Articolul precedentScrisoare de dragoste
  Articolul următorCondus de Duhul Sfânt

  Dacă ai ști ce înseamnă viața

  Nicolae Ceauşescu – preşedinte

  Iau azi cerul şi pământul martori împotriva voastră că ţi-am pus înainte viaţa şi moartea, binecuvântarea şi blestemul. Alege viaţa ca să trăieşti, tu şi sămânţa ta. (Deuteronomul 30:19)

  Nu cumva suntem şi noi tentaţi să îl considerăm pe Dumnezeu un Dumnezeu care obligă să fie respectat şi ascultat? Dumnezeul care ne-a creat pe noi este un Dumnezeu al dragostei, care, în special astăzi, oferă gratis acelaşi sfat: Alege viaţa ca să trăieşti!

  Dacă eşti născut înainte de 1990 şi n-ai auzit de 26 ianuarie 1918 înseamnă că trebuie să citeşti devoționalul de astăzi. în cazul în care eşti născut după 1990 şi n-ai auzit de 26 ianuarie 1918, îţi propun să-ţi pui „centura de siguranţă”!

  La data amintită, s-a născut primul preşedinte al României, Nicolae Ceauşescu, în Scorniceşti, judeţul Olt. După absolvirea primelor patru clase, s-a angajat ca ucenic de cizmar în Bucureşti. Înainte de a ajunge la conducerea României, în 1965, a fost arestat şi condamnat la închisoare de mai multe ori.

  Ceauşescu a redus căldura în apartamente pe timpul iernii, a dat apă caldă din ce în ce mai rar (cam două ore pe zi), a întrerupt energia electrică fără niciun program ori logică, a limitat consumul de carburant la 20 de litri pe lună şi a introdus multe alte obligaţii de genul acesta pentru a economisi cât mai mult pentru bugetul de stat. Cireaşa de pe tort a apărut în 1977 când, în Bucureşti, au fost dărâmate 23 de biserici. Motivul? „Pentru a face loc Casei Poporului.” Gândirea ceauşistă pentru România poate fi rezumată astfel: „Nu ştii, te învăţăm; nu poţi, te ajutăm; nu vrei, te obligăm!”

  Eusebiu Jigău, Obreja (Caraş-Severin)

  Dacă ai ști ce înseamnă viața - 2016. Dacă eşti născut înainte de 1990 şi n-ai auzit de 26 ianuarie 1918 înseamnă că trebuie să citeşti devoționalul de astăzi. în cazul în care eşti născut după 1990 şi n-ai auzit de 26 ianuarie 1918, îţi propun să-ţi pui „centura de siguranţă”! La data amintită, s-a născut primul...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...