Alerg spre țintă

  Constantina Diţă-Tomescu – sportivă

  Nu ştiţi că cei ce aleargă în locul de alergare toţi aleargă, dar numai unul capătă premiul? Alergaţi dar în aşa fel ca să căpătaţi premiul (1 Corinteni 9:24)

  Astăzi, fii un atlet de cursă lungă care aleargă pe coridorul lui cu ochii ţintiţi spre obiectiv. Nu te compara cu nimeni uitându-te în dreapta sau în stânga, pentru că astfel s-ar putea să te dezechilibrezi.

  Viaţa omului este o permanentă alergare. Alergăm zi de zi, de bună voie sau constrânşi de situaţii, după o bucată de pâine, pentru un trai mai bun, pentru carieră, putere şi succes. Toate acestea până intr-o zi…

  În 23 ianuarie 1970, în satul Turburea din judeţul Gorj, s-a născut Constantina Diţă-Tomescu, cunoscută şi ca Puşa Tomescu. A fost adetă, alergătoare pe distanţe lungi, specializată în maraton şi semimaraton. La Jocurile Olimpice din 2008, la Beijing, a câştigat medalia de aur la proba de maraton. Printre recordurile personale se numără şi performanţa de a fi cea mai în vârstă câştigătoare (38 de ani) a maratonului olimpic din toate timpurile.

  Maratonul este o cursă grea. Implică reguli stricte, antrenament intens pentru un autocontrol deplin asupra trupului şi minţii şi un efort deosebit pe durata cursei.

  Alergarea creştină este similară: are un regulament, iar exerciţiile şi autocontrolul sunt o condiţie obligatorie dacă vrem să câştigăm. Alergătorul are o ţintă, şi la fel şi creştinul. La competiţiile sportive greceşti, câştigătorul primea o cunună care se veştejea, dar creştinul are înaintea lui o cunună a vieţii, a neprihănirii, care nu se veştejeşte.

  Alexandra Rus, Salem (Arad)

  Alerg spre țintă - 2016. Viaţa omului este o permanentă alergare. Alergăm zi de zi, de bună voie sau constrânşi de situaţii, după o bucată de pâine, pentru un trai mai bun, pentru carieră, putere şi succes. Toate acestea până intr-o zi... În 23 ianuarie 1970, în satul Turburea din judeţul Gorj, s-a născut Constantina Diţă-Tomescu, cunoscută şi ca Puşa Tomescu. A fost adetă, alergătoare pe distanţe lungi, specializată în...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...