Articolul precedentCărări netede
  Articolul următorNăvodul Evangheliei

  „Acum este timpul…”

  Martin Luther King, Jr.

  De aceea, cum zice Duhul Sfânt: „Astăzi, dacă auziţi glasul Lui, nu vă împietriţi inimile ca în ziua răzvrătirii, ca în ziua ispitirii în pustie, unde părinţii voştri M-au ispitit şi M-au pus la încercare şi au văzut lucrările Mele patruzeci de ani!” (Evrei 3:7-9)

  „Acum este timpul…” Fă-ţi vocea auzită, luptă pentru visurile tale şi alege să-L urmezi mereu pe Cel care are un vis pentru viaţa ta! Acum este timpul să te rogi, să studiezi şi să te pregăteşti pentru întâlnirea cu Dumnezeul tău! Alege astăzi! Alege bine!

  Şaptesprezece minute. Mult? Puţin? Depinde… Şaptesprezece minute zboară atunci când sunt ultimele minute petrecute alături de persoana dragă şi trec greu atunci când aştepţi pe cineva aflat în întârziere. Dar dacă ar trebui să vorbeşti despre visurile tale, 17 minute ţi-ar fi de ajuns?

  În 1963, 17 minute au fost suficiente pentru ca un om să-şi facă vocea auzită, cerând drepturi civile şi şanse egale pentru toţi – albi şi negri. Pe 20 ianuarie 1986, ca urmare a unei legi promulgate de preşedintele american Ronald Reagan, a fost sărbătorită pentru prima dată Ziua Martin Luther King, Jr.

  Acesta a fost un pastor baptist care a luptat pentru drepturile civile ale persoanelor de culoare din SUA şi cel mai tânăr laureat al Premiului Nobel pentru Pace (1964), până la data aceea. El a rostit unul dintre cele mai celebre şi motivatoare discursuri – I have a dream (Am un vis). Au fost 17 minute folosite pentru a-i educa, a-i inspira şi a-i informa nu doar pe cei prezenţi, ci şi generaţiile nenăscute încă, 17 minute în care şi-a prezentat visul – o ţară integrată şi unită, în care copilaşii lui să nu mai fie judecaţi după culoarea pielii, ci după caracterul lor.

  Ramona Andraş, Cuvin (Arad)

  „Acum este timpul...” - 2016. Şaptesprezece minute. Mult? Puţin? Depinde... Şaptesprezece minute zboară atunci când sunt ultimele minute petrecute alături de persoana dragă şi trec greu atunci când aştepţi pe cineva aflat în întârziere. Dar dacă ar trebui să vorbeşti despre visurile tale, 17 minute ţi-ar fi de ajuns? În 1963, 17 minute au fost suficiente pentru ca...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...