Articolul precedentPăstorul cel bun
  Articolul următorAşa a fost să fie

  La înălțime

  Michael Jordan – legendă a baschetului

  Tot ce găseşte mâna ta să facă, fă ca toată puterea ta! (Edesiastul 9:10)

  Sunt sigur că există un domeniu în care eşti foarte bun. Găseşte-l şi fă tot ce poţi ca să devii cel mai bun. Vor fi obstacole, dar nu uita că au mai trecut şi alţii pe acolo şi au reuşit. În plus, dacă îl rogi pe Dumnezeu să te ajute, vei avea timp suficient ca să completezi spaţiul liber din „Cel mai bun … din secolul al XXI-lea”. Curaj!

  Eşti bun la vreun sport? Poate că faci parte dintre aceia care spuneau în copilărie că vor să devină fotbalişti sau schiori. Ai visat poate la o carieră în lumea sportului de performanţă, la o lume în care să fii felicitat şi ovaţionat de mii de oameni. O fi greu să ajungi acolo? Să vedem pe cineva care a reuşit.

  Astăzi îşi serbează aniversarea Michael Jordan. Numele lui îl ştiu mulţi, iar pentru unii, Jordan a fost un model. Celebritatea lui s-a datorat talentului şi perseverenţei din tinereţe. De mic s-a simţit atras de sport şi a început să practice fotbal american, baseball şi baschet. În timpul liceului, dorinţa lui a fost să aibă o carieră în lumea baschetului, dar a fost respins pentru că, la o înălţime de 1,80 metri, era considerat prea scund pentru a juca la nivel înalt. Nu s-a dat însă bătut, ci s-a înscris în echipa altui liceu. Şi aşa a început ascensiunea sa. După o lună la profesionişti, se spunea: „S-a născut o stea!” A fost supranumit Air Jordan.

  Succesul şi numeroasele recorduri l-au propulsat pe prima pagină a ziarelor, iar în 1999 a primit titlul de „Cel mai bun sportiv al secolului al XX-lea”. Michael Jordan nu s-a oprit până nu a excelat în ceea ce făcea. A avut înfrângeri şi obstacole, dar a continuat să-şi urmeze visul.

  Claudiu Vasile, Craiova

  La înălțime - 2016. Eşti bun la vreun sport? Poate că faci parte dintre aceia care spuneau în copilărie că vor să devină fotbalişti sau schiori. Ai visat poate la o carieră în lumea sportului de performanţă, la o lume în care să fii felicitat şi ovaţionat de mii de oameni. O fi greu să ajungi acolo? Să vedem pe cineva care a reuşit.
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...