Articolul precedentMinunile din Etiopia
  Articolul următorDragostea lui Hristos în biserică

  O făptură atât de minunată

  Camillo Golgi – om de ştiinţă

  Te laud că sunt o făptură asa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale şi ce bine vede sufletul meu lucrul acesta! (Psalmii 139:14)

  Prin ceea ce eşti, prin ceea ce faci, cu fiecare celulă a ta care pulsează viaţă, fii o „minune” a Creatorului tău, şi astfel, o minune şi pentru cei din jur.

  Celule, ţesuturi, organe, sisteme, aparate: despre acestea am învăţat la biologie, poate interesaţi, poate indiferenţi, poate prea tineri pentru a înţelege minunăţia făpturilor vii.

  Născut în Italia, într-o familie în care tatăl era medic, Camillo Golgi a prins drag să studieze elementul de bază al materiei vii, celula. A studiat medicina la Pavia, fiind interesat de anatomia şi histologia sistemului nervos. Până la el s-au realizat puţine progrese în studiul sistemului nervos. Golgi a inventat colorarea controlată a anumitor elemente nervoase, care va permite un studiu mult mai precis cu privire la interrelaţiile dintre structurile nervoase.

  Studiul intens si dăruirea lui au condus la descoperirea în structura celulei a unui nou organit celular, necunoscut până atunci, aparatul Golgi. Funcţia lui principală este procesarea şi împachetarea macromoleculelor. în 1906, Golgi a primit Premiul Nobel pentru Medicină pentru descoperirile în domeniul neuranatomiei.

  După o viaţă de studiu şi dedicare în domeniul medicinei şi cercetării, a murit la vârsta de 83 de ani. Deşi înaintat în vârstă şi cu un bagaj de cunoştinţe greu de egalat, a susţinut, chiar de la lupa microscopului, că celulele, prin complexitatea lor, dovedesc minunata lucrare a Celui care le-a creat.

  Claudia Homorogan, Salem (Arad)

  O făptură atât de minunată - 2016. Celule, ţesuturi, organe, sisteme, aparate: despre acestea am învăţat la biologie, poate interesaţi, poate indiferenţi, poate prea tineri pentru a înţelege minunăţia făpturilor vii. Născut în Italia, într-o familie în care tatăl era medic, Camillo Golgi a prins drag să studieze elementul de bază al materiei vii, celula. A studiat medicina la Pavia, fiind interesat de...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...