Cuvinte de speranță

  Ion Luca Caragiale – dramaturg şi pamfletar

  Pot totul în Hristos, care mă întăreşte. (Filipeni 4:13)

  Isus este atotputernic şi vrea ca tu să fii un rod pentru recolta cerului. Nimic şi nimeni, niciun obstacol sau vreo slăbiciune nu poate sta în faţa unui singur cuvânt care iese din gura Lui. Isus are toată puterea în Univers. El este Speranţa ta şi Speranţa mea în lupta cu păcatul. Alături de El, suntem invincibili. Şi-atunci te întreb, mai poate exista ceva ce tu să nu poţi face azi?

  Am auzit cu toţii despre Ion Luca Caragiale. Am învăţat despre el la orele de limba şi literatura română. A fost dramaturg, nuvelist, pamfletar, poet, scriitor, director de teatru, comentator politic şi ziarist.

  I. L. Caragiale s-a născut în data de 1 februarie 1852, în umilul sat Haimanale (care astăzi îi poartă numele), un sat care nu promitea nimic deosebit. Si totuşi, în acest loc neînsemnat, s-a născut un om cu o minte sclipitoare, căruia i-a plăcut să se lase purtat pe valurile cunoaşterii, ale progresului şi ale frumuseţii cuvântului scris. Opera lui a dat culoare literaturii, Caragiale fiind o figură importantă a literaturii române, recunoscut post-mortem ca membru al Academiei Române.

  Se spune despre Caragiale că atunci când a fost întrebat cum de a putut ajunge atât de sus pe „scara culturală”, el ar fi răspuns: „Un om nu trebuie să încerce decât ceea ce poate!” Iniţial, afirmaţia lui m-a copleşit pentru că simt că nu pot prea mult şi parcă m-am inhibat, gândind că n-are rost să încerc, că sunt prea neputincioasă. Când însă înalţ privirea-mi tristă către cer, Îl zăresc pe Fiul lui Dumnezeu care mă aşteaptă în fiecare dimineaţă cu o vorbă bună, cu o mângâiere şi cu o încurajare.

  Adina Bogdan, Oradea

  Cuvinte de speranță - 2016. Am auzit cu toţii despre Ion Luca Caragiale. Am învăţat despre el la orele de limba şi literatura română. A fost dramaturg, nuvelist, pamfletar, poet, scriitor, director de teatru, comentator politic şi ziarist. I. L. Caragiale s-a născut în data de 1 februarie 1852, în umilul sat Haimanale (care astăzi îi poartă numele), un sat care nu promitea nimic deosebit. Si totuşi, în acest loc neînsemnat, s-a născut un...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...