să studieze medicina, influenţat de necesitatea unui cadru medical în jungla gaboneză. După vârsta de 38 ani, a păşit pe continentul african, dornic să le ofere oamenilor de culoare mesajul Evangheliei şi vindecarea trupească. A trăit o viaţă activă, supus multor riscuri şi critici. Spre sfârşitul vieţii, i s-a atribuit neoficial titlul de cel mai mare creştin al timpului.

  Dragostea se defineşte prin „a te da”, nu prin „a da”, iar el a fost considerat cel mai mare creştin al vremii lui datorită manifestării autentice a dragostei pentru semeni. Experimentează adevărul acesta!

  David Ciolacu, Craiova

  În căutarea fericirii - 2016. Este mai ferice să dai decât să primeşti. Fapte 20:35
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...