Articolul precedentDumnezeu e la cârmă
  Articolul următorPrietenie

  Ai ceva de valoare?

  Felix Mendelssohn Bartholdy – compozitor şi dirijor german

  Ba încă şi acum privesc toate aceste lucruri ca o pierdere, faţă de preţul nespus de mare al cunoaşterii lui Hristos Isus, Domnul meu. Pentru El am pierdut toate şi le socotesc ca un gunoi, ca să câştig pe Hristos. (Filipeni 3:8)

  Dintre toate valorile pe care le are creştinismul, cea mai preţioasă comoară este Isus Hristos. Totuşi, adesea, considerăm alte lucruri mai valoroase şi uităm să facem loc în viaţa noastră celei mai mari Valori. Te invit astăzi să păstrezi în minte Valoarea fără de care viaţa ta ar fi cu adevărat incompletă.

  Fiecare dintre noi avem anumite lucruri pe care le considerăm valori. Convingerea noastră este că, fără aceste lucruri, viaţa noastră nu ar fi completă. Uneori, conştentizăm că ele sunt în posesia noastră şi ne bucurăm de ele.

  La data de 3 februarie 1809, la Hamburg, s-a născut Felix, fiul bancherului Abraham Mendelssohn Bartholdy şi al doamnei Lea Salomon. Abraham era evreu şi s-a decis să renunţe la religia iudaică, astfel că şi-a crescut copiii fără o educaţie religioasă, ulterior botezându-i în confesiunea luterană. Felix a fost considerat cel mai celebru copil-minune, după Wolfgang Amadeus Mozart.

  În anul 1829, cu sprijinul lui Carl Friedrich Zelter şi cu ajutorul actorului Eduard Devrient, Felix a aranjat şi a dirijat la Berlin concertul Patimile după Matei de Johann Sebastian Bach. Spectacolul s-a dovedit a fi un real succes şi a reprezentat un element important pentru scoaterea din uitare şi relansarea muzicii lui Bach, iniţial în Germania, apoi în întreaga Europă. Cu această ocazie, Felix a făcut una dintre puţinele referiri la originile sale etnice:,, A fost nevoie de un actor şi de un fiu de evreu pentru a readuce la viaţă cea mai măreaţă muzică creştină a lumii.”

  Raoul Andrei Brazdă, ITA, Cernica

  Ai ceva de valoare? - 2016. Fiecare dintre noi avem anumite lucruri pe care le considerăm valori. Convingerea noastră este că, fără aceste lucruri, viaţa noastră nu ar fi completă. Uneori, conştentizăm că ele sunt în posesia noastră şi ne bucurăm de ele. La data de 3 februarie 1809, la Hamburg, s-a născut...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...