Articolul precedentPăşind în aer
  Articolul următorAvertizarea „îngerului păzitor”

  „Glorioasa dezamăgire”

  William Miller – cercetător al Bibliei

  Şi, după ce Mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine ca, acolo unde sunt Eu, să fiţi şi voi. (Ioan 14:3)

  După 22 octombrie 1844, Miller nu a retractat crezul său în apropiata revenire a Domnului, ci a continuat să susţină că o greşeală în calculele profetice ar explica dezamăgirea. Găsise în Biblie un adevăr de neclintit: Dumnezeu îşi iubeşte copiii şi doreşte să fie cu ei. Poate că lucrurile nu ies mereu cum te-ai aşteptat. Tu însă trebuie să rămâi neclintit în credinţa ta. Dumnezeu este adevărul.

  Născut pe 15 februarie 1782, în Massachusetts, William Miller a iniţiat şi susţinut marea reformă interconfesională din anii 1840-1844. Adepţii mişcării credeau că Domnul Hristos va reveni în data de 22 octombrie 1844, zi marcată în istorie ca Marea Dezamăgire, întrucât „milleriţii” au fost dezamăgiţi că nu L-au văzut pe Domnul venind pe nori.

  Miller a fost un cititor avid. În 1803, s-a căsătorit cu Lucy Smith şi s-a mutat în Poultney, unde şi-a construit o fermă. Acolo a deţinut mai multe funcţii publice, de la poliţist la judecător de pace. A respins învăţăturile baptiste şi a devenit deist, fiind influenţat de scrierile lui Voltaire, David Hume, Thomas Paine şi Ethan Allen.

  În 1812, Miller a adunat o companie cu care a participat la Războiul de Independenţă. Ororile războiului şi moartea unor camarazi sub ochii săi l-au făcut să-şi reconsidere vederile deiste. Vedea cum Providenţa l-a păstrat în viaţă. A început să studieze Biblia şi a descoperit în aceasta răspunsul la nedumeririle existenţiale care îl frământau. A urmat un studiu foarte aprofundat, verset cu verset, al Bibliei, Miller fiind hotărât să nu lase vreun verset nelămurit. Aşa a ajuns la convingerea că Hristos trebuie să revină curând.

  Edelin Filip Iordan, Alexandria (Teleorman)

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Promisiuni 100%, donat doar 9%

  În înțelepciunea Lui, Dumnezeu ne dă sfatul de a nu făgădui nimic înainte de a chibzui bine. O promisiune făcută devine obligație. Nu te juca de-a promisiunile; mai bine nu face promisiuni decât să nu le onorezi. El nu ne cere să promitem, dar suferă atunci când noi o facem, apoi ne răzgândim.

  Cu doar nouă zile înainte să nască

  De cele mai multe ori, nu vei afla cum și prin cine te-a salvat și ocrotit Tatăl tău din cer. El o face pur și simplu chiar și atunci când tu ai uitat de bunătatea Lui. Se bucură însă foarte mult dacă te comporți ca un copil bun și Îi spui „mulțumesc” măcar după ce ai trecut pe lângă situațiile dificile.

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Publicate astăzi

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Tresaltă de bucurie!

  Poţi să te încrezi în EL! Astăzi fii plin de bucurie şi strigă de veselie: „Iată că împăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor!”

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Az Úr szemmel tartja népét

  „Hát az Isten nem áll-é bosszút az Ő választottaiért, kik Őhozzá kiáltanak éjjel és nappal,...