Articolul precedentEscortaţi de îngeri
  Articolul următorDumnezeu, Sponsorul meu (I)

  Scuze, dar n-ai scuze…

  Edward al VI-lea – rege al Angliei

  Căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste şi de chibzuinţă. (2 Timotei 1:7)

  Astăzi ai ocazia să încerci din nou! De astăzi poţi să dai la o parte scuzele, pretextele reale sau ireale şi poţi căuta soluţii ca să fii biruitor. Dumnezeu te-a înzestrat cu tot ce ai nevoie pentru aceasta, dar… decizia îţi aparţine. Şi nu uita: „Dacă vrei să faci ceva cu adevărat, vei găsi o cale. Dacă nu, vei găsi o scuză!” (Jim Rohn)

  Ce te determină să renunţi în faţa unei provocări? Ştiu! Circumstanţele, oamenii răi, situaţia financiară… Într-un cuvânt: scuzele.

  La vârsta de 9 ani, Edward al VI-lea era doar un băieţaş care a primit o însărcinare greu de purtat, nu doar pentru un copil, dar chiar şi pentru un adult. A fost încoronat rege al Angliei şi al Irlandei pe 28 ianuarie 1547. De parcă nu avea suficiente griji, la încoronare, arhiepiscopul l-a rugat să urmeze exemplul lui Iosia, regele antic al lui Iuda: acela de a distruge idolatria şi de a-L venera pe Dumnezeu.

  Ţinând cont de circumstanţe (vorbim despre o Anglie catolică, cu toate că Henric al VIII-lea – tatăl său – pusese capăt supremaţiei edeziasrice a Pontifului Roman, păstrând însă ceremonialul catolic), Edward nu a căutat scuze, ci a început să ia măsuri pentru a-şi transforma ţara. A susţinut reformatori tot mai radicali şi chiar a îndrăznit să îşi înfrunte sora mai mare (o catolică zeloasă), interzicându-i să asculte liturghia acasă.

  În ciuda faptului că a domnit doar şase ani, Edward al VI-lea a reuşit să ducă Anglia pe calea protestantismului.

  Elena Mura, Caransebeş (Caraş-Severin)

  Scuze, dar n-ai scuze... - 2016. Ce te determină să renunţi în faţa unei provocări? Ştiu! Circumstanţele, oamenii răi, situaţia financiară... Într-un cuvânt: scuzele. La vârsta de 9 ani, Edward al VI-lea era doar un băieţaş care a primit o însărcinare greu de purtat, nu doar pentru un copil, dar chiar şi pentru un adult. A fost încoronat rege al...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...