Articolul precedentMinune la etajul şapte
  Articolul următorDumnezeu înțelege

  Isus Hristos – Adevărul

  Feodor Mihailovici Dostoievski

  Isus i-a zis: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viata. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine’’ (Ioan 14:6)

  Dostoievski a spus: „Dacă mi-ar demonstra cineva că Hristos Se află în afara adevărului şi ar fi real că adevărul se află în afara lui Hristos, aş prefera să rămân cu Hristos decât cu adevărul.” Isus spune despre Sine că este adevărul. Cauţi să îl cunoşti şi să îl urmezi? Rămâi tu lângă El indiferent de circumstanţe? Analizează viaţa ta şi alege să trăieşti cu adevărat! Alege-I pe Hristos!

  Când vorbim despre literatură universală, vorbim despre marii scriitori care, prin operele lor, au devenit reprezentativi pentru cultura lumii. Dostoievski este, alături de Tolstoi, unul dintre principalii scriitori care au aparţinut vârstei de aur a literaturii ruse şi unul dintre cei mai reprezentativi pentru cultura Rusiei şi a Europei ortodoxe.

  Feodor Mihailovici Dostoievski s-a născut la 11 noiembrie 1821 şi a murit pe 9 februarie 1881 la Sankt Petersburg, Rusia. Operele lui au avut un efect profund şi de durată asupra literaturii, filosofiei, psihologiei şi teologiei secolului al XX-lea. Cele mai cunoscute creaţii ale lui sunt cele patru mari romane: Crimă şi pedeapsă, Idiotul, Fraţii Karamazov si Demonii. Cărţile lui Dostoievski au fost traduse si comentate în 170 de limbi din întreaga lume.

  În cărţile sale apar adesea citate şi aluzii biblice. Chiar înainte să moară, el a rugat-o pe soţia lui să îi citească din Biblie, iar pe piatra lui de mormânt stă scris textul din Evanghelia lui Ioan 12:24: „Adevărat, adevărat vă spun că, dacă grăuntele de grâu care a căzut pe pământ nu moare, rămâne singur, dar, dacă moare, aduce mult rod.”

  Adela Gesica Gabriela Chirlac, Hunedoara

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Când ești în al nouălea cer

  Chiar dacă îți este greu să crezi că dincolo de suferința, sărăcia și nedreptatea din jur există o altă realitate cu totul diferită și în care nu mai stăpânește nici Diavolul, nici uneltele lui, recitește relatările lui Pavel, ale lui Ioan, în Apocalipsa, și lasă-te purtat cu imaginația spre ceva ce reprezintă idealul tău de frumusețe și de bine. Imaginează-ți că abia de la acel nivel începe cu adevărat cerul și lumea pregătită de Dumnezeu celor salvați.

  Doar nouă salvați

  Chiar și atunci când noi uităm de El, Salvatorul vieții noastre este în aceeași barcă cu noi și uneori chiar pe valurile pe care le oprește. Bine ar fi să nu pierdem din vedere acest lucru și să-I cerem să intervină înainte de a ne frământa sau epuiza prin încercările noastre. Rămâi așezat pe genunchi și cere ajutorul. În furtună nu este o idee prea bună să te ridici în picioare.

  Pachetul C9

  Din fericire pentru noi, Mântuitorul nu a lăsat la limitările omului salvarea, ci a plătit prețul integral și a oferit dreptul și posibilitatea ca oricine să poată apela în mod gratuit. Suntem mântuiți prin har, prin credință, iar acest lucru depășește cu mult capacitatea noastră de plată. Oricât am economisi, tot nu ar fi de-ajuns nici pentru un singur procent din cost. Există doar două opțiuni: acceptăm gratuitatea ori alegem să murim orgolioși.

  Publicate astăzi

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu

  Dacă îndoiala îţi copleşeşte viaţa, fă ce a făcut Isus! Adună toate dovezile că tu eşti fiul Său drag sau fiica Lui preaiubită. Contemplă prin credinţă la propriul tău caracter, care va deveni mai curat în lumina de la cruce.

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Isten népe megszabadul

  „Igen, így szól az Úr, az erőstől elvétetnek a foglyok is, és megszabadul a kegyetlen...