Articolul precedentPasaje din The Bible Stories
  Articolul următorRăbdarea

  Talantul minții

  Edward Arthur Milne – dezvoltatorul relativităţii cinematice

  Luaţi-i dar talantul şi daţi-l celui ce are zece talanţi. Pentru că celui ce are, i se va da şi va avea de prisos, dar de la cel ce n-are, se va lua şi ce are! (Matei 25:28,29)

  Mintea omului poate fi îmbogăţită în orice stagiu al vieţii. Talantul unei minţi strălucite nu este doar apanajul geniilor. Este datoria fiecăruia să-şi modeleze o percepţie profundă a „imaginii de ansamblu” asupra tuturor lucrurilor. Talantul minţii trebuie pus la muncă, lucru care necesită eforturi susţinute, dar Stăpânul te va primi cu răspunsul: „Bine, rob bun şi credincios, ai fost credincios în puţine lucruri, te voi pune peste multe lucruri: intră în bucuria stăpânului tău!”

  Te-ai întrebat vreodată ce este în mintea unui geniu? În loc să vezi o simplă cădere a unei frunze, vizualizezi matematic legile care guvernează procesul fizic. Orice fenomen, obiect sau stare pot fi exprimate printr-o relaţie matematică percepută „vizual” în mintea geniului. Simbolurile şi cifrele prind „viaţă” şi pot fi manipulate mintal cu o uşurinţă impresionantă.

  Edward Arthur Milne, născut la 14 februarie 1896, a fost un astrofizician şi cosmolog cunoscut datorită dezvoltării teoriei relativităţii cinematice. Problemele de vedere l-au împiedicat să servească activ ca soldat în timpul Primului Război Mondial, dar capacităţile sale intelectuale au fost folosite în altă direcţie: probleme legate de atmosfera pământului şi atmosferele stelelor. Şi-a extins studiul asupra unor cercetări realizate de bine-cunoscutul savant Karl Schwarzschild, combinând şi realizând o interesantă ecuaţie integrală care este folosită şi azi pentru studiul radiaţiei stelelor.

   

  Ioan Răzvan Slusariuc, Vulcan (Hunedoara)

  Talantul minții - 2016. Te-ai întrebat vreodată ce este în mintea unui geniu? În loc să vezi o simplă cădere a unei frunze, vizualizezi matematic legile care guvernează procesul fizic. Orice fenomen, obiect sau stare pot fi exprimate printr-o relaţie matematică percepută „vizual” în mintea geniului. Simbolurile şi cifrele prind...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...