Articolul precedentFolosește-mi mâinile
  Articolul următorRezolvarea neînțelegerilor

  Prinți pentru veșnicie

  Filip al II-lea – prinţ

  Nu oricine-Mi zice: „Doamne, Doamne!” va intra în împărăţia cerurilor, ci cel ce va face voia Tatălui Meu, care este în ceruri. (Matei 7:21)

  Asemenea prinţului Filip al II-lea, unii au astăzi teritorii mari, influenţă şi putere. Noi nu suntem prinţi ai vreunei ţări şi nu deţinem provincii, iar numele nostru nu este cunoscut în lume şi nu deţinem insule sau teritorii care să ne poarte numele. Indiferent dacă facem parte din prima categorie sau din a doua, trebuie să ne amintim şi să împlinim dorinţa supremă a lui Dumnezeu, onorându-L prin caracterele noastre, ca să dobândim dreptul de prinţi sus, în cer, şi jos, pe pământ, fiind ai Lui pe vecie. Amin!

  Atunci când ne gândim la viaţa prinţilor şi prinţeselor ne vin în minte cele mai deosebite şi nobile trăsături de caracter ale acestora. Cu siguranţă, aveţi deja câteva în minte, în continuare, ne vom îndrepta atenţia asupra prinţului spaniol Filip al II-lea, pentru a-1 cunoaşte mai bine.

  Filip al II-lea a fost prinţ suveran a şaptesprezece provincii, din 1556 până în 1581, şi a deţinut numeroase titluri de duce şi conte pentru anumite teritorii. Cunoscut sub numele de „Filip cel Prudent”, a domnit asupra unuia dintre cele mai mari imperii care deţinea teritorii pe toate continentele cunoscute atunci de europeni.

  În 16 ianuarie 1556, Filip a devenit rege al Spaniei. Filip s-a născut la Valladolid, fiind fiul lui Carol al V-lea, împărat al Sfântului Imperiu Roman, şi al soţiei sale, Isabela a Portugaliei. În timpul domniei sale. Spania a fost cea mai importantă putere din Europa de Vest. Sub domnia lui, s-au făcut călătorii de explorare în întreaga lume şi au fost colonizate teritorii pe toate continentele cunoscute. Insulele Filipine au fost numite după el.

  Rouana Damaris Mîţu, Covăsânţ (Arad)

  Prinți pentru veșnicie - 2016. Nu oricine-Mi zice: „Doamne, Doamne!" va intra în împărăţia cerurilor, ci cel ce va face voia Tatălui Meu, care este în ceruri. (Matei 7:21)
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...