Articolul precedentMinune la etajul şapte
  Articolul următorDumnezeu înțelege

  Isus Hristos – Adevărul

  Feodor Mihailovici Dostoievski

  Isus i-a zis: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viata. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine’’ (Ioan 14:6)

  Dostoievski a spus: „Dacă mi-ar demonstra cineva că Hristos Se află în afara adevărului şi ar fi real că adevărul se află în afara lui Hristos, aş prefera să rămân cu Hristos decât cu adevărul.” Isus spune despre Sine că este adevărul. Cauţi să îl cunoşti şi să îl urmezi? Rămâi tu lângă El indiferent de circumstanţe? Analizează viaţa ta şi alege să trăieşti cu adevărat! Alege-I pe Hristos!

  Când vorbim despre literatură universală, vorbim despre marii scriitori care, prin operele lor, au devenit reprezentativi pentru cultura lumii. Dostoievski este, alături de Tolstoi, unul dintre principalii scriitori care au aparţinut vârstei de aur a literaturii ruse şi unul dintre cei mai reprezentativi pentru cultura Rusiei şi a Europei ortodoxe.

  Feodor Mihailovici Dostoievski s-a născut la 11 noiembrie 1821 şi a murit pe 9 februarie 1881 la Sankt Petersburg, Rusia. Operele lui au avut un efect profund şi de durată asupra literaturii, filosofiei, psihologiei şi teologiei secolului al XX-lea. Cele mai cunoscute creaţii ale lui sunt cele patru mari romane: Crimă şi pedeapsă, Idiotul, Fraţii Karamazov si Demonii. Cărţile lui Dostoievski au fost traduse si comentate în 170 de limbi din întreaga lume.

  În cărţile sale apar adesea citate şi aluzii biblice. Chiar înainte să moară, el a rugat-o pe soţia lui să îi citească din Biblie, iar pe piatra lui de mormânt stă scris textul din Evanghelia lui Ioan 12:24: „Adevărat, adevărat vă spun că, dacă grăuntele de grâu care a căzut pe pământ nu moare, rămâne singur, dar, dacă moare, aduce mult rod.”

  Adela Gesica Gabriela Chirlac, Hunedoara

  Isus Hristos - Adevărul - 2016. Când vorbim despre literatură universală, vorbim despre marii scriitori care, prin operele lor, au devenit reprezentativi pentru cultura lumii. Dostoievski este, alături de Tolstoi, unul dintre principalii scriitori care au aparţinut vârstei de aur a literaturii ruse şi unul dintre cei mai reprezentativi pentru cultura...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...