Articolul precedentDatoria bisericii
  Articolul următorCurcubeul făgăduinţei

  Am un vis

  Martin Luther King, Jr. – reformator

  Domnul însuşi va merge înaintea ta. El însuşi va fi cu tine, nu te va părăsi şi nu te va lăsa; nu te teme şi nu te înspăimânta! (Deuteronomul 31:8)

  Martin Luther King, Jr. îmi aminteşte de Moise, lider ridicat din popor, şi de oameni mari care au reuşit să schimbe în mai bine mediul în care au trăit. Prezentul ne învaţă că visurile sunt pentru visători şi că, de cele mai multe ori, se năruiesc în contact cu realitatea crudă. Dar o viaţă ca aceea a lui King, Jr. ne dă speranţa că, mai devreme sau mai târziu, visurile se vor împlini dacă sunt motivate de un gând bun. Doar aşa Dumnezeu transformă visurile în realitate.

  Când suntem mici, visăm să ajungem mari, să realizăm lucruri măreţe, să luăm viaţa în piept şi să dovedim că suntem în stare de orice. Visăm să ne croim propriul drum prin mulţimea egoistă şi agresivă, să ne bătătorim cărarea noastră de succese şi să înfruntăm cele mai mari obstacole, ca să căpătăm ceea ce dorim din tot sufletul.

  În data de 15 ianuarie 1929, în Atlanta, Georgia, în sânul unei familii baptiste, s-a născut Martin Luther King, Jr. Devenit mai târziu pastor baptist, activist politic şi luptător pentru drepturile civile ale persoanelor de culoare, acesta a fost un personaj care a luat povara neamului său asupra lui. Cu pasiunea caracteristică unui predicator charismatic de culoare, alături de braţul tare al lui Dumnezeu, King, Jr. a reuşit să dărâme zidurile groase ale rasismului şi ale discriminării. Visul lui a fost despre viitor, un vis care a mers dincolo de istorie, dincolo de prezent, chiar dincolo de realitate, şi anume că, într-o bună zi, toţi oamenii vor trăi conform adevăratului sens al credinţei lor.

  Hermina Nedelea, Madrid (Spania)

  Am un vis - 2016. Domnul însuşi va merge înaintea ta. El însuşi va fi cu tine, nu te va părăsi şi nu te va lăsa; nu te teme şi nu te înspăimânta! (Deuteronomul 31:8)
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  6 din 49

  „Eu sunt cu omul smerit și zdrobit cu inima!” Așa sună făgăduința Lui pentru tine și pentru inima ta descurajată sau rănită. Luptele lasă răni, în mod clar, dar Mântuitorul tău poate nu doar să vindece inima, ci El dă putere slăbănogului și poate readuce la viață pe cineva care și-a pierdut-o.

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...