Dacă ai ști ce înseamnă viața

Nicolae Ceauşescu – preşedinte

Iau azi cerul şi pământul martori împotriva voastră că ţi-am pus înainte viaţa şi moartea, binecuvântarea şi blestemul. Alege viaţa ca să trăieşti, tu şi sămânţa ta. (Deuteronomul 30:19)

Nu cumva suntem şi noi tentaţi să îl considerăm pe Dumnezeu un Dumnezeu care obligă să fie respectat şi ascultat? Dumnezeul care ne-a creat pe noi este un Dumnezeu al dragostei, care, în special astăzi, oferă gratis acelaşi sfat: Alege viaţa ca să trăieşti!

Dacă eşti născut înainte de 1990 şi n-ai auzit de 26 ianuarie 1918 înseamnă că trebuie să citeşti devoționalul de astăzi. în cazul în care eşti născut după 1990 şi n-ai auzit de 26 ianuarie 1918, îţi propun să-ţi pui „centura de siguranţă”!

La data amintită, s-a născut primul preşedinte al României, Nicolae Ceauşescu, în Scorniceşti, judeţul Olt. După absolvirea primelor patru clase, s-a angajat ca ucenic de cizmar în Bucureşti. Înainte de a ajunge la conducerea României, în 1965, a fost arestat şi condamnat la închisoare de mai multe ori.

Ceauşescu a redus căldura în apartamente pe timpul iernii, a dat apă caldă din ce în ce mai rar (cam două ore pe zi), a întrerupt energia electrică fără niciun program ori logică, a limitat consumul de carburant la 20 de litri pe lună şi a introdus multe alte obligaţii de genul acesta pentru a economisi cât mai mult pentru bugetul de stat. Cireaşa de pe tort a apărut în 1977 când, în Bucureşti, au fost dărâmate 23 de biserici. Motivul? „Pentru a face loc Casei Poporului.” Gândirea ceauşistă pentru România poate fi rezumată astfel: „Nu ştii, te învăţăm; nu poţi, te ajutăm; nu vrei, te obligăm!”

Eusebiu Jigău, Obreja (Caraş-Severin)

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor