Articolul precedentCăminul – o şcoală
  Articolul următorDumnezeu e la cârmă

  Libertatea, o lamă cu două tăișuri

  Ratificarea celui de-al 13 Amendament

  Rămâneţi dar tari fi nu vă plecaţi iarăşi sub jugul robiei. (Galateni 5:1)

  Tatăl ceresc ne-a creat sfinţi şi fericiţi şi, mai presus de toate, liberi. El nu ne-a constrâns niciodată şi ne-a lăsat să ne alegem propria cale. Omul a ales însă să poarte însemnele decăderii, pătând caracterul primit. Totuşi cu atât mai minunat este faptul că El nu a plecat de lângă noi, chiar dacă am folosit nechibzuit libertatea primită. Tatăl este dispus să ne ierte şi să ne elibereze din jugul păcatului. Să ne lăsăm deci destinul în mâinile Sale.

  Fiecare dintre noi am visat o dată în viaţă să călătorim cât mai departe de locurile natale. Pământul cel mai plin de binecuvântări pare a fi continentul american. Într-adevăr, Domnul şi-a revărsat harul peste coloniştii stabiliţi aici.

  Pare imposibil să îţi imaginezi viaţa într-o ţară precum SUA fără dreptul de a fi liber indiferent de etnie sau rasă. Şi totuşi sclavia a existat până şi în această ţară a cărei denumire este astăzi sinonimă cu „libertatea”. Omul care a luptat pentru un viitor fără sclavie şi pentru drepturile omului, pentru libertate şi egalitate a fost Abraham Lincoln. În timpul mandatului său prezidenţial, a izbucnit Războiul Civil.

  În timpul acestei crize, Lincoln a dovedit că este omul binecuvântat pe care Dumnezeu l-a lăsat în fruntea statului. Datorită credinţei sale, în urma ratificării din Georgia, SUA au adoptat în Constituţie amendamentul prin care a fost abolită sclavia. „Biblia este cel mai mare dar dat omului” a spus Lincoln. Este limpede că el a acţionat după exemplul divin, dorind ca toţi oamenii să fie liberi, precum au fost creaţi.

  Melinda Demeter, Cugir (Alba)

  Libertatea, o lamă cu două tăișuri - 2016. Fiecare dintre noi am visat o dată în viaţă să călătorim cât mai departe de locurile natale. Pământul cel mai plin de binecuvântări pare a fi continentul american. Într-adevăr, Domnul şi-a revărsat harul peste coloniştii stabiliţi aici. Pare imposibil să îţi imaginezi viaţa într-o ţară precum SUA fără...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  6 din 49

  „Eu sunt cu omul smerit și zdrobit cu inima!” Așa sună făgăduința Lui pentru tine și pentru inima ta descurajată sau rănită. Luptele lasă răni, în mod clar, dar Mântuitorul tău poate nu doar să vindece inima, ci El dă putere slăbănogului și poate readuce la viață pe cineva care și-a pierdut-o.

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...