Articolul precedentCărări netede
  Articolul următorNăvodul Evangheliei

  „Acum este timpul…”

  Martin Luther King, Jr.

  De aceea, cum zice Duhul Sfânt: „Astăzi, dacă auziţi glasul Lui, nu vă împietriţi inimile ca în ziua răzvrătirii, ca în ziua ispitirii în pustie, unde părinţii voştri M-au ispitit şi M-au pus la încercare şi au văzut lucrările Mele patruzeci de ani!” (Evrei 3:7-9)

  „Acum este timpul…” Fă-ţi vocea auzită, luptă pentru visurile tale şi alege să-L urmezi mereu pe Cel care are un vis pentru viaţa ta! Acum este timpul să te rogi, să studiezi şi să te pregăteşti pentru întâlnirea cu Dumnezeul tău! Alege astăzi! Alege bine!

  Şaptesprezece minute. Mult? Puţin? Depinde… Şaptesprezece minute zboară atunci când sunt ultimele minute petrecute alături de persoana dragă şi trec greu atunci când aştepţi pe cineva aflat în întârziere. Dar dacă ar trebui să vorbeşti despre visurile tale, 17 minute ţi-ar fi de ajuns?

  În 1963, 17 minute au fost suficiente pentru ca un om să-şi facă vocea auzită, cerând drepturi civile şi şanse egale pentru toţi – albi şi negri. Pe 20 ianuarie 1986, ca urmare a unei legi promulgate de preşedintele american Ronald Reagan, a fost sărbătorită pentru prima dată Ziua Martin Luther King, Jr.

  Acesta a fost un pastor baptist care a luptat pentru drepturile civile ale persoanelor de culoare din SUA şi cel mai tânăr laureat al Premiului Nobel pentru Pace (1964), până la data aceea. El a rostit unul dintre cele mai celebre şi motivatoare discursuri – I have a dream (Am un vis). Au fost 17 minute folosite pentru a-i educa, a-i inspira şi a-i informa nu doar pe cei prezenţi, ci şi generaţiile nenăscute încă, 17 minute în care şi-a prezentat visul – o ţară integrată şi unită, în care copilaşii lui să nu mai fie judecaţi după culoarea pielii, ci după caracterul lor.

  Ramona Andraş, Cuvin (Arad)

  „Acum este timpul...” - 2016. Şaptesprezece minute. Mult? Puţin? Depinde... Şaptesprezece minute zboară atunci când sunt ultimele minute petrecute alături de persoana dragă şi trec greu atunci când aştepţi pe cineva aflat în întârziere. Dar dacă ar trebui să vorbeşti despre visurile tale, 17 minute ţi-ar fi de ajuns? În 1963, 17 minute au fost suficiente pentru ca...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...