Pasiune și convingere

  Carlos Paredes — compozitor

  Pot totul în Hristos, care mă întăreşte. (Filipeni 4:13)

  Deşi numele lui nu este atât de cunoscut astăzi, omul acesta şi-a trăit pasiunea şi convingerile până la capăt şi a luptat pentru ele, indiferent cât de mari au fost obstacolele şi încercările. În viaţa de credinţă şi de slujire la care suntem chemaţi avem de suferit, de trecut obstacole şi încercări. Când însă iubirea şi recunoştinţa noastră pentru tot ceea ce a făcut Dumnezeu pentru noi este mare, putem face orice.

  Poate că eşti pasionat de muzică şi te regăseşti în ea. Poate că muzica este parte din viaţa ta şi o asculţi zilnic sau poate că eşti mai mult decât un simplu admirator, poate chiar te-ai hotărât să valorifici această pasiune. Dar ţi-ai pus vreodată întrebarea: Cum au luat fiinţă şi cine a compus melodiile pe care eu le iubesc atât de mult?

  Cel mai mare compozitor de muzică pentru chitară a fost un portughez pe nume Carlos Paredes. Acesta s-a născut în 16 februarie 1925, în Coimbra. A început să cânte la chitară la vârsta de 4 ani, iar la 11 ani şi-a început cariera muzicală. A colaborat cu tot felul de oameni importanţi ai vremii.

  Din cauza opoziţiei pe care a manifestat-o faţă de dictatura portugheză a ajuns în închisoare. Acolo fost considerat nebun de către ceilalţi deţinuţi pentru simplul fapt că îşi realiza compoziţiile muzicale în minte. După ce a scăpat din detenţia politică, Paredes a fost considerat un erou, dar el nu a aceptat acest statut spunând că „mulţi oameni au avut de suferit mai rău decât mine”.

  Anelore Tăşală, Ciopeia (Hunedoara)

  Pasiune și convingere - 2016. Cel mai mare compozitor de muzică pentru chitară a fost un portughez pe nume Carlos Paredes. Acesta s-a născut în 16 februarie 1925, în Coimbra. A început să cânte la chitară la vârsta de 4 ani, iar la 11 ani a...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...