Minute nelimitate cu Tatăl

  Walter H. Brattain – inventatorul tranzistorului

  Iubesc pe Domnul, căci El aude glasul meu, cererile mele. Da, El şi-a aplecat urechea spre mine, de aceea-L voi chema toată viaţa mea. (Psalmii 116:1,2)

  Dacă astăzi comunici cu părinţii sau prietenii atât de uşor se datorează şi invenţiei lui Brattain. Totuşi cât de minunat este că nu avem nevoie de telefoane mobile pentru a comunica cu Tatăl nostru ceresc. El e gata să-ţi primească rugăciunea şoptită sau doar gândită. Nu ezita să te rogi. Tatăl ceresc ţi-a făcut un abonament cu minute nelimitate pentru a sta de vorbă cu El. îl vei folosi oare şi azi?

  Poate citeşti acest devotional fie de pe telefonul mobil, fie stând în faţa unui PC sau laptop, prin intermediul internetului. N-ai fi putut face lucrul acesta dacă pe data de 10 februarie 1902 nu s-ar fi născut Walter H. Brattain.

  Împreună cu John Bardeen şi William Shockley, acesta a descoperit că atunci când aplică contacte aurite pe un cristal de germaniu, semnalul de ieşire este mai puternic decât cel de intrare. Tranzistorul a revoluţionat industria electronică, ducând la era informaţiei, şi a făcut posibilă dezvoltarea dispozitivelor electronice moderne, de la telefoane la calculatoare şi rachete. Realizările sale în domeniul superconductivităţii sunt folosite în tehnologii medicale cum ar fi tomografia calculată şi imaginile cu rezonanţă magnetică.

  De la prezentarea oficială într-o conferinţă de presă au trecut patru ani până când tranzistorul a fost folosit într-o aplicaţie cu impact social. A fost utilizat prima dată pentru realizarea unui aparat auditiv. În anul 1956, cei trei cercetători au primit Premiul Nobel pentru Fizică datorită cercetărilor despre semiconductoare şi descoperirea efectului de tranzistor.

   

  Adina-Larisa Turcean, Haţeg (Hunedoara)

  Minute nelimitate cu Tatăl - 2016. Poate citeşti acest devotional fie de pe telefonul mobil, fie stând în faţa unui PC sau laptop, prin intermediul internetului. N-ai fi putut face lucrul acesta dacă pe data de 10 februarie 1902 nu s-ar fi născut Walter H. Brattain. Împreună cu John Bardeen şi William Shockley, acesta a descoperit că...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...