Felix Mendelssohn Bartholdy – compozitor şi dirijor german
Ba încă şi acum privesc toate aceste lucruri ca o pierdere, faţă de preţul nespus de mare al cunoaşterii lui Hristos Isus, Domnul meu. Pentru El am pierdut toate şi le socotesc ca un gunoi, ca să câştig pe Hristos. (Filipeni 3:8)
Dintre toate valorile pe care le are creştinismul, cea mai preţioasă comoară este Isus Hristos. Totuşi, adesea, considerăm alte lucruri mai valoroase şi uităm să facem loc în viaţa noastră celei mai mari Valori. Te invit astăzi să păstrezi în minte Valoarea fără de care viaţa ta ar fi cu adevărat incompletă.
Fiecare dintre noi avem anumite lucruri pe care le considerăm valori. Convingerea noastră este că, fără aceste lucruri, viaţa noastră nu ar fi completă. Uneori, conştentizăm că ele sunt în posesia noastră şi ne bucurăm de ele.
La data de 3 februarie 1809, la Hamburg, s-a născut Felix, fiul bancherului Abraham Mendelssohn Bartholdy şi al doamnei Lea Salomon. Abraham era evreu şi s-a decis să renunţe la religia iudaică, astfel că şi-a crescut copiii fără o educaţie religioasă, ulterior botezându-i în confesiunea luterană. Felix a fost considerat cel mai celebru copil-minune, după Wolfgang Amadeus Mozart.
În anul 1829, cu sprijinul lui Carl Friedrich Zelter şi cu ajutorul actorului Eduard Devrient, Felix a aranjat şi a dirijat la Berlin concertul Patimile după Matei de Johann Sebastian Bach. Spectacolul s-a dovedit a fi un real succes şi a reprezentat un element important pentru scoaterea din uitare şi relansarea muzicii lui Bach, iniţial în Germania, apoi în întreaga Europă. Cu această ocazie, Felix a făcut una dintre puţinele referiri la originile sale etnice:,, A fost nevoie de un actor şi de un fiu de evreu pentru a readuce la viaţă cea mai măreaţă muzică creştină a lumii.”
Raoul Andrei Brazdă, ITA, Cernica