Articolul precedentFratele mai mare
  Articolul următorEste un lucru bun

  Slujirea regală

  Elisabeta a Il-a – regină

  Pentru că nici Fiul omului n-a venit săi se slujească, ci El să slujească şi să-Şi dea viaţa ca răscumpărare pentru mulţi. (Matei 2:28)

  În urmă cu 2 000 de ani, un Prinţ şi-a părăsit tronul pentru a Se murdări într-un război crunt. „Prinţul păcii” S-a implicat în mod direct în războiul dintre bine şi rău. Prin victoria Sa ne-a înfiat ca prinţi şi prinţese. Acum este rândul nostru să ne implicăm în luptă. Zilnic ne stă în faţă o nouă aventură. Dacă ne vom implica în serviciul Lui, vom fi învingători, dar, dacă vom aştepta ca alţii să ducă lupta, vom fi înfrânţi. E timpul să te înrolezi. Nu ezita!

  Când eram copii, ni se spuneau adesea poveşti în care regii erau suverani pe nişte meleaguri fantastice. Părţile cele mai interesante ale acestor poveşti erau aventurile prin care treceau prinţii şi prinţesele. Probabil că ne-am pus cel puţin o dată întrebarea: „Oare cum ar fi viaţa noastră dacă am fi prinţi?”

  Într-o zi de 6 februarie, Elisabeta a II-a a devenit regină a Regatului Unit al Marii Britanii, după moartea tatălui său, regele George al Vl-lea. Una dintre cele mai interesante întâmplări din viaţa ei a avut loc însă pe vremea când era încă prinţesă.

  La izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, prinţesa avea doar 13 ani. În primele luni ale cumplitului război ce cuprinsese omenirea, Elisabeta a fost nevoită să stea departe de părinţii ei, la castelul Balmoral. În martie 1945, a luat hotărârea de a participa la un antrenament pentru a se înrola ca şofer în Serviciile Auxiliare Teritoriale, în ciuda opoziţiei din partea familiei şi a guvernului. Dorea să se implice în mod direct în apărarea ţării ei, în loc să stea şi să îi lase pe alţii să ducă lupta pentru ea.

   

  Raoul Andrei Brazdă, ITA, Cernica

  Slujirea regală - 2016. Când eram copii, ni se spuneau adesea poveşti în care regii erau suverani pe nişte meleaguri fantastice. Părţile cele mai interesante ale acestor poveşti erau aventurile prin care treceau prinţii şi prinţesele. Probabil că ne-am pus cel puţin o dată întrebarea: „Oare cum ar fi viaţa noastră dacă am fi prinţi?”
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...