Când visul devine realitate

Mark Zuckerberg – fondatorul Facebook

Domnul te va face să fii cap, nu coadă; totdeauna vei fi sus, şi niciodată nu vei fi jos, dacă vei asculta de poruncile Domnului, Dumnezeului tău, pe care ţi le dau astăzi, dacă le vei păzi şi le vei împlini. (Deuteronomul 28:13)

Astăzi a sosit momentul când şi tu poţi face din idealul tău o realitate palpabilă. Roagă-te în clipele următoare ca Domnul să te ajute în împlinirea propriilor visuri, dar niciodată nu uita să asculţi de „poruncile Domnului Dumnezeului tău”, dacă doreşti să „fii cap şi nu coadă.”

Povestea lui Mark Zuckerberg începe la 14 mai 1984, în White Plains, New York. Se naşte într-o familie de evrei, astfel că, la 13 ani, are parte de propriul Bar Miţva (ceremonie religioasă evreiască de trecere spre maturitate). În timpul liceului este pasionat de ştiinţe (matematică, astronomie) şi participă la cursuri de limbi străine, în special clasice, astfel încât, la începutul activităţii universitare, putea să citească şi să scrie în franceză, ebraică, latină şi greacă veche.

Pe când studia la Harvard, Mark a avut o idee care, mai târziu, s-a dovedit revoluţionară. Pe 4 februarie 2004, el a lansat serviciul web numit thefacebook.com pentru „a conecta oamenii prin reţele de socializare”.

Prestigioasa revistă Time i-a acordat ridul de „Omul Anului 2010” motivând alegerea lui Zuckerberg prin faptul că Facebook a reuşit conectarea a mai mult de un miliard de oameni, a creat relaţii sociale şi „a schimbat modul în care trăim”.

Mark Zuckerberg va rămâne în istorie drept unul dintre cei care au reuşit să revoluţioneze lumea. A făcut din idealul său un adevărat imperiu. O scurtă analiză demografică ne arată că dacă Facebook ar fi o ţară, ar fi a treia din lume ca număr de locuitori, după China şi India.

Costi Gogoneaţă, Bucureşti

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor