Articolul precedentÎnvăţătorul divin
  Articolul următorDeschizând uşi în Gabon (2)

  Dumnezeu, izvorul înțelepciunii

  Ştefan Hepites – primul meteorolog român

  Toate îşi au vremea lor şi fiecare lucru de sub ceruri îsi are ceasul lui. (Eclesiastul 3:l)

  Deşi numele lui nu ne este foarte cunoscut, totuşi datorită priceperii şi inovaţiilor sale în domeniu beneficiem azi de avantajele cunoaşterii vremii în prealabil. Fiecare dintre noi am primit din partea lui Dumnezeu cel puţin un talent pe care, dacă-l vom folosi cu înţelepciune, vom influenţa întreaga lume. Dumnezeu are nevoie de tine, pentru că te-ai născut la timpul şi în locul potrivit ca să împlineşti planul Său. Eşti pregătit pentru această provocare?

  Suntem mai mult decât obişnuiţi să privim harta meteorologică atunci când ne interesăm de starea vremii pentru ziua următoare sau pentru programarea vacanţelor. Dar ne-am întrebat cine a fost cel care a înfiinţat prima staţie meteorologică românească şi a făcut prima hartă magnetică?

  În data de 5 februarie 1851, s-a născut Ştefan Hepites. în anul 1884, acesta a înfiinţat la Bucureşti prima staţie meteorologică românească. A fost membru şi vicepreşedinte al Academiei Române, fizician şi meteorolog. Ştefan Hepites a realizat, împreună cu colaboratorul lui, prima hartă magnetică a României, de numele lui legându-se şi înfiinţarea primelor staţiuni seismologice din ţară.

  La 30 iulie 1884, a luat fiinţă Institutul Meteorologic Central, condus chiar de el şi tot în acel an, la iniţiativa lui, România s-a alăturat altor ţări pentru a pune bazele Organizaţiei Meteorologice Mondiale. Un an mai târziu, a apărut primul buletin meteorologic oficial al institutului, realizat în întregime de Ştefan Hepites. După câţiva ani, acesta a fost ales membru în Comitetul Internaţional de Meteorologie, la Conferinţa din Munchen.

  Cristina Ioana Bede, Oradea

  Dumnezeu, izvorul înțelepciunii - 2016. Suntem mai mult decât obişnuiţi să privim harta meteorologică atunci când ne interesăm de starea vremii pentru ziua următoare sau pentru programarea vacanţelor. Dar ne-am întrebat cine a fost cel care a înfiinţat prima staţie meteorologică românească şi a făcut prima hartă magnetică?
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...