Articolul precedentAșezată pe un munte
  Articolul următorEscortaţi de îngeri

  Domnul te învață cum

  W. A. Mozart – compozitor

  Bucură-te, tinere, în tinereţea ta, fii cu inima veselă cât eşti tânăr… (Eclesiastul 11:9)

  Deşi a murit de timpuriu, Mozart a ştiut să îşi trăiască viaţa frumos, lăsând o creaţie enormă în urma lui, apreciată de întreaga lume. El şi-a folosit tinereţea pentru a crea ceea ce iubea cel mai mult: muzică. Fiecare dintre noi îşi poate folosi tinereţea pentru a lăsa în urmă lucruri frumoase, de care cei din jurul nostru să se bucure. Şi tu îţi poţi folosi pasiunea pentru a-i face pe alţii fericiţi.

  Poate că nu mulţi au auzit de Eme Heine Nachtmusik, despre Cosi fan tutte sau despre Concertul nr. 3 pentru vioară şi orchestră în Sol major, dar, cu siguranţă, când se spune Wolfgang Amadeus Mozart, lucrurile stau diferit.

  Mozart s-a născut pe 27 ianuarie 1756, la Salzburg. A fost unul dintre marii clasici vienezi. A fost un virtuoz fără egal al pianului. Primul mare succes l-a înregistrat cu opera Răpirea din serai, fiind felicitat de împăratul Iosif al Il-lea prin cuvintele: „O muzică prea frumoasă pentru urechile noastre.” Geniul muzical al lui Mozart îi este îndatorat şi tatălui său, Leopold, care l-a educat şi instruit de mic în arta muzicii. În 1785, a primit vizita tatălui său care, până atunci foarte reticent, a constatat cu satisfacţie reuşita fiului său. Acesta a fost încântat să audă din gura lui Joseph Haydn: „Fiul dumneavoastră este cel mai mare compozitor pe care l-am cunoscut.”

  Între anii 1784 şi 1786, a compus într-un ritm neobişnuit, realizând în medie o compoziţie la fiecare două săptămâni, cele mai multe, adevărate capodopere. În ziua de 5 decembrie 1791, Mozart s-a stins din viaţă la numai 35 de ani. Mottoul lui a fost: „Mă simt cuprins de muzică. Muzica este în mine.”

  Alina Anamaria Rotam, Craiova

  Domnul te învață cum - 2016. Poate că nu mulţi au auzit de Eme Heine Nachtmusik, despre Cosi fan tutte sau despre Concertul nr. 3 pentru vioară şi orchestră în Sol major, dar, cu siguranţă, când se spune Wolfgang Amadeus Mozart, lucrurile stau diferit. Mozart s-a născut pe 27 ianuarie 1756, la Salzburg. A fost unul dintre...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...