Provocarea kosmosului

  Muhammad Ali – boxer

  Voi să nu fiţi așa. Ci cel mai mare dintre voi să fie ca cel mai mic şi cel ce cârmuieşte, ca cel ce slujeşte. (Luca 22:26)

  Succesul dobândit prin câştigarea competiţiei în acest kosmos este infam. Lumea aceasta nu este locul pentru care să trăim, ci în care trăim. Nu te lăsa provocat şi atras de mirajul ei! Urmăreşte succesul autentic, care înnobilează!

  Ziua de astăzi este o zi în care, destul de probabil, vei fi din nou confruntat cu noţiunea de competiţie. Lupta pentru întâietate reprezintă regula kosmosului (greceşte, „lumea care ne înconjoară”). Te confrunţi cu ea la şcoală sau la facultate, la locul de muncă şi chiar în familie.

  În ziua de 17 ianuarie 1942, în oraşul Loisville, a venit pe lume Cassius Marcellus Clay, Jr. Pe când avea 12 ani, bicicleta i-a fost furată. Cu spiritul lui războnic, i-a spus omului legii care investiga furtul: „Sunt gata să-l bat rău pe cel care mi-a furat bicicleta.” Poliţistul i-a recomandat să înveţe să boxeze. Hotărât, Cassius a început să frecventeze sala de box, iar la 4 luni de la incident a câştigat primul său meci oficial în ring.

  În 1960, în Roma, la doar 22 ani, a câştigat titlul olimpic. La scurt timp după titlul olimpic, Cassius Clay (cunoscut şi ca Muhammad Aii) a intrat în boxul profesionist, remarcându-se prin tactica aparte şi prin controversele create în jurul său. În 1999, a fost numit cel mai mare sportiv al secolului al XX-lea, recunoscut de Sports Illustrated, BBC, World Sports Award. În ciuda acestui fapt, într-un ceas de sinceritate a mărturisit: „M-am străduit să ajung în vârf şi, când am ajuns acolo, nu era nimic!”

  Tabita Brînceanu, Alexandria (Teleorman)

  Provocarea kosmosului - 2016. Voi să nu fiţi așa. Ci cel mai mare dintre voi să fie ca cel mai mic şi cel ce cârmuieşte, ca cel ce slujeşte. (Luca 22:26)
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...