Eșecul nu este o opțiune

  Abraham Lincoln – preşedinte SUA

  De aceea, nu suntem descurajaţi… Căci necazul nostru uşor de purtat şi temporar lucrează în noi o greutate veşnică de slavă, dincolo de orice imaginaţie. (2 Corinteni 4:16 p.p.,17, NTR)

  Într-unul dintre discursurile lui memorabile a afirmat: „Îngrijorarea mea nu este că ai putea eşua, ci că ai putea să fii mulţumit cu eşecul tău.” Chiar dacă ai eşuat sau te simţi fără valoare, pentru Dumnezeu eşti cu adevărat important. Dezamăgirile te pregătesc pentru o misiune specială aici, pe pământ, şi o viaţă eternă în ceruri. Fii perseverent! Alături de Dumnezeu, succesul este singura opţiune.

  Ai avut cu siguranţă momente când ai simţit că toate lucrurile îţi sunt potrivnice sau că este imposibil să reuşeşti. Poate chiar acum simţi că vei eşua sau nu te simţi capabil să mai încerci.

  Tânărul Abraham avea toate motivele să creadă aşa. S-a născut într-o cabană de buşteni cu o singură cameră, în familia unor fermieri săraci şi aproape analfabeţi. La 9 ani, mama lui a murit. Educaţia formală de care a avut parte a fost sporadică, ajungând, cumulat, la un an de zile. Lucrul acesta l-a împiedicat să se înscrie la Facultatea de Drept pentru a-şi împlini visul de a fi avocat.

  Mai târziu, logodnica lui a murit, a eşuat de două ori în afaceri si a fost înfrânt de opt ori în alegeri. A avut o cădere nervoasă care l-a ţinut şase luni la pat, iar în cea mai mare parte a timpului a suferit de „melancolie” – condiţie medicală cunoscută azi ca depresie clinică. Din fericire, toate acestea nu l-au împiedicat pe Abraham Lincoln să fie autodidact, să studieze singur manualele de drept şi să devină avocat. La 51 de ani, a fost ales preşedinte al SUA şi a condus ţara prin cea mai mare criză morală, constituţională şi politică. Este considerat de istorici cel mai bun preşedinte al SUA.

   

  Florin Mitriş, Craiova

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  10 Perfect, dar invizibil

  De multe ori suntem atrași sau impresionați de renumele cuiva. Faima este rezultatul colportării unor știri adevărate sau exagerate. O campanie isteață poate aduce faimă și unei nonvalori. Adevăratul succes este însă rezultatul lucrului constant, al perseverenței și al modestiei. Un om de succes va fi întotdeauna decent în a se lăuda cu performanțele lui și va considera permanent că mai are de crescut.

  Zece boi grași

  Când un om se consideră singur înțelept, nu este decât un nebun inconștient. Dacă cineva, plin de modestie, Îi cere lui Dumnezeu pricepere, va primi și multe alte daruri. Pachetul lui Dumnezeu este mult mai complex decât ne imaginăm ori știm noi să cerem. El niciodată nu ne va da mai puțin decât știm noi să Îl rugăm.

  Zece „așteptătoare”

  Sunt două lucruri importante: așteptarea și felul în care te pregătești pentru întâmpinarea Fiului lui Dumnezeu. Este esențial să aștepți, pentru că altfel evenimentul nu are nicio relevanță, dar este la fel de important și cum te pregătești. Dacă Îl așteptăm pe Domnul Isus să revină, dar nu ne pregătim în mod serios pentru întâlnirea cu El, toată așteptarea va fi un timp pierdut și ar fi păcat. Dacă tot aștept, măcar să fiu și gata de marea întâlnire.

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Publicate astăzi

  10 Perfect, dar invizibil

  De multe ori suntem atrași sau impresionați de renumele cuiva. Faima este rezultatul colportării unor știri adevărate sau exagerate. O campanie isteață poate aduce faimă și unei nonvalori. Adevăratul succes este însă rezultatul lucrului constant, al perseverenței și al modestiei. Un om de succes va fi întotdeauna decent în a se lăuda cu performanțele lui și va considera permanent că mai are de crescut.

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  Acoperirea prejudiciului

  Cererea victimei pentru a putea ierta cuprinde recunoaşterea prejudiciului adus, pocăinţa, compasiunea pentru victimă şi o dovadă de empatie, precum şi o oarecare reparaţie. Aceasta este singura cale de eliminare a stresului emoţional.

  Casa Tatălui este casa Mea

  Doamne, învață-ne să prețuim întâlnirea cu Tine din fiecare Sabat și să venim cu bucurie la casa Ta! Provocare: Hotărăște-te ca în Sabatul viitor să participi la toate serviciile divine din biserica ta! Ajută-i și pe membrii familiei tale să meargă împreună cu tine!

  Az igazak feltámadása

  „Megelevenednek halottaid, és holttesteim fölkelnek: serkenjetek föl és énekeljetek, akik a porban lakoztok, mert harmatod...