Articolul precedentFratele mai mare
  Articolul următorEste un lucru bun

  Slujirea regală

  Elisabeta a Il-a – regină

  Pentru că nici Fiul omului n-a venit săi se slujească, ci El să slujească şi să-Şi dea viaţa ca răscumpărare pentru mulţi. (Matei 2:28)

  În urmă cu 2 000 de ani, un Prinţ şi-a părăsit tronul pentru a Se murdări într-un război crunt. „Prinţul păcii” S-a implicat în mod direct în războiul dintre bine şi rău. Prin victoria Sa ne-a înfiat ca prinţi şi prinţese. Acum este rândul nostru să ne implicăm în luptă. Zilnic ne stă în faţă o nouă aventură. Dacă ne vom implica în serviciul Lui, vom fi învingători, dar, dacă vom aştepta ca alţii să ducă lupta, vom fi înfrânţi. E timpul să te înrolezi. Nu ezita!

  Când eram copii, ni se spuneau adesea poveşti în care regii erau suverani pe nişte meleaguri fantastice. Părţile cele mai interesante ale acestor poveşti erau aventurile prin care treceau prinţii şi prinţesele. Probabil că ne-am pus cel puţin o dată întrebarea: „Oare cum ar fi viaţa noastră dacă am fi prinţi?”

  Într-o zi de 6 februarie, Elisabeta a II-a a devenit regină a Regatului Unit al Marii Britanii, după moartea tatălui său, regele George al Vl-lea. Una dintre cele mai interesante întâmplări din viaţa ei a avut loc însă pe vremea când era încă prinţesă.

  La izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, prinţesa avea doar 13 ani. În primele luni ale cumplitului război ce cuprinsese omenirea, Elisabeta a fost nevoită să stea departe de părinţii ei, la castelul Balmoral. În martie 1945, a luat hotărârea de a participa la un antrenament pentru a se înrola ca şofer în Serviciile Auxiliare Teritoriale, în ciuda opoziţiei din partea familiei şi a guvernului. Dorea să se implice în mod direct în apărarea ţării ei, în loc să stea şi să îi lase pe alţii să ducă lupta pentru ea.

   

  Raoul Andrei Brazdă, ITA, Cernica

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Promisiuni 100%, donat doar 9%

  În înțelepciunea Lui, Dumnezeu ne dă sfatul de a nu făgădui nimic înainte de a chibzui bine. O promisiune făcută devine obligație. Nu te juca de-a promisiunile; mai bine nu face promisiuni decât să nu le onorezi. El nu ne cere să promitem, dar suferă atunci când noi o facem, apoi ne răzgândim.

  Cu doar nouă zile înainte să nască

  De cele mai multe ori, nu vei afla cum și prin cine te-a salvat și ocrotit Tatăl tău din cer. El o face pur și simplu chiar și atunci când tu ai uitat de bunătatea Lui. Se bucură însă foarte mult dacă te comporți ca un copil bun și Îi spui „mulțumesc” măcar după ce ai trecut pe lângă situațiile dificile.

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Publicate astăzi

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Tresaltă de bucurie!

  Poţi să te încrezi în EL! Astăzi fii plin de bucurie şi strigă de veselie: „Iată că împăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor!”

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Az Úr szemmel tartja népét

  „Hát az Isten nem áll-é bosszút az Ő választottaiért, kik Őhozzá kiáltanak éjjel és nappal,...