Articolul precedentPăşind în aer
  Articolul următorAvertizarea „îngerului păzitor”

  „Glorioasa dezamăgire”

  William Miller – cercetător al Bibliei

  Şi, după ce Mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine ca, acolo unde sunt Eu, să fiţi şi voi. (Ioan 14:3)

  După 22 octombrie 1844, Miller nu a retractat crezul său în apropiata revenire a Domnului, ci a continuat să susţină că o greşeală în calculele profetice ar explica dezamăgirea. Găsise în Biblie un adevăr de neclintit: Dumnezeu îşi iubeşte copiii şi doreşte să fie cu ei. Poate că lucrurile nu ies mereu cum te-ai aşteptat. Tu însă trebuie să rămâi neclintit în credinţa ta. Dumnezeu este adevărul.

  Născut pe 15 februarie 1782, în Massachusetts, William Miller a iniţiat şi susţinut marea reformă interconfesională din anii 1840-1844. Adepţii mişcării credeau că Domnul Hristos va reveni în data de 22 octombrie 1844, zi marcată în istorie ca Marea Dezamăgire, întrucât „milleriţii” au fost dezamăgiţi că nu L-au văzut pe Domnul venind pe nori.

  Miller a fost un cititor avid. În 1803, s-a căsătorit cu Lucy Smith şi s-a mutat în Poultney, unde şi-a construit o fermă. Acolo a deţinut mai multe funcţii publice, de la poliţist la judecător de pace. A respins învăţăturile baptiste şi a devenit deist, fiind influenţat de scrierile lui Voltaire, David Hume, Thomas Paine şi Ethan Allen.

  În 1812, Miller a adunat o companie cu care a participat la Războiul de Independenţă. Ororile războiului şi moartea unor camarazi sub ochii săi l-au făcut să-şi reconsidere vederile deiste. Vedea cum Providenţa l-a păstrat în viaţă. A început să studieze Biblia şi a descoperit în aceasta răspunsul la nedumeririle existenţiale care îl frământau. A urmat un studiu foarte aprofundat, verset cu verset, al Bibliei, Miller fiind hotărât să nu lase vreun verset nelămurit. Aşa a ajuns la convingerea că Hristos trebuie să revină curând.

  Edelin Filip Iordan, Alexandria (Teleorman)

  „Glorioasa dezamăgire” - 2016. Născut pe 15 februarie 1782, în Massachusetts, William Miller a iniţiat şi susţinut marea reformă interconfesională din anii 1840-1844. Adepţii mişcării credeau că Domnul Hristos va reveni în data de 22 octombrie 1844, zi marcată în istorie ca...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...