Minute nelimitate cu Tatăl

Walter H. Brattain – inventatorul tranzistorului

Iubesc pe Domnul, căci El aude glasul meu, cererile mele. Da, El şi-a aplecat urechea spre mine, de aceea-L voi chema toată viaţa mea. (Psalmii 116:1,2)

Dacă astăzi comunici cu părinţii sau prietenii atât de uşor se datorează şi invenţiei lui Brattain. Totuşi cât de minunat este că nu avem nevoie de telefoane mobile pentru a comunica cu Tatăl nostru ceresc. El e gata să-ţi primească rugăciunea şoptită sau doar gândită. Nu ezita să te rogi. Tatăl ceresc ţi-a făcut un abonament cu minute nelimitate pentru a sta de vorbă cu El. îl vei folosi oare şi azi?

Poate citeşti acest devotional fie de pe telefonul mobil, fie stând în faţa unui PC sau laptop, prin intermediul internetului. N-ai fi putut face lucrul acesta dacă pe data de 10 februarie 1902 nu s-ar fi născut Walter H. Brattain.

Împreună cu John Bardeen şi William Shockley, acesta a descoperit că atunci când aplică contacte aurite pe un cristal de germaniu, semnalul de ieşire este mai puternic decât cel de intrare. Tranzistorul a revoluţionat industria electronică, ducând la era informaţiei, şi a făcut posibilă dezvoltarea dispozitivelor electronice moderne, de la telefoane la calculatoare şi rachete. Realizările sale în domeniul superconductivităţii sunt folosite în tehnologii medicale cum ar fi tomografia calculată şi imaginile cu rezonanţă magnetică.

De la prezentarea oficială într-o conferinţă de presă au trecut patru ani până când tranzistorul a fost folosit într-o aplicaţie cu impact social. A fost utilizat prima dată pentru realizarea unui aparat auditiv. În anul 1956, cei trei cercetători au primit Premiul Nobel pentru Fizică datorită cercetărilor despre semiconductoare şi descoperirea efectului de tranzistor.

 

Adina-Larisa Turcean, Haţeg (Hunedoara)

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video