Provocarea kosmosului

  Muhammad Ali – boxer

  Voi să nu fiţi așa. Ci cel mai mare dintre voi să fie ca cel mai mic şi cel ce cârmuieşte, ca cel ce slujeşte. (Luca 22:26)

  Succesul dobândit prin câştigarea competiţiei în acest kosmos este infam. Lumea aceasta nu este locul pentru care să trăim, ci în care trăim. Nu te lăsa provocat şi atras de mirajul ei! Urmăreşte succesul autentic, care înnobilează!

  Ziua de astăzi este o zi în care, destul de probabil, vei fi din nou confruntat cu noţiunea de competiţie. Lupta pentru întâietate reprezintă regula kosmosului (greceşte, „lumea care ne înconjoară”). Te confrunţi cu ea la şcoală sau la facultate, la locul de muncă şi chiar în familie.

  În ziua de 17 ianuarie 1942, în oraşul Loisville, a venit pe lume Cassius Marcellus Clay, Jr. Pe când avea 12 ani, bicicleta i-a fost furată. Cu spiritul lui războnic, i-a spus omului legii care investiga furtul: „Sunt gata să-l bat rău pe cel care mi-a furat bicicleta.” Poliţistul i-a recomandat să înveţe să boxeze. Hotărât, Cassius a început să frecventeze sala de box, iar la 4 luni de la incident a câştigat primul său meci oficial în ring.

  În 1960, în Roma, la doar 22 ani, a câştigat titlul olimpic. La scurt timp după titlul olimpic, Cassius Clay (cunoscut şi ca Muhammad Aii) a intrat în boxul profesionist, remarcându-se prin tactica aparte şi prin controversele create în jurul său. În 1999, a fost numit cel mai mare sportiv al secolului al XX-lea, recunoscut de Sports Illustrated, BBC, World Sports Award. În ciuda acestui fapt, într-un ceas de sinceritate a mărturisit: „M-am străduit să ajung în vârf şi, când am ajuns acolo, nu era nimic!”

  Tabita Brînceanu, Alexandria (Teleorman)

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Când ești în al nouălea cer

  Chiar dacă îți este greu să crezi că dincolo de suferința, sărăcia și nedreptatea din jur există o altă realitate cu totul diferită și în care nu mai stăpânește nici Diavolul, nici uneltele lui, recitește relatările lui Pavel, ale lui Ioan, în Apocalipsa, și lasă-te purtat cu imaginația spre ceva ce reprezintă idealul tău de frumusețe și de bine. Imaginează-ți că abia de la acel nivel începe cu adevărat cerul și lumea pregătită de Dumnezeu celor salvați.

  Doar nouă salvați

  Chiar și atunci când noi uităm de El, Salvatorul vieții noastre este în aceeași barcă cu noi și uneori chiar pe valurile pe care le oprește. Bine ar fi să nu pierdem din vedere acest lucru și să-I cerem să intervină înainte de a ne frământa sau epuiza prin încercările noastre. Rămâi așezat pe genunchi și cere ajutorul. În furtună nu este o idee prea bună să te ridici în picioare.

  Pachetul C9

  Din fericire pentru noi, Mântuitorul nu a lăsat la limitările omului salvarea, ci a plătit prețul integral și a oferit dreptul și posibilitatea ca oricine să poată apela în mod gratuit. Suntem mântuiți prin har, prin credință, iar acest lucru depășește cu mult capacitatea noastră de plată. Oricât am economisi, tot nu ar fi de-ajuns nici pentru un singur procent din cost. Există doar două opțiuni: acceptăm gratuitatea ori alegem să murim orgolioși.

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Publicate astăzi

  Când ești în al nouălea cer

  Chiar dacă îți este greu să crezi că dincolo de suferința, sărăcia și nedreptatea din jur există o altă realitate cu totul diferită și în care nu mai stăpânește nici Diavolul, nici uneltele lui, recitește relatările lui Pavel, ale lui Ioan, în Apocalipsa, și lasă-te purtat cu imaginația spre ceva ce reprezintă idealul tău de frumusețe și de bine. Imaginează-ți că abia de la acel nivel începe cu adevărat cerul și lumea pregătită de Dumnezeu celor salvați.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Cine sunt eu?

  Într-o bună zi, ceva ce ai va dispărea sau nu va mai fi valabil în dreptul tău, în timp ce un anume lucru ce face parte din identitatea ta va rămâne lipit de tine până la final.

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Az Úr megóvja gyermekeit

  „Segítségül hív engem, ezért meghallgatom őt, vele vagyok háborúságában: megmentem és megdicsőítem őt.” (Zsolt 91,15)„Isten...