Articolul precedentDatoria bisericii
  Articolul următorCurcubeul făgăduinţei

  Am un vis

  Martin Luther King, Jr. – reformator

  Domnul însuşi va merge înaintea ta. El însuşi va fi cu tine, nu te va părăsi şi nu te va lăsa; nu te teme şi nu te înspăimânta! (Deuteronomul 31:8)

  Martin Luther King, Jr. îmi aminteşte de Moise, lider ridicat din popor, şi de oameni mari care au reuşit să schimbe în mai bine mediul în care au trăit. Prezentul ne învaţă că visurile sunt pentru visători şi că, de cele mai multe ori, se năruiesc în contact cu realitatea crudă. Dar o viaţă ca aceea a lui King, Jr. ne dă speranţa că, mai devreme sau mai târziu, visurile se vor împlini dacă sunt motivate de un gând bun. Doar aşa Dumnezeu transformă visurile în realitate.

  Când suntem mici, visăm să ajungem mari, să realizăm lucruri măreţe, să luăm viaţa în piept şi să dovedim că suntem în stare de orice. Visăm să ne croim propriul drum prin mulţimea egoistă şi agresivă, să ne bătătorim cărarea noastră de succese şi să înfruntăm cele mai mari obstacole, ca să căpătăm ceea ce dorim din tot sufletul.

  În data de 15 ianuarie 1929, în Atlanta, Georgia, în sânul unei familii baptiste, s-a născut Martin Luther King, Jr. Devenit mai târziu pastor baptist, activist politic şi luptător pentru drepturile civile ale persoanelor de culoare, acesta a fost un personaj care a luat povara neamului său asupra lui. Cu pasiunea caracteristică unui predicator charismatic de culoare, alături de braţul tare al lui Dumnezeu, King, Jr. a reuşit să dărâme zidurile groase ale rasismului şi ale discriminării. Visul lui a fost despre viitor, un vis care a mers dincolo de istorie, dincolo de prezent, chiar dincolo de realitate, şi anume că, într-o bună zi, toţi oamenii vor trăi conform adevăratului sens al credinţei lor.

  Hermina Nedelea, Madrid (Spania)

  Am un vis - 2016. Domnul însuşi va merge înaintea ta. El însuşi va fi cu tine, nu te va părăsi şi nu te va lăsa; nu te teme şi nu te înspăimânta! (Deuteronomul 31:8)
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...