Cuvinte de speranță

Ion Luca Caragiale – dramaturg şi pamfletar

Pot totul în Hristos, care mă întăreşte. (Filipeni 4:13)

Isus este atotputernic şi vrea ca tu să fii un rod pentru recolta cerului. Nimic şi nimeni, niciun obstacol sau vreo slăbiciune nu poate sta în faţa unui singur cuvânt care iese din gura Lui. Isus are toată puterea în Univers. El este Speranţa ta şi Speranţa mea în lupta cu păcatul. Alături de El, suntem invincibili. Şi-atunci te întreb, mai poate exista ceva ce tu să nu poţi face azi?

Am auzit cu toţii despre Ion Luca Caragiale. Am învăţat despre el la orele de limba şi literatura română. A fost dramaturg, nuvelist, pamfletar, poet, scriitor, director de teatru, comentator politic şi ziarist.

I. L. Caragiale s-a născut în data de 1 februarie 1852, în umilul sat Haimanale (care astăzi îi poartă numele), un sat care nu promitea nimic deosebit. Si totuşi, în acest loc neînsemnat, s-a născut un om cu o minte sclipitoare, căruia i-a plăcut să se lase purtat pe valurile cunoaşterii, ale progresului şi ale frumuseţii cuvântului scris. Opera lui a dat culoare literaturii, Caragiale fiind o figură importantă a literaturii române, recunoscut post-mortem ca membru al Academiei Române.

Se spune despre Caragiale că atunci când a fost întrebat cum de a putut ajunge atât de sus pe „scara culturală”, el ar fi răspuns: „Un om nu trebuie să încerce decât ceea ce poate!” Iniţial, afirmaţia lui m-a copleşit pentru că simt că nu pot prea mult şi parcă m-am inhibat, gândind că n-are rost să încerc, că sunt prea neputincioasă. Când însă înalţ privirea-mi tristă către cer, Îl zăresc pe Fiul lui Dumnezeu care mă aşteaptă în fiecare dimineaţă cu o vorbă bună, cu o mângâiere şi cu o încurajare.

Adina Bogdan, Oradea

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video