Invenția lui Dumnezeu

James Watt – inventator

Noi toţi privim cu faţa descoperită, ca într-o oglindă, slava Domnului şi suntem schimbaţi în acelaşi chip al Lui, din slavă în slavă, prin Duhul Domnului. (2 Corinteni 3:l8)

Şi tu te poţi lăsa „îmbunătăţit” de Creatorul tău în fiecare zi. El este singurul care te poate ajuta să devii una dintre cele mai performante „locomotive” ale Sale. Doar prin puterea Sa transformatoare poţi deveni o făptură nouă.

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

Te-ai întrebat care este modul de funcţionare a locomotivei? Prima locomotivă din lume a fost construită în anul 1803. A fost nevoie însă de perfecţionarea creaţiei lui James Watt, cel care a inventat locomotiva cu aburi.

James Watt s-a născut în data de 19 ianuarie, în Scoţia. A urmat studiile la Londra, iar în 1754 a început să construiască instrumente matematice.

După o perioadă, s-a stabilit în Birmingham, unde a hotărât să se înscrie intr-un club numit Lenar Society (Societatea Fanteziştilor) care, în ciuda numelui, era de fapt un club ştiinţific. Aici, Watt a reuşit să aducă la existenţă locomotiva cu aburi, brevetată în anul 1784. Tot în perioada frecventării clubului, Watt a reuşit să îmbunătăţească maşina cu aburi a lui Thomas Newcomen. Mulţumită invenţiei sale şi efortului altora, locomotiva s-a îmbunătăţit considerabil de-a lungul anilor, iar astăzi a devenit ceea ce cunoaştem noi. Pentru a putea compara puterile diferitelor maşini cu aburi, James Watt a introdus în sistemul internaţional unitatea de măsură cal-putere. Numele lui este folosit pentru unitatea de măsură a puterii electrice (watt, waţi).

Rebeca Crişan, Betel (Arad)

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Invenția lui Dumnezeu - 2016. Noi toţi privim cu faţa descoperită, ca într-o oglindă, slava Domnului şi suntem schimbaţi în acelaşi chip al Lui, din slavă în slavă, prin Duhul Domnului. (2 Corinteni 3:l8) pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.