Proiectat să lumineze

  Thomas Alva Edison – inventatorul becului

  Voi sunteti lumina lumii. O cetate aşezată pe un munte nu poate să rămână ascunsă. (Matei 5:14)

  Numărul experimentelor pentru realizarea becului este mare, iar unele dintre materialele utilizate pentru confecţionarea filamentului, aparent banale. Rezultatul final a strălucit însă la propriu. Într-un mod asemănător, fiecare dintre noi trebuie să trecem prin diverse situaţii şi, oricât de grele sau banale ni s-ar părea, să nu uităm că marele Inventator doreşte să luminăm în jurul nostru şi, la final, să ajungem la o strălucire ca aceea a stelelor.

  Încearcă să-ţi imaginezi lumea din jurul tău fără becuri! […] Cam întuneric, nu-i aşa? Suntem atât de obişnuiţi cu prezenţa luminii artificiale, încât doar în cazul unei pene de curent realizăm cât de dependenţi suntem de aceasta.

  Numele lui Thomas Alva Edison (născut pe 11 februarie 1847, în statul Ohio) face ca în minţile multora dintre noi să „se aprindă un beculeţ”. Educat de către mamă, pentru că directorul şcolii îl trimisese acasă fără diplomă de patru clase, dar fiind un curios înnăscut şi un cititor neobosit, Edison a reuşit să devină inventatorul cu cea mai mare contribuţie pentru timpurile moderne, prin cele 1400 de brevete pentru invenţii principale şi 1500 de invenţii secundare.

  În ceea ce priveşte inventarea becului, aceasta a fost provocarea care a stat la baza uneia dintre cele mai faimoase replici ale sale: „Geniul presupune 1% inspiraţie şi 99% transpiraţie.” Edison a trebuit să facă peste 10 000 de experimente, timp de mai multe luni (încercând filamente din bumbac, hârtie, carton, bambus, cărbune etc.) pentru a descoperi filamentul care, supus curentului electric, poate să ofere lumină o perioadă cât mai lungă de timp.

  Valentin Dinu, Orbească (Teleorman)

  Proiectat să lumineze - 2016. Încearcă să-ţi imaginezi lumea din jurul tău fără becuri! Cam întuneric, nu-i aşa? Suntem atât de obişnuiţi cu prezenţa luminii artificiale, încât doar în cazul unei pene de curent realizăm cât de dependenţi suntem de aceasta. Numele lui Thomas Alva Edison face ca în minţile multora dintre noi să...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...