Articolul precedentUn viitor furtunos
  Articolul următorDumnezeu, Sponsorul meu (II)

  Dăruind mai departe

  John D. Rockefeller – afacerist

  … fără plată aţi primit, fără plată să daţi. (Matei 10:8 u.p.)

  Nu este necesar să deţinem averi impresionante pentru a dărui mai departe din ceea ce primim noi înşine din partea Tatălui ceresc. Fă-ţi obiceiul să dăruieşti în fiecare zi câte ceva din ceea ce ai – zâmbet, hrană, o carte, îmbrăcăminte -, dar, mai întâi de toate, dragoste! Dumnezeu este Sursa tuturor lucrurilor, aşa că…

  Ne naştem egoişti, iar asta este una dintre cele mai importante probleme pe care părinţii trebuie să le rezolve. Să dai mai departe nu este uşor decât dacă ai primit la rândul tău şi doreşti ca şi alţii să experimenteze bucuria.

  Visul lui John D. Rockefeller a fost să aibă o avere de 100 000 de dolari şi să trăiască 100 de ani. La vârsta de 74 de ani, averea lui era estimată la 340 de miliarde de dolari. Dorinţa i s-a împlinit numai în ceea ce priveşte situaţia materială, el trăind „doar” 97 de ani.

  Cum a folosit banii pe care i-a câştigat? O parte din avere a fost donată: peste un miliard şi jumătate de dolari. Domeniile în care a contribuit au fost sănătatea, educaţia şi artele. De asemenea, avea obiceiul de a oferi monede de 10 cenţi copiilor pe care îi întâlnea. Unul dintre principiile pe care le-a enunţat a fost: „Eu cred că fiecare drept implică o responsabilitate; fiecare oportunitate, o obligaţie; orice posesie, o datorie.” Rockefeller este încă o figură emblematică pe Wall Street, deşi a murit în anul 1937.

  Dintre cei cinci copii pe care i-a avut, John D. Rockefeller Junior, născut în 29 ianuarie 1874, a preluat conducerea afacerii tatălui său, dedicându-se şi activităţilor filantropice.

  Denisa Jigău, Reşiţa

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Licențiat la nouă ani

  Nu te mulțumi să fii uimit de geniile promovate în presă, îndrăznește să vezi ce ar putea să facă Dumnezeu din tine și din viața ta. Întreabă-L și cere-I în rugăciune să te înzestreze ori să activeze în tine capacitățile pe care vrea să le pui în slujba altora și fii de acord să Îl lași pe El să facă planurile pentru drumul tău.

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Nouă victorii finale

  Știi care este cea mai mare știre pentru astăzi? Este faptul că Mântuitorul Isus nu este doar un antrenor, ci El face parte din echipă, vine cu noi pe terenul de luptă al vieții noastre. Nu are cum să ne scape victoria deplină. Permite-I doar să facă parte din viața și din planurile tale în fiecare zi.

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...