Articolul precedentNu judeca!
  Articolul următorTransformat

  Iubește-L pe Domnul tău!

  Shah Jahan – împărat

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică. (Ioan 3:16)

  Mai mare decât dragostea acestui om pentru soţia lui este dragostea lui Dumnezeu pentru noi toţi, o dragoste care întrece orice imaginaţie. Sacrificiul lui Isus a fost preţul suprem plătit, iar durerea apare ori de câte ori vreunul dintre noi îi întoarce spatele. Să răspundem dragostei cu dragoste şi să-l aducem bucurie Aceluia care ne iubeşte atât de mult, fiind „Pentru Domnul, gata oricând!”

  Cu toţii am auzit de Taj Mahal. Este considerat cel mai frumos mausoleu din lume, construirea lui fiind determinată de o poveste de dragoste. Construcţia este o declaraţie de iubire din partea împăratului Shah Jahan pentru aceea care i-a fost soţie iubitoare şi parteneră de viaţă. Aceasta a murit la 22 ianuarie 1666.
  Dragostea celor doi a fost legendară în India, poeţii şi cronicarii vremii glorificând frumuseţea şi graţia lui Mumtaz Mahal, precum şi grija pentru soţul ei. În cei 17 ani cât au fost căsătoriţi, ei au fost nedespărţiţi, călătorind pretutindeni împreună.

  Se spune că la aflarea veştii că soţia lui a murit dând naştere celui de-al 14-lea copil, Shah Jahan a rămas paralizat de durere şi a jelit-o un an de zile, ascuns de ochii supuşilor săi. Când a reapărut, avea părul alb şi chipul îmbătrânit. A abandonat toate campaniile de extindere a imperiului şi a decis să-şi dedice viaţa construirii unui monument excepţional pentru fosta soţie. Nu mai puţin de 28 de tipuri de pietre preţioase şi semipreţioase au fost încrustate în marmură. Aproape 22 000 de muncitori şi 1000 de elefanţi au lucrat la ridicarea Taj Mahalului şi, după 20 de ani, opera a fost finalizată, fiind considerată una dintre minunile arhitecturale ale lumii.

   

  Iulian Iordache, Cuvin (Arad)

  Iubește-L pe Domnul tău! - 2016. Cu toţii am auzit de Taj Mahal. Este considerat cel mai frumos mausoleu din lume, construirea lui fiind determinată de o poveste de dragoste. Construcţia este o declaraţie de iubire din partea împăratului Shah Jahan pentru aceea care i-a fost soţie iubitoare şi parteneră de viaţă. Aceasta a murit la 22 ianuarie 1666.
Dragostea celor doi a fost legendară în India, poeţii şi cronicarii vremii glorificând frumuseţea şi graţia lui Mumtaz Mahal, precum şi grija pentru soţul ei. În cei 17 ani cât au fost căsătoriţi...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...