Articolul precedentSă înaintăm ca biserică unită
  Articolul următorCredinţa copiilor

  Ce faci cu talanții primiți?

  Mario Lanza – tenor

  … un om care, când era să plece într-o altă ţară, a chemat pe robii săi şi le-a încredinţat avuţia sa. Unuia i-a dat cinci talanti, altuia doi şi altuia unul, fiecăruia după puterea lui… (Matei 25:14,15)

  Poate că eşti talentat în sport, artă, muzică etc. Foloseşte-ţi talentul şi nu lăsa ca viaţa să treacă pe lângă tine nefăcând nimic şi irosind timpul care nu mai poate fi recuperat niciodată. Dumnezeu te va întreba cândva: „Ce ai făcut cu timpul şi cu talanţii primiţi?” Cel care ne veghează din ceruri şi care ne-a înzestrat cu atâtea daruri frumoase ne îndeamnă astăzi să ne punem ţinte înalte şi să folosim talanţii în slujba Sa.

  Fiecare fiinţă umană primeşte de la Tatăl ceresc unul sau mai multe daruri pe care Sfânta Scriptură le mai numeşte şi talanţi. La fel cum fiecare părinte îşi îndeamnă copiii să facă ce este bine, tot aşa Dumnezeu ne îndeamnă să folosim talanţii primiţi de la El.

  Celebrul interpret american Mario Lanza s-a născut la 31 ianuarie 1921, în Philadelphia, într-o familie de italieni. Încă din copilărie a fost pasionat de operă. Primele lecţii în arta muzicii le-a luat în timpul liceului. Mai târziu, s-a înscris la academie, urmând ca în anul 1942 să urce pentru prima dată pe scenă.

  În anii următori, Mario s-a dezvoltat, ajungând să fie invitat să cânte la New York, în Canada, în Mexic şi în multe alte locuri. Mario Lanza a fost unul din cei mai mari tenori ai lumii. A cucerit publicul prin concerte şi filme.

  Acest tenor celebru şi-a folosit talentul cum a ştiut el cel mai bine. Visul copilăriei lui a devenit realitate datorită eforturilor depuse continuu.

  Daniel şi Laura Toma, Gătaia (Timiş)

  Ce faci cu talanții primiți? - 2016. Fiecare fiinţă umană primeşte de la Tatăl ceresc unul sau mai multe daruri pe care Sfânta Scriptură le mai numeşte şi talanţi. La fel cum fiecare părinte îşi îndeamnă copiii să facă ce este bine, tot aşa Dumnezeu ne îndeamnă să folosim talanţii primiţi de la El. Celebrul interpret american Mario Lanza s-a născut la 31 ianuarie 1921, în Philadelphia, într-o...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Steaua cu cinci colțuri

  Deseori, ceva ce pare atrăgător la început se poate transforma în ceva rău; în fiecare zi poate apărea ceva care ne atrage și apoi să ne demonstreze că realitatea era alta. Numai cu mintea noastră nu putem identifica pericolul din orice, din acest motiv depindem de inspirația care vine de la Dumnezeu.

  Clasa în care ai un diriginte și mai mulți profesori

  Dacă, la o analiză personală, ajungi la concluzia că ceva te împiedică să vezi cu ochi buni o persoană sau dacă simți rețineri în privința cuiva, nu ignora trăirea respectivă, caută modalități de a elimina antipatia și resentimentele. Vezi de ce nu poți suporta pe cineva, apoi abordează acele lucruri cât sunt încă la stadiul de început. Ține minte ce spune Biblia: „Biruiește răul prin bine!”

  Publicate astăzi

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....