Articolul precedentAșezată pe un munte
  Articolul următorEscortaţi de îngeri

  Domnul te învață cum

  W. A. Mozart – compozitor

  Bucură-te, tinere, în tinereţea ta, fii cu inima veselă cât eşti tânăr… (Eclesiastul 11:9)

  Deşi a murit de timpuriu, Mozart a ştiut să îşi trăiască viaţa frumos, lăsând o creaţie enormă în urma lui, apreciată de întreaga lume. El şi-a folosit tinereţea pentru a crea ceea ce iubea cel mai mult: muzică. Fiecare dintre noi îşi poate folosi tinereţea pentru a lăsa în urmă lucruri frumoase, de care cei din jurul nostru să se bucure. Şi tu îţi poţi folosi pasiunea pentru a-i face pe alţii fericiţi.

  Poate că nu mulţi au auzit de Eme Heine Nachtmusik, despre Cosi fan tutte sau despre Concertul nr. 3 pentru vioară şi orchestră în Sol major, dar, cu siguranţă, când se spune Wolfgang Amadeus Mozart, lucrurile stau diferit.

  Mozart s-a născut pe 27 ianuarie 1756, la Salzburg. A fost unul dintre marii clasici vienezi. A fost un virtuoz fără egal al pianului. Primul mare succes l-a înregistrat cu opera Răpirea din serai, fiind felicitat de împăratul Iosif al Il-lea prin cuvintele: „O muzică prea frumoasă pentru urechile noastre.” Geniul muzical al lui Mozart îi este îndatorat şi tatălui său, Leopold, care l-a educat şi instruit de mic în arta muzicii. În 1785, a primit vizita tatălui său care, până atunci foarte reticent, a constatat cu satisfacţie reuşita fiului său. Acesta a fost încântat să audă din gura lui Joseph Haydn: „Fiul dumneavoastră este cel mai mare compozitor pe care l-am cunoscut.”

  Între anii 1784 şi 1786, a compus într-un ritm neobişnuit, realizând în medie o compoziţie la fiecare două săptămâni, cele mai multe, adevărate capodopere. În ziua de 5 decembrie 1791, Mozart s-a stins din viaţă la numai 35 de ani. Mottoul lui a fost: „Mă simt cuprins de muzică. Muzica este în mine.”

  Alina Anamaria Rotam, Craiova

  Domnul te învață cum - 2016. Poate că nu mulţi au auzit de Eme Heine Nachtmusik, despre Cosi fan tutte sau despre Concertul nr. 3 pentru vioară şi orchestră în Sol major, dar, cu siguranţă, când se spune Wolfgang Amadeus Mozart, lucrurile stau diferit. Mozart s-a născut pe 27 ianuarie 1756, la Salzburg. A fost unul dintre...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...