Articolul precedentFratele mai mare
  Articolul următorEste un lucru bun

  Slujirea regală

  Elisabeta a Il-a – regină

  Pentru că nici Fiul omului n-a venit săi se slujească, ci El să slujească şi să-Şi dea viaţa ca răscumpărare pentru mulţi. (Matei 2:28)

  În urmă cu 2 000 de ani, un Prinţ şi-a părăsit tronul pentru a Se murdări într-un război crunt. „Prinţul păcii” S-a implicat în mod direct în războiul dintre bine şi rău. Prin victoria Sa ne-a înfiat ca prinţi şi prinţese. Acum este rândul nostru să ne implicăm în luptă. Zilnic ne stă în faţă o nouă aventură. Dacă ne vom implica în serviciul Lui, vom fi învingători, dar, dacă vom aştepta ca alţii să ducă lupta, vom fi înfrânţi. E timpul să te înrolezi. Nu ezita!

  Când eram copii, ni se spuneau adesea poveşti în care regii erau suverani pe nişte meleaguri fantastice. Părţile cele mai interesante ale acestor poveşti erau aventurile prin care treceau prinţii şi prinţesele. Probabil că ne-am pus cel puţin o dată întrebarea: „Oare cum ar fi viaţa noastră dacă am fi prinţi?”

  Într-o zi de 6 februarie, Elisabeta a II-a a devenit regină a Regatului Unit al Marii Britanii, după moartea tatălui său, regele George al Vl-lea. Una dintre cele mai interesante întâmplări din viaţa ei a avut loc însă pe vremea când era încă prinţesă.

  La izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, prinţesa avea doar 13 ani. În primele luni ale cumplitului război ce cuprinsese omenirea, Elisabeta a fost nevoită să stea departe de părinţii ei, la castelul Balmoral. În martie 1945, a luat hotărârea de a participa la un antrenament pentru a se înrola ca şofer în Serviciile Auxiliare Teritoriale, în ciuda opoziţiei din partea familiei şi a guvernului. Dorea să se implice în mod direct în apărarea ţării ei, în loc să stea şi să îi lase pe alţii să ducă lupta pentru ea.

   

  Raoul Andrei Brazdă, ITA, Cernica

  Slujirea regală - 2016. Când eram copii, ni se spuneau adesea poveşti în care regii erau suverani pe nişte meleaguri fantastice. Părţile cele mai interesante ale acestor poveşti erau aventurile prin care treceau prinţii şi prinţesele. Probabil că ne-am pus cel puţin o dată întrebarea: „Oare cum ar fi viaţa noastră dacă am fi prinţi?”
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...