Articolul precedentEscortaţi de îngeri
  Articolul următorDumnezeu, Sponsorul meu (I)

  Scuze, dar n-ai scuze…

  Edward al VI-lea – rege al Angliei

  Căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste şi de chibzuinţă. (2 Timotei 1:7)

  Astăzi ai ocazia să încerci din nou! De astăzi poţi să dai la o parte scuzele, pretextele reale sau ireale şi poţi căuta soluţii ca să fii biruitor. Dumnezeu te-a înzestrat cu tot ce ai nevoie pentru aceasta, dar… decizia îţi aparţine. Şi nu uita: „Dacă vrei să faci ceva cu adevărat, vei găsi o cale. Dacă nu, vei găsi o scuză!” (Jim Rohn)

  Ce te determină să renunţi în faţa unei provocări? Ştiu! Circumstanţele, oamenii răi, situaţia financiară… Într-un cuvânt: scuzele.

  La vârsta de 9 ani, Edward al VI-lea era doar un băieţaş care a primit o însărcinare greu de purtat, nu doar pentru un copil, dar chiar şi pentru un adult. A fost încoronat rege al Angliei şi al Irlandei pe 28 ianuarie 1547. De parcă nu avea suficiente griji, la încoronare, arhiepiscopul l-a rugat să urmeze exemplul lui Iosia, regele antic al lui Iuda: acela de a distruge idolatria şi de a-L venera pe Dumnezeu.

  Ţinând cont de circumstanţe (vorbim despre o Anglie catolică, cu toate că Henric al VIII-lea – tatăl său – pusese capăt supremaţiei edeziasrice a Pontifului Roman, păstrând însă ceremonialul catolic), Edward nu a căutat scuze, ci a început să ia măsuri pentru a-şi transforma ţara. A susţinut reformatori tot mai radicali şi chiar a îndrăznit să îşi înfrunte sora mai mare (o catolică zeloasă), interzicându-i să asculte liturghia acasă.

  În ciuda faptului că a domnit doar şase ani, Edward al VI-lea a reuşit să ducă Anglia pe calea protestantismului.

  Elena Mura, Caransebeş (Caraş-Severin)

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Curăță-ți inima!

  Vrei o viață în care interiorul tău să fie la fel de frumos ca exteriorul? Atunci lasă-L pe Isus să îți curețe inima. Nu vei fi perfect de partea asta a cerului, dar măcar nu vei fi un fățarnic.

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...