„Acum este timpul…”

Martin Luther King, Jr.

De aceea, cum zice Duhul Sfânt: „Astăzi, dacă auziţi glasul Lui, nu vă împietriţi inimile ca în ziua răzvrătirii, ca în ziua ispitirii în pustie, unde părinţii voştri M-au ispitit şi M-au pus la încercare şi au văzut lucrările Mele patruzeci de ani!” (Evrei 3:7-9)

„Acum este timpul…” Fă-ţi vocea auzită, luptă pentru visurile tale şi alege să-L urmezi mereu pe Cel care are un vis pentru viaţa ta! Acum este timpul să te rogi, să studiezi şi să te pregăteşti pentru întâlnirea cu Dumnezeul tău! Alege astăzi! Alege bine!

Şaptesprezece minute. Mult? Puţin? Depinde… Şaptesprezece minute zboară atunci când sunt ultimele minute petrecute alături de persoana dragă şi trec greu atunci când aştepţi pe cineva aflat în întârziere. Dar dacă ar trebui să vorbeşti despre visurile tale, 17 minute ţi-ar fi de ajuns?

În 1963, 17 minute au fost suficiente pentru ca un om să-şi facă vocea auzită, cerând drepturi civile şi şanse egale pentru toţi – albi şi negri. Pe 20 ianuarie 1986, ca urmare a unei legi promulgate de preşedintele american Ronald Reagan, a fost sărbătorită pentru prima dată Ziua Martin Luther King, Jr.

Acesta a fost un pastor baptist care a luptat pentru drepturile civile ale persoanelor de culoare din SUA şi cel mai tânăr laureat al Premiului Nobel pentru Pace (1964), până la data aceea. El a rostit unul dintre cele mai celebre şi motivatoare discursuri – I have a dream (Am un vis). Au fost 17 minute folosite pentru a-i educa, a-i inspira şi a-i informa nu doar pe cei prezenţi, ci şi generaţiile nenăscute încă, 17 minute în care şi-a prezentat visul – o ţară integrată şi unită, în care copilaşii lui să nu mai fie judecaţi după culoarea pielii, ci după caracterul lor.

Ramona Andraş, Cuvin (Arad)

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor