Articolul precedentFolosește-mi mâinile
  Articolul următorRezolvarea neînțelegerilor

  Prinți pentru veșnicie

  Filip al II-lea – prinţ

  Nu oricine-Mi zice: „Doamne, Doamne!” va intra în împărăţia cerurilor, ci cel ce va face voia Tatălui Meu, care este în ceruri. (Matei 7:21)

  Asemenea prinţului Filip al II-lea, unii au astăzi teritorii mari, influenţă şi putere. Noi nu suntem prinţi ai vreunei ţări şi nu deţinem provincii, iar numele nostru nu este cunoscut în lume şi nu deţinem insule sau teritorii care să ne poarte numele. Indiferent dacă facem parte din prima categorie sau din a doua, trebuie să ne amintim şi să împlinim dorinţa supremă a lui Dumnezeu, onorându-L prin caracterele noastre, ca să dobândim dreptul de prinţi sus, în cer, şi jos, pe pământ, fiind ai Lui pe vecie. Amin!

  Atunci când ne gândim la viaţa prinţilor şi prinţeselor ne vin în minte cele mai deosebite şi nobile trăsături de caracter ale acestora. Cu siguranţă, aveţi deja câteva în minte, în continuare, ne vom îndrepta atenţia asupra prinţului spaniol Filip al II-lea, pentru a-1 cunoaşte mai bine.

  Filip al II-lea a fost prinţ suveran a şaptesprezece provincii, din 1556 până în 1581, şi a deţinut numeroase titluri de duce şi conte pentru anumite teritorii. Cunoscut sub numele de „Filip cel Prudent”, a domnit asupra unuia dintre cele mai mari imperii care deţinea teritorii pe toate continentele cunoscute atunci de europeni.

  În 16 ianuarie 1556, Filip a devenit rege al Spaniei. Filip s-a născut la Valladolid, fiind fiul lui Carol al V-lea, împărat al Sfântului Imperiu Roman, şi al soţiei sale, Isabela a Portugaliei. În timpul domniei sale. Spania a fost cea mai importantă putere din Europa de Vest. Sub domnia lui, s-au făcut călătorii de explorare în întreaga lume şi au fost colonizate teritorii pe toate continentele cunoscute. Insulele Filipine au fost numite după el.

  Rouana Damaris Mîţu, Covăsânţ (Arad)

  Prinți pentru veșnicie - 2016. Nu oricine-Mi zice: „Doamne, Doamne!" va intra în împărăţia cerurilor, ci cel ce va face voia Tatălui Meu, care este în ceruri. (Matei 7:21)
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...