Articolul precedentFolosește-mi mâinile
  Articolul următorRezolvarea neînțelegerilor

  Prinți pentru veșnicie

  Filip al II-lea – prinţ

  Nu oricine-Mi zice: „Doamne, Doamne!” va intra în împărăţia cerurilor, ci cel ce va face voia Tatălui Meu, care este în ceruri. (Matei 7:21)

  Asemenea prinţului Filip al II-lea, unii au astăzi teritorii mari, influenţă şi putere. Noi nu suntem prinţi ai vreunei ţări şi nu deţinem provincii, iar numele nostru nu este cunoscut în lume şi nu deţinem insule sau teritorii care să ne poarte numele. Indiferent dacă facem parte din prima categorie sau din a doua, trebuie să ne amintim şi să împlinim dorinţa supremă a lui Dumnezeu, onorându-L prin caracterele noastre, ca să dobândim dreptul de prinţi sus, în cer, şi jos, pe pământ, fiind ai Lui pe vecie. Amin!

  Atunci când ne gândim la viaţa prinţilor şi prinţeselor ne vin în minte cele mai deosebite şi nobile trăsături de caracter ale acestora. Cu siguranţă, aveţi deja câteva în minte, în continuare, ne vom îndrepta atenţia asupra prinţului spaniol Filip al II-lea, pentru a-1 cunoaşte mai bine.

  Filip al II-lea a fost prinţ suveran a şaptesprezece provincii, din 1556 până în 1581, şi a deţinut numeroase titluri de duce şi conte pentru anumite teritorii. Cunoscut sub numele de „Filip cel Prudent”, a domnit asupra unuia dintre cele mai mari imperii care deţinea teritorii pe toate continentele cunoscute atunci de europeni.

  În 16 ianuarie 1556, Filip a devenit rege al Spaniei. Filip s-a născut la Valladolid, fiind fiul lui Carol al V-lea, împărat al Sfântului Imperiu Roman, şi al soţiei sale, Isabela a Portugaliei. În timpul domniei sale. Spania a fost cea mai importantă putere din Europa de Vest. Sub domnia lui, s-au făcut călătorii de explorare în întreaga lume şi au fost colonizate teritorii pe toate continentele cunoscute. Insulele Filipine au fost numite după el.

  Rouana Damaris Mîţu, Covăsânţ (Arad)

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Promisiuni 100%, donat doar 9%

  În înțelepciunea Lui, Dumnezeu ne dă sfatul de a nu făgădui nimic înainte de a chibzui bine. O promisiune făcută devine obligație. Nu te juca de-a promisiunile; mai bine nu face promisiuni decât să nu le onorezi. El nu ne cere să promitem, dar suferă atunci când noi o facem, apoi ne răzgândim.

  Cu doar nouă zile înainte să nască

  De cele mai multe ori, nu vei afla cum și prin cine te-a salvat și ocrotit Tatăl tău din cer. El o face pur și simplu chiar și atunci când tu ai uitat de bunătatea Lui. Se bucură însă foarte mult dacă te comporți ca un copil bun și Îi spui „mulțumesc” măcar după ce ai trecut pe lângă situațiile dificile.

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Publicate astăzi

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Tresaltă de bucurie!

  Poţi să te încrezi în EL! Astăzi fii plin de bucurie şi strigă de veselie: „Iată că împăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor!”

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Az Úr szemmel tartja népét

  „Hát az Isten nem áll-é bosszút az Ő választottaiért, kik Őhozzá kiáltanak éjjel és nappal,...