Alerg spre țintă

Constantina Diţă-Tomescu – sportivă

Nu ştiţi că cei ce aleargă în locul de alergare toţi aleargă, dar numai unul capătă premiul? Alergaţi dar în aşa fel ca să căpătaţi premiul (1 Corinteni 9:24)

Astăzi, fii un atlet de cursă lungă care aleargă pe coridorul lui cu ochii ţintiţi spre obiectiv. Nu te compara cu nimeni uitându-te în dreapta sau în stânga, pentru că astfel s-ar putea să te dezechilibrezi.

Viaţa omului este o permanentă alergare. Alergăm zi de zi, de bună voie sau constrânşi de situaţii, după o bucată de pâine, pentru un trai mai bun, pentru carieră, putere şi succes. Toate acestea până intr-o zi…

În 23 ianuarie 1970, în satul Turburea din judeţul Gorj, s-a născut Constantina Diţă-Tomescu, cunoscută şi ca Puşa Tomescu. A fost adetă, alergătoare pe distanţe lungi, specializată în maraton şi semimaraton. La Jocurile Olimpice din 2008, la Beijing, a câştigat medalia de aur la proba de maraton. Printre recordurile personale se numără şi performanţa de a fi cea mai în vârstă câştigătoare (38 de ani) a maratonului olimpic din toate timpurile.

Maratonul este o cursă grea. Implică reguli stricte, antrenament intens pentru un autocontrol deplin asupra trupului şi minţii şi un efort deosebit pe durata cursei.

Alergarea creştină este similară: are un regulament, iar exerciţiile şi autocontrolul sunt o condiţie obligatorie dacă vrem să câştigăm. Alergătorul are o ţintă, şi la fel şi creştinul. La competiţiile sportive greceşti, câştigătorul primea o cunună care se veştejea, dar creştinul are înaintea lui o cunună a vieţii, a neprihănirii, care nu se veştejeşte.

Alexandra Rus, Salem (Arad)

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video