Eșecul nu este o opțiune

  Abraham Lincoln – preşedinte SUA

  De aceea, nu suntem descurajaţi… Căci necazul nostru uşor de purtat şi temporar lucrează în noi o greutate veşnică de slavă, dincolo de orice imaginaţie. (2 Corinteni 4:16 p.p.,17, NTR)

  Într-unul dintre discursurile lui memorabile a afirmat: „Îngrijorarea mea nu este că ai putea eşua, ci că ai putea să fii mulţumit cu eşecul tău.” Chiar dacă ai eşuat sau te simţi fără valoare, pentru Dumnezeu eşti cu adevărat important. Dezamăgirile te pregătesc pentru o misiune specială aici, pe pământ, şi o viaţă eternă în ceruri. Fii perseverent! Alături de Dumnezeu, succesul este singura opţiune.

  Ai avut cu siguranţă momente când ai simţit că toate lucrurile îţi sunt potrivnice sau că este imposibil să reuşeşti. Poate chiar acum simţi că vei eşua sau nu te simţi capabil să mai încerci.

  Tânărul Abraham avea toate motivele să creadă aşa. S-a născut într-o cabană de buşteni cu o singură cameră, în familia unor fermieri săraci şi aproape analfabeţi. La 9 ani, mama lui a murit. Educaţia formală de care a avut parte a fost sporadică, ajungând, cumulat, la un an de zile. Lucrul acesta l-a împiedicat să se înscrie la Facultatea de Drept pentru a-şi împlini visul de a fi avocat.

  Mai târziu, logodnica lui a murit, a eşuat de două ori în afaceri si a fost înfrânt de opt ori în alegeri. A avut o cădere nervoasă care l-a ţinut şase luni la pat, iar în cea mai mare parte a timpului a suferit de „melancolie” – condiţie medicală cunoscută azi ca depresie clinică. Din fericire, toate acestea nu l-au împiedicat pe Abraham Lincoln să fie autodidact, să studieze singur manualele de drept şi să devină avocat. La 51 de ani, a fost ales preşedinte al SUA şi a condus ţara prin cea mai mare criză morală, constituţională şi politică. Este considerat de istorici cel mai bun preşedinte al SUA.

   

  Florin Mitriş, Craiova

  Eșecul nu este o opțiune - 2016. Ai avut cu siguranţă momente când ai simţit că toate lucrurile îţi sunt potrivnice sau că este imposibil să reuşeşti. Poate chiar acum simţi că vei eşua sau nu te simţi capabil să mai încerci. Tânărul Abraham avea toate motivele să creadă aşa. S-a născut într-o...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...