Articolul precedentDatoria bisericii
  Articolul următorCurcubeul făgăduinţei

  Am un vis

  Martin Luther King, Jr. – reformator

  Domnul însuşi va merge înaintea ta. El însuşi va fi cu tine, nu te va părăsi şi nu te va lăsa; nu te teme şi nu te înspăimânta! (Deuteronomul 31:8)

  Martin Luther King, Jr. îmi aminteşte de Moise, lider ridicat din popor, şi de oameni mari care au reuşit să schimbe în mai bine mediul în care au trăit. Prezentul ne învaţă că visurile sunt pentru visători şi că, de cele mai multe ori, se năruiesc în contact cu realitatea crudă. Dar o viaţă ca aceea a lui King, Jr. ne dă speranţa că, mai devreme sau mai târziu, visurile se vor împlini dacă sunt motivate de un gând bun. Doar aşa Dumnezeu transformă visurile în realitate.

  Când suntem mici, visăm să ajungem mari, să realizăm lucruri măreţe, să luăm viaţa în piept şi să dovedim că suntem în stare de orice. Visăm să ne croim propriul drum prin mulţimea egoistă şi agresivă, să ne bătătorim cărarea noastră de succese şi să înfruntăm cele mai mari obstacole, ca să căpătăm ceea ce dorim din tot sufletul.

  În data de 15 ianuarie 1929, în Atlanta, Georgia, în sânul unei familii baptiste, s-a născut Martin Luther King, Jr. Devenit mai târziu pastor baptist, activist politic şi luptător pentru drepturile civile ale persoanelor de culoare, acesta a fost un personaj care a luat povara neamului său asupra lui. Cu pasiunea caracteristică unui predicator charismatic de culoare, alături de braţul tare al lui Dumnezeu, King, Jr. a reuşit să dărâme zidurile groase ale rasismului şi ale discriminării. Visul lui a fost despre viitor, un vis care a mers dincolo de istorie, dincolo de prezent, chiar dincolo de realitate, şi anume că, într-o bună zi, toţi oamenii vor trăi conform adevăratului sens al credinţei lor.

  Hermina Nedelea, Madrid (Spania)

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Licențiat la nouă ani

  Nu te mulțumi să fii uimit de geniile promovate în presă, îndrăznește să vezi ce ar putea să facă Dumnezeu din tine și din viața ta. Întreabă-L și cere-I în rugăciune să te înzestreze ori să activeze în tine capacitățile pe care vrea să le pui în slujba altora și fii de acord să Îl lași pe El să facă planurile pentru drumul tău.

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Nouă victorii finale

  Știi care este cea mai mare știre pentru astăzi? Este faptul că Mântuitorul Isus nu este doar un antrenor, ci El face parte din echipă, vine cu noi pe terenul de luptă al vieții noastre. Nu are cum să ne scape victoria deplină. Permite-I doar să facă parte din viața și din planurile tale în fiecare zi.

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...