Articolul precedentCăminul – o şcoală
  Articolul următorDumnezeu e la cârmă

  Libertatea, o lamă cu două tăișuri

  Ratificarea celui de-al 13 Amendament

  Rămâneţi dar tari fi nu vă plecaţi iarăşi sub jugul robiei. (Galateni 5:1)

  Tatăl ceresc ne-a creat sfinţi şi fericiţi şi, mai presus de toate, liberi. El nu ne-a constrâns niciodată şi ne-a lăsat să ne alegem propria cale. Omul a ales însă să poarte însemnele decăderii, pătând caracterul primit. Totuşi cu atât mai minunat este faptul că El nu a plecat de lângă noi, chiar dacă am folosit nechibzuit libertatea primită. Tatăl este dispus să ne ierte şi să ne elibereze din jugul păcatului. Să ne lăsăm deci destinul în mâinile Sale.

  Fiecare dintre noi am visat o dată în viaţă să călătorim cât mai departe de locurile natale. Pământul cel mai plin de binecuvântări pare a fi continentul american. Într-adevăr, Domnul şi-a revărsat harul peste coloniştii stabiliţi aici.

  Pare imposibil să îţi imaginezi viaţa într-o ţară precum SUA fără dreptul de a fi liber indiferent de etnie sau rasă. Şi totuşi sclavia a existat până şi în această ţară a cărei denumire este astăzi sinonimă cu „libertatea”. Omul care a luptat pentru un viitor fără sclavie şi pentru drepturile omului, pentru libertate şi egalitate a fost Abraham Lincoln. În timpul mandatului său prezidenţial, a izbucnit Războiul Civil.

  În timpul acestei crize, Lincoln a dovedit că este omul binecuvântat pe care Dumnezeu l-a lăsat în fruntea statului. Datorită credinţei sale, în urma ratificării din Georgia, SUA au adoptat în Constituţie amendamentul prin care a fost abolită sclavia. „Biblia este cel mai mare dar dat omului” a spus Lincoln. Este limpede că el a acţionat după exemplul divin, dorind ca toţi oamenii să fie liberi, precum au fost creaţi.

  Melinda Demeter, Cugir (Alba)

  Libertatea, o lamă cu două tăișuri - 2016. Fiecare dintre noi am visat o dată în viaţă să călătorim cât mai departe de locurile natale. Pământul cel mai plin de binecuvântări pare a fi continentul american. Într-adevăr, Domnul şi-a revărsat harul peste coloniştii stabiliţi aici. Pare imposibil să îţi imaginezi viaţa într-o ţară precum SUA fără...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...