Proiectat să lumineze

  Thomas Alva Edison – inventatorul becului

  Voi sunteti lumina lumii. O cetate aşezată pe un munte nu poate să rămână ascunsă. (Matei 5:14)

  Numărul experimentelor pentru realizarea becului este mare, iar unele dintre materialele utilizate pentru confecţionarea filamentului, aparent banale. Rezultatul final a strălucit însă la propriu. Într-un mod asemănător, fiecare dintre noi trebuie să trecem prin diverse situaţii şi, oricât de grele sau banale ni s-ar părea, să nu uităm că marele Inventator doreşte să luminăm în jurul nostru şi, la final, să ajungem la o strălucire ca aceea a stelelor.

  Încearcă să-ţi imaginezi lumea din jurul tău fără becuri! […] Cam întuneric, nu-i aşa? Suntem atât de obişnuiţi cu prezenţa luminii artificiale, încât doar în cazul unei pene de curent realizăm cât de dependenţi suntem de aceasta.

  Numele lui Thomas Alva Edison (născut pe 11 februarie 1847, în statul Ohio) face ca în minţile multora dintre noi să „se aprindă un beculeţ”. Educat de către mamă, pentru că directorul şcolii îl trimisese acasă fără diplomă de patru clase, dar fiind un curios înnăscut şi un cititor neobosit, Edison a reuşit să devină inventatorul cu cea mai mare contribuţie pentru timpurile moderne, prin cele 1400 de brevete pentru invenţii principale şi 1500 de invenţii secundare.

  În ceea ce priveşte inventarea becului, aceasta a fost provocarea care a stat la baza uneia dintre cele mai faimoase replici ale sale: „Geniul presupune 1% inspiraţie şi 99% transpiraţie.” Edison a trebuit să facă peste 10 000 de experimente, timp de mai multe luni (încercând filamente din bumbac, hârtie, carton, bambus, cărbune etc.) pentru a descoperi filamentul care, supus curentului electric, poate să ofere lumină o perioadă cât mai lungă de timp.

  Valentin Dinu, Orbească (Teleorman)

  Proiectat să lumineze - 2016. Încearcă să-ţi imaginezi lumea din jurul tău fără becuri! Cam întuneric, nu-i aşa? Suntem atât de obişnuiţi cu prezenţa luminii artificiale, încât doar în cazul unei pene de curent realizăm cât de dependenţi suntem de aceasta. Numele lui Thomas Alva Edison face ca în minţile multora dintre noi să...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Steaua cu cinci colțuri

  Deseori, ceva ce pare atrăgător la început se poate transforma în ceva rău; în fiecare zi poate apărea ceva care ne atrage și apoi să ne demonstreze că realitatea era alta. Numai cu mintea noastră nu putem identifica pericolul din orice, din acest motiv depindem de inspirația care vine de la Dumnezeu.

  Clasa în care ai un diriginte și mai mulți profesori

  Dacă, la o analiză personală, ajungi la concluzia că ceva te împiedică să vezi cu ochi buni o persoană sau dacă simți rețineri în privința cuiva, nu ignora trăirea respectivă, caută modalități de a elimina antipatia și resentimentele. Vezi de ce nu poți suporta pe cineva, apoi abordează acele lucruri cât sunt încă la stadiul de început. Ține minte ce spune Biblia: „Biruiește răul prin bine!”

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...