Cuvinte de speranță

  Ion Luca Caragiale – dramaturg şi pamfletar

  Pot totul în Hristos, care mă întăreşte. (Filipeni 4:13)

  Isus este atotputernic şi vrea ca tu să fii un rod pentru recolta cerului. Nimic şi nimeni, niciun obstacol sau vreo slăbiciune nu poate sta în faţa unui singur cuvânt care iese din gura Lui. Isus are toată puterea în Univers. El este Speranţa ta şi Speranţa mea în lupta cu păcatul. Alături de El, suntem invincibili. Şi-atunci te întreb, mai poate exista ceva ce tu să nu poţi face azi?

  Am auzit cu toţii despre Ion Luca Caragiale. Am învăţat despre el la orele de limba şi literatura română. A fost dramaturg, nuvelist, pamfletar, poet, scriitor, director de teatru, comentator politic şi ziarist.

  I. L. Caragiale s-a născut în data de 1 februarie 1852, în umilul sat Haimanale (care astăzi îi poartă numele), un sat care nu promitea nimic deosebit. Si totuşi, în acest loc neînsemnat, s-a născut un om cu o minte sclipitoare, căruia i-a plăcut să se lase purtat pe valurile cunoaşterii, ale progresului şi ale frumuseţii cuvântului scris. Opera lui a dat culoare literaturii, Caragiale fiind o figură importantă a literaturii române, recunoscut post-mortem ca membru al Academiei Române.

  Se spune despre Caragiale că atunci când a fost întrebat cum de a putut ajunge atât de sus pe „scara culturală”, el ar fi răspuns: „Un om nu trebuie să încerce decât ceea ce poate!” Iniţial, afirmaţia lui m-a copleşit pentru că simt că nu pot prea mult şi parcă m-am inhibat, gândind că n-are rost să încerc, că sunt prea neputincioasă. Când însă înalţ privirea-mi tristă către cer, Îl zăresc pe Fiul lui Dumnezeu care mă aşteaptă în fiecare dimineaţă cu o vorbă bună, cu o mângâiere şi cu o încurajare.

  Adina Bogdan, Oradea

  Cuvinte de speranță - 2016. Am auzit cu toţii despre Ion Luca Caragiale. Am învăţat despre el la orele de limba şi literatura română. A fost dramaturg, nuvelist, pamfletar, poet, scriitor, director de teatru, comentator politic şi ziarist. I. L. Caragiale s-a născut în data de 1 februarie 1852, în umilul sat Haimanale (care astăzi îi poartă numele), un sat care nu promitea nimic deosebit. Si totuşi, în acest loc neînsemnat, s-a născut un...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  6 din 49

  „Eu sunt cu omul smerit și zdrobit cu inima!” Așa sună făgăduința Lui pentru tine și pentru inima ta descurajată sau rănită. Luptele lasă răni, în mod clar, dar Mântuitorul tău poate nu doar să vindece inima, ci El dă putere slăbănogului și poate readuce la viață pe cineva care și-a pierdut-o.

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...