Articolul precedentMinunile din Etiopia
  Articolul următorDragostea lui Hristos în biserică

  O făptură atât de minunată

  Camillo Golgi – om de ştiinţă

  Te laud că sunt o făptură asa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale şi ce bine vede sufletul meu lucrul acesta! (Psalmii 139:14)

  Prin ceea ce eşti, prin ceea ce faci, cu fiecare celulă a ta care pulsează viaţă, fii o „minune” a Creatorului tău, şi astfel, o minune şi pentru cei din jur.

  Celule, ţesuturi, organe, sisteme, aparate: despre acestea am învăţat la biologie, poate interesaţi, poate indiferenţi, poate prea tineri pentru a înţelege minunăţia făpturilor vii.

  Născut în Italia, într-o familie în care tatăl era medic, Camillo Golgi a prins drag să studieze elementul de bază al materiei vii, celula. A studiat medicina la Pavia, fiind interesat de anatomia şi histologia sistemului nervos. Până la el s-au realizat puţine progrese în studiul sistemului nervos. Golgi a inventat colorarea controlată a anumitor elemente nervoase, care va permite un studiu mult mai precis cu privire la interrelaţiile dintre structurile nervoase.

  Studiul intens si dăruirea lui au condus la descoperirea în structura celulei a unui nou organit celular, necunoscut până atunci, aparatul Golgi. Funcţia lui principală este procesarea şi împachetarea macromoleculelor. în 1906, Golgi a primit Premiul Nobel pentru Medicină pentru descoperirile în domeniul neuranatomiei.

  După o viaţă de studiu şi dedicare în domeniul medicinei şi cercetării, a murit la vârsta de 83 de ani. Deşi înaintat în vârstă şi cu un bagaj de cunoştinţe greu de egalat, a susţinut, chiar de la lupa microscopului, că celulele, prin complexitatea lor, dovedesc minunata lucrare a Celui care le-a creat.

  Claudia Homorogan, Salem (Arad)

  O făptură atât de minunată - 2016. Celule, ţesuturi, organe, sisteme, aparate: despre acestea am învăţat la biologie, poate interesaţi, poate indiferenţi, poate prea tineri pentru a înţelege minunăţia făpturilor vii. Născut în Italia, într-o familie în care tatăl era medic, Camillo Golgi a prins drag să studieze elementul de bază al materiei vii, celula. A studiat medicina la Pavia, fiind interesat de...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  La ceasul al șaselea

  Este ceva ce te reține încă departe de Mântuitorul tău? Încă ai dubii dacă poți fi iertat și salvat? Te îngrijorează neputința ta de a învinge slăbiciunile și păcatul pe deplin? Ce anume te-ar face să crezi că El a murit și apoi a lăsat mântuirea pe baza performanțelor tale? Suntem mântuiți prin har, prin credință, iar aceasta nu vine de la noi, ci este darul lui Dumnezeu. Pur și simplu, cere acest dar!

  Anul celor șase împărați

  Când simți că Stăpânul inimii tale sau al familiei și al planurilor tale ar trebui schimbat, nu te grăbi; gândește-te mai întâi cu cine ai vrea să-L înlocuiești. Ține minte că, într-o lume pe care omul a pus-o la picioarele lui Satana, tu nu-ți poți fi singur stăpân. Deci spune mai bine ca ucenicii: „Doamne, la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.” Nu există o altă opțiune nedistructivă!

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...