Eșecul nu este o opțiune

  Abraham Lincoln – preşedinte SUA

  De aceea, nu suntem descurajaţi… Căci necazul nostru uşor de purtat şi temporar lucrează în noi o greutate veşnică de slavă, dincolo de orice imaginaţie. (2 Corinteni 4:16 p.p.,17, NTR)

  Într-unul dintre discursurile lui memorabile a afirmat: „Îngrijorarea mea nu este că ai putea eşua, ci că ai putea să fii mulţumit cu eşecul tău.” Chiar dacă ai eşuat sau te simţi fără valoare, pentru Dumnezeu eşti cu adevărat important. Dezamăgirile te pregătesc pentru o misiune specială aici, pe pământ, şi o viaţă eternă în ceruri. Fii perseverent! Alături de Dumnezeu, succesul este singura opţiune.

  Ai avut cu siguranţă momente când ai simţit că toate lucrurile îţi sunt potrivnice sau că este imposibil să reuşeşti. Poate chiar acum simţi că vei eşua sau nu te simţi capabil să mai încerci.

  Tânărul Abraham avea toate motivele să creadă aşa. S-a născut într-o cabană de buşteni cu o singură cameră, în familia unor fermieri săraci şi aproape analfabeţi. La 9 ani, mama lui a murit. Educaţia formală de care a avut parte a fost sporadică, ajungând, cumulat, la un an de zile. Lucrul acesta l-a împiedicat să se înscrie la Facultatea de Drept pentru a-şi împlini visul de a fi avocat.

  Mai târziu, logodnica lui a murit, a eşuat de două ori în afaceri si a fost înfrânt de opt ori în alegeri. A avut o cădere nervoasă care l-a ţinut şase luni la pat, iar în cea mai mare parte a timpului a suferit de „melancolie” – condiţie medicală cunoscută azi ca depresie clinică. Din fericire, toate acestea nu l-au împiedicat pe Abraham Lincoln să fie autodidact, să studieze singur manualele de drept şi să devină avocat. La 51 de ani, a fost ales preşedinte al SUA şi a condus ţara prin cea mai mare criză morală, constituţională şi politică. Este considerat de istorici cel mai bun preşedinte al SUA.

   

  Florin Mitriş, Craiova

  Eșecul nu este o opțiune - 2016. Ai avut cu siguranţă momente când ai simţit că toate lucrurile îţi sunt potrivnice sau că este imposibil să reuşeşti. Poate chiar acum simţi că vei eşua sau nu te simţi capabil să mai încerci. Tânărul Abraham avea toate motivele să creadă aşa. S-a născut într-o...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Publicate astăzi

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  „Amint Noé napjaiban volt…”

  „És miként Noé napjaiban lett, úgy lesz az ember Fiának napjaibanis.” (Luk 17,26)„Az Úr feltárta...