Articolul precedentScrisoare de dragoste
  Articolul următorCondus de Duhul Sfânt

  Dacă ai ști ce înseamnă viața

  Nicolae Ceauşescu – preşedinte

  Iau azi cerul şi pământul martori împotriva voastră că ţi-am pus înainte viaţa şi moartea, binecuvântarea şi blestemul. Alege viaţa ca să trăieşti, tu şi sămânţa ta. (Deuteronomul 30:19)

  Nu cumva suntem şi noi tentaţi să îl considerăm pe Dumnezeu un Dumnezeu care obligă să fie respectat şi ascultat? Dumnezeul care ne-a creat pe noi este un Dumnezeu al dragostei, care, în special astăzi, oferă gratis acelaşi sfat: Alege viaţa ca să trăieşti!

  Dacă eşti născut înainte de 1990 şi n-ai auzit de 26 ianuarie 1918 înseamnă că trebuie să citeşti devoționalul de astăzi. în cazul în care eşti născut după 1990 şi n-ai auzit de 26 ianuarie 1918, îţi propun să-ţi pui „centura de siguranţă”!

  La data amintită, s-a născut primul preşedinte al României, Nicolae Ceauşescu, în Scorniceşti, judeţul Olt. După absolvirea primelor patru clase, s-a angajat ca ucenic de cizmar în Bucureşti. Înainte de a ajunge la conducerea României, în 1965, a fost arestat şi condamnat la închisoare de mai multe ori.

  Ceauşescu a redus căldura în apartamente pe timpul iernii, a dat apă caldă din ce în ce mai rar (cam două ore pe zi), a întrerupt energia electrică fără niciun program ori logică, a limitat consumul de carburant la 20 de litri pe lună şi a introdus multe alte obligaţii de genul acesta pentru a economisi cât mai mult pentru bugetul de stat. Cireaşa de pe tort a apărut în 1977 când, în Bucureşti, au fost dărâmate 23 de biserici. Motivul? „Pentru a face loc Casei Poporului.” Gândirea ceauşistă pentru România poate fi rezumată astfel: „Nu ştii, te învăţăm; nu poţi, te ajutăm; nu vrei, te obligăm!”

  Eusebiu Jigău, Obreja (Caraş-Severin)

  Dacă ai ști ce înseamnă viața - 2016. Dacă eşti născut înainte de 1990 şi n-ai auzit de 26 ianuarie 1918 înseamnă că trebuie să citeşti devoționalul de astăzi. în cazul în care eşti născut după 1990 şi n-ai auzit de 26 ianuarie 1918, îţi propun să-ţi pui „centura de siguranţă”! La data amintită, s-a născut primul...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Metoda celor șase pălării

  Dacă nu ești dispus să te pui în locul cuiva, nu ai dreptul să îl judeci în vreun fel. Abia după ce te-ai plasat în situațiile prin care trece și ai luat în considerare contextul în care a făcut sau a spus ceva, abia apoi te poți gândi să emiți păreri și chiar soluții; înainte de acestea, abținerea este reacția înțeleptului.

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...