Articolul precedentEste un lucru bun
  Articolul următorLucifer desconspirat

  Ca stelele pe cer…

  Sir William Huggins – astronom

  Cei înţelepţi vor străluci ca strălucirea cerului şi cei ce vor învăţa pe mulţi să umble în neprihănire vor străluci ca stelele în veac şi în veci de veci. (Daniel 12:3)

  Îţi doresc, dragul meu prieten, să fii asemenea stelelor, un luminător pe cărarea vieţii. Îţi doresc ca prin puterea ce ţi-a fost dăruită de Creator să străbaţi negura vremurilor şi să aduci strălucire printre prieteni, colegi sau chiar în propria familie!

  Cu siguranţă, la şcoală, în primii ani de gimnaziu, când am făcut cunoştinţă pentru întâia oară cu fizica, chimia sau astronomia, eram fascinaţi de imensitatea Universului şi de legile sale, de marile descoperiri ale omenirii, precum şi de cea mai mică experienţă din laborator care ne făcea să tresărim, dându-ne primii fiori ai necunoscutului. În anii liceului sau studenţiei, aprofundarea complexităţii materiei ne-a trezit cel puţin o dată fiori la gândul că nu vom reuşi, probabil, să descifrăm tainele acestea.

  William Huggins s-a născut pe 7 februarie 1824. Construind un observator privat, el a reuşit să combine puterea telescopului de a capta lumina unei stele cu capacitatea unui spectroscop ataşat la capătul telescopului, astfel încât să împartă lumina stelelor în culorile sale componente. Observaţiile sale au arătat că stelele sunt compuse din aceleaşi elemente chimice regăsite pe Soare şi pe Pământ. Altfel spus, pentru oameni, stelele sunt nişte sori cu o putere de a lumina mai mică decât aceea a Soarelui.

  În ziua a patra a creaţiei, Dumnezeu a creionat într-un chip desăvârşit acest tablou cosmic, în care a aşezat Soarele, Luna şi stelele cu scopul de a fi nişte luminători pentru oameni.

  Georgia Ruxandra Derecichei, Oradea

  Ca stelele pe cer... - 2016. Cu siguranţă, la şcoală, în primii ani de gimnaziu, când am făcut cunoştinţă pentru întâia oară cu fizica, chimia sau astronomia, eram fascinaţi de imensitatea Universului şi de legile sale, de marile descoperiri ale omenirii, precum şi...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...