Ai ceva de valoare?

Felix Mendelssohn Bartholdy – compozitor şi dirijor german

Ba încă şi acum privesc toate aceste lucruri ca o pierdere, faţă de preţul nespus de mare al cunoaşterii lui Hristos Isus, Domnul meu. Pentru El am pierdut toate şi le socotesc ca un gunoi, ca să câştig pe Hristos. (Filipeni 3:8)

Dintre toate valorile pe care le are creştinismul, cea mai preţioasă comoară este Isus Hristos. Totuşi, adesea, considerăm alte lucruri mai valoroase şi uităm să facem loc în viaţa noastră celei mai mari Valori. Te invit astăzi să păstrezi în minte Valoarea fără de care viaţa ta ar fi cu adevărat incompletă.

Fiecare dintre noi avem anumite lucruri pe care le considerăm valori. Convingerea noastră este că, fără aceste lucruri, viaţa noastră nu ar fi completă. Uneori, conştentizăm că ele sunt în posesia noastră şi ne bucurăm de ele.

La data de 3 februarie 1809, la Hamburg, s-a născut Felix, fiul bancherului Abraham Mendelssohn Bartholdy şi al doamnei Lea Salomon. Abraham era evreu şi s-a decis să renunţe la religia iudaică, astfel că şi-a crescut copiii fără o educaţie religioasă, ulterior botezându-i în confesiunea luterană. Felix a fost considerat cel mai celebru copil-minune, după Wolfgang Amadeus Mozart.

În anul 1829, cu sprijinul lui Carl Friedrich Zelter şi cu ajutorul actorului Eduard Devrient, Felix a aranjat şi a dirijat la Berlin concertul Patimile după Matei de Johann Sebastian Bach. Spectacolul s-a dovedit a fi un real succes şi a reprezentat un element important pentru scoaterea din uitare şi relansarea muzicii lui Bach, iniţial în Germania, apoi în întreaga Europă. Cu această ocazie, Felix a făcut una dintre puţinele referiri la originile sale etnice:,, A fost nevoie de un actor şi de un fiu de evreu pentru a readuce la viaţă cea mai măreaţă muzică creştină a lumii.”

Raoul Andrei Brazdă, ITA, Cernica

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor