Articolul precedentSă înaintăm ca biserică unită
  Articolul următorCredinţa copiilor

  Ce faci cu talanții primiți?

  Mario Lanza – tenor

  … un om care, când era să plece într-o altă ţară, a chemat pe robii săi şi le-a încredinţat avuţia sa. Unuia i-a dat cinci talanti, altuia doi şi altuia unul, fiecăruia după puterea lui… (Matei 25:14,15)

  Poate că eşti talentat în sport, artă, muzică etc. Foloseşte-ţi talentul şi nu lăsa ca viaţa să treacă pe lângă tine nefăcând nimic şi irosind timpul care nu mai poate fi recuperat niciodată. Dumnezeu te va întreba cândva: „Ce ai făcut cu timpul şi cu talanţii primiţi?” Cel care ne veghează din ceruri şi care ne-a înzestrat cu atâtea daruri frumoase ne îndeamnă astăzi să ne punem ţinte înalte şi să folosim talanţii în slujba Sa.

  Fiecare fiinţă umană primeşte de la Tatăl ceresc unul sau mai multe daruri pe care Sfânta Scriptură le mai numeşte şi talanţi. La fel cum fiecare părinte îşi îndeamnă copiii să facă ce este bine, tot aşa Dumnezeu ne îndeamnă să folosim talanţii primiţi de la El.

  Celebrul interpret american Mario Lanza s-a născut la 31 ianuarie 1921, în Philadelphia, într-o familie de italieni. Încă din copilărie a fost pasionat de operă. Primele lecţii în arta muzicii le-a luat în timpul liceului. Mai târziu, s-a înscris la academie, urmând ca în anul 1942 să urce pentru prima dată pe scenă.

  În anii următori, Mario s-a dezvoltat, ajungând să fie invitat să cânte la New York, în Canada, în Mexic şi în multe alte locuri. Mario Lanza a fost unul din cei mai mari tenori ai lumii. A cucerit publicul prin concerte şi filme.

  Acest tenor celebru şi-a folosit talentul cum a ştiut el cel mai bine. Visul copilăriei lui a devenit realitate datorită eforturilor depuse continuu.

  Daniel şi Laura Toma, Gătaia (Timiş)

  Ce faci cu talanții primiți? - 2016. Fiecare fiinţă umană primeşte de la Tatăl ceresc unul sau mai multe daruri pe care Sfânta Scriptură le mai numeşte şi talanţi. La fel cum fiecare părinte îşi îndeamnă copiii să facă ce este bine, tot aşa Dumnezeu ne îndeamnă să folosim talanţii primiţi de la El. Celebrul interpret american Mario Lanza s-a născut la 31 ianuarie 1921, în Philadelphia, într-o...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...