Dăruind mai departe

John D. Rockefeller – afacerist

… fără plată aţi primit, fără plată să daţi. (Matei 10:8 u.p.)

Nu este necesar să deţinem averi impresionante pentru a dărui mai departe din ceea ce primim noi înşine din partea Tatălui ceresc. Fă-ţi obiceiul să dăruieşti în fiecare zi câte ceva din ceea ce ai – zâmbet, hrană, o carte, îmbrăcăminte -, dar, mai întâi de toate, dragoste! Dumnezeu este Sursa tuturor lucrurilor, aşa că…

Ne naştem egoişti, iar asta este una dintre cele mai importante probleme pe care părinţii trebuie să le rezolve. Să dai mai departe nu este uşor decât dacă ai primit la rândul tău şi doreşti ca şi alţii să experimenteze bucuria.

Visul lui John D. Rockefeller a fost să aibă o avere de 100 000 de dolari şi să trăiască 100 de ani. La vârsta de 74 de ani, averea lui era estimată la 340 de miliarde de dolari. Dorinţa i s-a împlinit numai în ceea ce priveşte situaţia materială, el trăind „doar” 97 de ani.

Cum a folosit banii pe care i-a câştigat? O parte din avere a fost donată: peste un miliard şi jumătate de dolari. Domeniile în care a contribuit au fost sănătatea, educaţia şi artele. De asemenea, avea obiceiul de a oferi monede de 10 cenţi copiilor pe care îi întâlnea. Unul dintre principiile pe care le-a enunţat a fost: „Eu cred că fiecare drept implică o responsabilitate; fiecare oportunitate, o obligaţie; orice posesie, o datorie.” Rockefeller este încă o figură emblematică pe Wall Street, deşi a murit în anul 1937.

Dintre cei cinci copii pe care i-a avut, John D. Rockefeller Junior, născut în 29 ianuarie 1874, a preluat conducerea afacerii tatălui său, dedicându-se şi activităţilor filantropice.

Denisa Jigău, Reşiţa

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor