Pasiune și convingere

  Carlos Paredes — compozitor

  Pot totul în Hristos, care mă întăreşte. (Filipeni 4:13)

  Deşi numele lui nu este atât de cunoscut astăzi, omul acesta şi-a trăit pasiunea şi convingerile până la capăt şi a luptat pentru ele, indiferent cât de mari au fost obstacolele şi încercările. În viaţa de credinţă şi de slujire la care suntem chemaţi avem de suferit, de trecut obstacole şi încercări. Când însă iubirea şi recunoştinţa noastră pentru tot ceea ce a făcut Dumnezeu pentru noi este mare, putem face orice.

  Poate că eşti pasionat de muzică şi te regăseşti în ea. Poate că muzica este parte din viaţa ta şi o asculţi zilnic sau poate că eşti mai mult decât un simplu admirator, poate chiar te-ai hotărât să valorifici această pasiune. Dar ţi-ai pus vreodată întrebarea: Cum au luat fiinţă şi cine a compus melodiile pe care eu le iubesc atât de mult?

  Cel mai mare compozitor de muzică pentru chitară a fost un portughez pe nume Carlos Paredes. Acesta s-a născut în 16 februarie 1925, în Coimbra. A început să cânte la chitară la vârsta de 4 ani, iar la 11 ani şi-a început cariera muzicală. A colaborat cu tot felul de oameni importanţi ai vremii.

  Din cauza opoziţiei pe care a manifestat-o faţă de dictatura portugheză a ajuns în închisoare. Acolo fost considerat nebun de către ceilalţi deţinuţi pentru simplul fapt că îşi realiza compoziţiile muzicale în minte. După ce a scăpat din detenţia politică, Paredes a fost considerat un erou, dar el nu a aceptat acest statut spunând că „mulţi oameni au avut de suferit mai rău decât mine”.

  Anelore Tăşală, Ciopeia (Hunedoara)

  Pasiune și convingere - 2016. Cel mai mare compozitor de muzică pentru chitară a fost un portughez pe nume Carlos Paredes. Acesta s-a născut în 16 februarie 1925, în Coimbra. A început să cânte la chitară la vârsta de 4 ani, iar la 11 ani a...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...