În căutarea fericirii

Albert Schweitzer – medic misionar

Este mai ferice să dai decât să primeşti. Fapte 20:35

„Fericiţi sunt doar aceia care au găsit un loc în care să slujească” este afirmaţia unui om care şi-a trăit viaţa slujind şi oferind, afirmaţia fiind întărită şi de cuvintele Domnului Isus din ultima parte a versetului 35 din capitolul 20 al cărţii Faptele apostolilor.

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

„Dacă s-ar sădi casa fericirii, cea mai mare încăpere ar fi în sala de aşteptare” (Jules Renard). Dezideratul suprem al fiecărui om este fericirea. Nu putem afirma că există persoane care nu îşi doresc ca viaţa lor să fie caracterizată de acest simplu cuvânt – fericire. În această zi, va fi prezentat un om care a avut o viaţă fericită.

Albert Schweitzer a fost un medic misionar, teolog, muzician şi filosof german care a trăit între anii 1875 şi 1965. Făcând parte dintr-o familie înstărită, i-a fost facil accesul la educaţie. A studiat teologia pentru a înţelege ce înseamnă adevăratul creştinism, apoi, la vârsta de 30 ani, a început să studieze medicina, influenţat de necesitatea unui cadru medical în jungla gaboneză. După vârsta de 38 ani, a păşit pe continentul african, dornic să le ofere oamenilor de culoare mesajul Evangheliei şi vindecarea trupească. A trăit o viaţă activă, supus multor riscuri şi critici. Spre sfârşitul vieţii, i s-a atribuit neoficial titlul de cel mai mare creştin al timpului.

Dragostea se defineşte prin „a te da”, nu prin „a da”, iar el a fost considerat cel mai mare creştin al vremii lui datorită manifestării autentice a dragostei pentru semeni. Experimentează adevărul acesta!

David Ciolacu, Craiova

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

În căutarea fericirii - 2016. Este mai ferice să dai decât să primeşti. Fapte 20:35 pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.