Articolul precedentUn viitor furtunos
  Articolul următorDumnezeu, Sponsorul meu (II)

  Dăruind mai departe

  John D. Rockefeller – afacerist

  … fără plată aţi primit, fără plată să daţi. (Matei 10:8 u.p.)

  Nu este necesar să deţinem averi impresionante pentru a dărui mai departe din ceea ce primim noi înşine din partea Tatălui ceresc. Fă-ţi obiceiul să dăruieşti în fiecare zi câte ceva din ceea ce ai – zâmbet, hrană, o carte, îmbrăcăminte -, dar, mai întâi de toate, dragoste! Dumnezeu este Sursa tuturor lucrurilor, aşa că…

  Ne naştem egoişti, iar asta este una dintre cele mai importante probleme pe care părinţii trebuie să le rezolve. Să dai mai departe nu este uşor decât dacă ai primit la rândul tău şi doreşti ca şi alţii să experimenteze bucuria.

  Visul lui John D. Rockefeller a fost să aibă o avere de 100 000 de dolari şi să trăiască 100 de ani. La vârsta de 74 de ani, averea lui era estimată la 340 de miliarde de dolari. Dorinţa i s-a împlinit numai în ceea ce priveşte situaţia materială, el trăind „doar” 97 de ani.

  Cum a folosit banii pe care i-a câştigat? O parte din avere a fost donată: peste un miliard şi jumătate de dolari. Domeniile în care a contribuit au fost sănătatea, educaţia şi artele. De asemenea, avea obiceiul de a oferi monede de 10 cenţi copiilor pe care îi întâlnea. Unul dintre principiile pe care le-a enunţat a fost: „Eu cred că fiecare drept implică o responsabilitate; fiecare oportunitate, o obligaţie; orice posesie, o datorie.” Rockefeller este încă o figură emblematică pe Wall Street, deşi a murit în anul 1937.

  Dintre cei cinci copii pe care i-a avut, John D. Rockefeller Junior, născut în 29 ianuarie 1874, a preluat conducerea afacerii tatălui său, dedicându-se şi activităţilor filantropice.

  Denisa Jigău, Reşiţa

  Dăruind mai departe - 2016. Ne naştem egoişti, iar asta este una dintre cele mai importante probleme pe care părinţii trebuie să le rezolve. Să dai mai departe nu este uşor decât dacă ai primit la rândul tău şi doreşti ca şi alţii să experimenteze bucuria. Visul lui John D. Rockefeller a fost să aibă o avere de...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...