Goana după aur

  Febra aurului din California

  După câteva zile, Isus S-a întors în Capernaum. S-a auzit că este în casă şi s-au adunat îndată aşa de mulţi, că nu putea să-i mai încapă locul dinaintea uşii. El le vestea Cuvântul. (Marcu 2:1,2)

  Astăzi, noi avem nevoie să căutăm „aur” pentru ca sufletul nostru să fie îmbogăţit din punct de vedere spiritual. Aurul acesta poate fi găsit în Sfânta Scriptură, iar efectele lui sunt benefice pentru viaţa noastră, apropiindu-ne de Cel care ne-a pregătit o cetate ale cărui drumuri sunt din aur, Ierusalimul ceresc.

  Pe 24 ianuarie 1848, James Marshall, un om care lucra pentru fermierul John Sutter, a găsit bucăţi dintr-un metal strălucitor în moara de apă a unei maşini de tăiat lemne. Marshall i-a adus lui Sutter ceea ce găsise. Testele au arătat că bucăţile de metal găsite erau aur curat. Zvonul s-a răspândit şi a fost confirmat în martie 1848 de către Samuel Brennan, un ziarist din San Francisco. După ce acesta şi-a deschis în grabă un magazin de echipamente pentru minerit, a umblat pe străzile din San Francisco strigând: „Aur! Aur! Aur din American River!”

  Circa 300 000 de oameni au venit în California din ţară şi de peste hotare, stând cu toţii înghesuiţi în corturile aşezate pe American River, ca să caute aur. Consecinţele au fost remarcabile: oraşul San Francisco a devenit o metropolă. A fost extras aur în valoare de miliarde de dolari, iar California a fost recunoscută ca stat american.

  Domnul Isus a intrat într-o casă din Capernaum, iar când oamenii au aflat lucrul acesta, au venit într-un număr atât de mare, încât casa aceea a devenit neîncăpătoare. Oamenii au venit pentru a asculta Cuvântul de pe buzele Aceluia care putea oferi ceva mult mai preţios decât aurul.

  Denis Misie, Salem (Arad)

  Goana după aur - 2016. Pe 24 ianuarie 1848, James Marshall, un om care lucra pentru fermierul John Sutter, a găsit bucăţi dintr-un metal strălucitor în moara de apă a unei maşini de tăiat lemne. Marshall i-a adus lui Sutter ceea ce găsise. Testele au arătat că bucăţile de metal găsite erau aur curat. Zvonul s-a răspândit şi a fost confirmat în martie 1848 de către Samuel Brennan, un ziarist din San Francisco. După ce acesta şi-a deschis...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...