Alerg spre țintă

  Constantina Diţă-Tomescu – sportivă

  Nu ştiţi că cei ce aleargă în locul de alergare toţi aleargă, dar numai unul capătă premiul? Alergaţi dar în aşa fel ca să căpătaţi premiul (1 Corinteni 9:24)

  Astăzi, fii un atlet de cursă lungă care aleargă pe coridorul lui cu ochii ţintiţi spre obiectiv. Nu te compara cu nimeni uitându-te în dreapta sau în stânga, pentru că astfel s-ar putea să te dezechilibrezi.

  Viaţa omului este o permanentă alergare. Alergăm zi de zi, de bună voie sau constrânşi de situaţii, după o bucată de pâine, pentru un trai mai bun, pentru carieră, putere şi succes. Toate acestea până intr-o zi…

  În 23 ianuarie 1970, în satul Turburea din judeţul Gorj, s-a născut Constantina Diţă-Tomescu, cunoscută şi ca Puşa Tomescu. A fost adetă, alergătoare pe distanţe lungi, specializată în maraton şi semimaraton. La Jocurile Olimpice din 2008, la Beijing, a câştigat medalia de aur la proba de maraton. Printre recordurile personale se numără şi performanţa de a fi cea mai în vârstă câştigătoare (38 de ani) a maratonului olimpic din toate timpurile.

  Maratonul este o cursă grea. Implică reguli stricte, antrenament intens pentru un autocontrol deplin asupra trupului şi minţii şi un efort deosebit pe durata cursei.

  Alergarea creştină este similară: are un regulament, iar exerciţiile şi autocontrolul sunt o condiţie obligatorie dacă vrem să câştigăm. Alergătorul are o ţintă, şi la fel şi creştinul. La competiţiile sportive greceşti, câştigătorul primea o cunună care se veştejea, dar creştinul are înaintea lui o cunună a vieţii, a neprihănirii, care nu se veştejeşte.

  Alexandra Rus, Salem (Arad)

  Alerg spre țintă - 2016. Viaţa omului este o permanentă alergare. Alergăm zi de zi, de bună voie sau constrânşi de situaţii, după o bucată de pâine, pentru un trai mai bun, pentru carieră, putere şi succes. Toate acestea până intr-o zi... În 23 ianuarie 1970, în satul Turburea din judeţul Gorj, s-a născut Constantina Diţă-Tomescu, cunoscută şi ca Puşa Tomescu. A fost adetă, alergătoare pe distanţe lungi, specializată în...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  La ceasul al șaselea

  Este ceva ce te reține încă departe de Mântuitorul tău? Încă ai dubii dacă poți fi iertat și salvat? Te îngrijorează neputința ta de a învinge slăbiciunile și păcatul pe deplin? Ce anume te-ar face să crezi că El a murit și apoi a lăsat mântuirea pe baza performanțelor tale? Suntem mântuiți prin har, prin credință, iar aceasta nu vine de la noi, ci este darul lui Dumnezeu. Pur și simplu, cere acest dar!

  Anul celor șase împărați

  Când simți că Stăpânul inimii tale sau al familiei și al planurilor tale ar trebui schimbat, nu te grăbi; gândește-te mai întâi cu cine ai vrea să-L înlocuiești. Ține minte că, într-o lume pe care omul a pus-o la picioarele lui Satana, tu nu-ți poți fi singur stăpân. Deci spune mai bine ca ucenicii: „Doamne, la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.” Nu există o altă opțiune nedistructivă!

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...