O daltă, o pensulă şi multă pasiune

  Michelangelo – artist renascentist

  Orice faceţi să faceţi din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni. (Coloseni 3:23)

  Eşti capabil de lucruri măreţe atunci când lucrezi cu pasiune. Vei putea realiza lucruri măreţe dacă idealul tău va fi preamărirea lui Dumnezeu de către oameni datorită realizărilor tale. Michelangelo a reuşit să impresioneze o lume întreagă prin pasiunea lui. Imaginează-ţi cum ar fi fost dacă tot ce a realizat ar fi fost făcut spre slava lui Dumnezeu! Tu ai această ocazie. Fă ceea ce îţi place, ceea ce ţi se potriveşte şi, mai ales, fă lucrul acela din toată inima, ca pentru Domnul! Succes!

  Fiecare om are o pasiune. Care este pasiunea ta? Te-ai gândit vreodată că dacă îţi vei valorifica talentele şi te vei folosi de pasiunea ta ai putea ajunge unde nici n-ai visat?

  Michelangelo di Lodovico Buonarroti Simoni a fost al treilea dintre cei cinci fii ai lui Lodovico şi ai Francescăi. La reîntoarcerea familiei în Florenţa, Michelangelo a fost plasat în grija unei doici, fiică şi soţie de pietrar. Aceasta i-a insuflat micului Michelangelo dragostea pentru marmură. Noua sa pasiune l-a determinat să părăsească şcoala, deşi părinţii lui ar fi dorit ca el să se consacre studiilor umaniste.

  Datorită unui prieten al său, pictorul Francesco Granacci, Michelangelo a descoperit pictura. În 1488, a fost dat în ucenicie la cel mai vestit atelier de pictură din Florenţa. Totuşi dorinţa de a lucra în marmură nu l-a părăsit. Sculptura a reprezentat întotdeauna marea pasiune a lui Michelangelo.

  În anul 1504, dobândise deja un renume ca sculptor atât la Roma, cât şi la Florenţa. Prin pictură, arhitectură, artă poetică şi sculptură, Michelangelo a ajuns cel mai important artist al vremii lui, cu o influenţă puternică până în zilele noastre.

  Cristina Chira, Sintea Mare (Arad)

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Licențiat la nouă ani

  Nu te mulțumi să fii uimit de geniile promovate în presă, îndrăznește să vezi ce ar putea să facă Dumnezeu din tine și din viața ta. Întreabă-L și cere-I în rugăciune să te înzestreze ori să activeze în tine capacitățile pe care vrea să le pui în slujba altora și fii de acord să Îl lași pe El să facă planurile pentru drumul tău.

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Nouă victorii finale

  Știi care este cea mai mare știre pentru astăzi? Este faptul că Mântuitorul Isus nu este doar un antrenor, ci El face parte din echipă, vine cu noi pe terenul de luptă al vieții noastre. Nu are cum să ne scape victoria deplină. Permite-I doar să facă parte din viața și din planurile tale în fiecare zi.

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...