Articolul precedentUn viitor furtunos
  Articolul următorDumnezeu, Sponsorul meu (II)

  Dăruind mai departe

  John D. Rockefeller – afacerist

  … fără plată aţi primit, fără plată să daţi. (Matei 10:8 u.p.)

  Nu este necesar să deţinem averi impresionante pentru a dărui mai departe din ceea ce primim noi înşine din partea Tatălui ceresc. Fă-ţi obiceiul să dăruieşti în fiecare zi câte ceva din ceea ce ai – zâmbet, hrană, o carte, îmbrăcăminte -, dar, mai întâi de toate, dragoste! Dumnezeu este Sursa tuturor lucrurilor, aşa că…

  Ne naştem egoişti, iar asta este una dintre cele mai importante probleme pe care părinţii trebuie să le rezolve. Să dai mai departe nu este uşor decât dacă ai primit la rândul tău şi doreşti ca şi alţii să experimenteze bucuria.

  Visul lui John D. Rockefeller a fost să aibă o avere de 100 000 de dolari şi să trăiască 100 de ani. La vârsta de 74 de ani, averea lui era estimată la 340 de miliarde de dolari. Dorinţa i s-a împlinit numai în ceea ce priveşte situaţia materială, el trăind „doar” 97 de ani.

  Cum a folosit banii pe care i-a câştigat? O parte din avere a fost donată: peste un miliard şi jumătate de dolari. Domeniile în care a contribuit au fost sănătatea, educaţia şi artele. De asemenea, avea obiceiul de a oferi monede de 10 cenţi copiilor pe care îi întâlnea. Unul dintre principiile pe care le-a enunţat a fost: „Eu cred că fiecare drept implică o responsabilitate; fiecare oportunitate, o obligaţie; orice posesie, o datorie.” Rockefeller este încă o figură emblematică pe Wall Street, deşi a murit în anul 1937.

  Dintre cei cinci copii pe care i-a avut, John D. Rockefeller Junior, născut în 29 ianuarie 1874, a preluat conducerea afacerii tatălui său, dedicându-se şi activităţilor filantropice.

  Denisa Jigău, Reşiţa

  Dăruind mai departe - 2016. Ne naştem egoişti, iar asta este una dintre cele mai importante probleme pe care părinţii trebuie să le rezolve. Să dai mai departe nu este uşor decât dacă ai primit la rândul tău şi doreşti ca şi alţii să experimenteze bucuria. Visul lui John D. Rockefeller a fost să aibă o avere de...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  La ceasul al șaselea

  Este ceva ce te reține încă departe de Mântuitorul tău? Încă ai dubii dacă poți fi iertat și salvat? Te îngrijorează neputința ta de a învinge slăbiciunile și păcatul pe deplin? Ce anume te-ar face să crezi că El a murit și apoi a lăsat mântuirea pe baza performanțelor tale? Suntem mântuiți prin har, prin credință, iar aceasta nu vine de la noi, ci este darul lui Dumnezeu. Pur și simplu, cere acest dar!

  Anul celor șase împărați

  Când simți că Stăpânul inimii tale sau al familiei și al planurilor tale ar trebui schimbat, nu te grăbi; gândește-te mai întâi cu cine ai vrea să-L înlocuiești. Ține minte că, într-o lume pe care omul a pus-o la picioarele lui Satana, tu nu-ți poți fi singur stăpân. Deci spune mai bine ca ucenicii: „Doamne, la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.” Nu există o altă opțiune nedistructivă!

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...