Articolul precedent(H)rană spirituală
  Articolul următorUn martor credincios

  Refugiul

  Ion Dolănescu – cântăreţ

  Este vremea să căutaţi pe Domnul, ca să vină fi să vă plouă mântuire. (Osea 10:12)

  Atunci când dezgustul faţă de lumea aceasta pune stăpânire pe inima ta, mergi şi spune-i toate problemele Tatălui ceresc, iar El nu te va dezamăgi niciodată. El este singurul refugiu în care sufletul tău îşi poate găsi liniştea.

  Chiar dacă suntem persoane faimoase sau nu, în sufletul fiecăruia dintre noi există nevoia după ceva mai frumos şi deosebit, după acele trăiri sufleteşti pe care lumea aceasta nu le poate oferi.

  Ion Dolănescu s-a născut la Perşinari (judeţul Dâmboviţa) şi a fost un cântăreţ român de muzică populară, precum şi deputat în legislatura 2000-2004.

  Acesta a avut un mare succes pe plan profesional, devenind un cântăreţ faimos, după ce a debutat la vârsta de numai 18 ani. în ciuda vieţii pe care a avut-o, el nu şi-a găsit împlinirea sufletească. A fost căsătorit mai întâi cu Iustina Băluţeanu, apoi cu Maria Ciobanu, iar mai târziu a avut un copil cu Margarita Valenciano.

  În ciuda sucesului pe care l-a avut şi a averilor strânse, artistul acesta, care nu avea grija zilei de mâine, a ajuns ca, la începutul anului 2006, să se declare dezamăgit de cele lumeşti, spunând că va renunţa la toate lucrurile efemere pentru a-şi închina viaţa lui Dumnezeu.

  Ionela Burtilă, LTA, Craiova

  Refugiul - 2016. Chiar dacă suntem persoane faimoase sau nu, în sufletul fiecăruia dintre noi există nevoia după ceva mai frumos şi deosebit, după acele trăiri sufleteşti pe care lumea aceasta nu le poate oferi. Ion Dolănescu s-a născut la Perşinari (judeţul Dâmboviţa) şi a fost un cântăreţ român de muzică populară, precum şi deputat în legislatura 2000-2004. Acesta a avut un mare succes pe plan profesional, devenind un...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...