O daltă, o pensulă şi multă pasiune

  Michelangelo – artist renascentist

  Orice faceţi să faceţi din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni. (Coloseni 3:23)

  Eşti capabil de lucruri măreţe atunci când lucrezi cu pasiune. Vei putea realiza lucruri măreţe dacă idealul tău va fi preamărirea lui Dumnezeu de către oameni datorită realizărilor tale. Michelangelo a reuşit să impresioneze o lume întreagă prin pasiunea lui. Imaginează-ţi cum ar fi fost dacă tot ce a realizat ar fi fost făcut spre slava lui Dumnezeu! Tu ai această ocazie. Fă ceea ce îţi place, ceea ce ţi se potriveşte şi, mai ales, fă lucrul acela din toată inima, ca pentru Domnul! Succes!

  Fiecare om are o pasiune. Care este pasiunea ta? Te-ai gândit vreodată că dacă îţi vei valorifica talentele şi te vei folosi de pasiunea ta ai putea ajunge unde nici n-ai visat?

  Michelangelo di Lodovico Buonarroti Simoni a fost al treilea dintre cei cinci fii ai lui Lodovico şi ai Francescăi. La reîntoarcerea familiei în Florenţa, Michelangelo a fost plasat în grija unei doici, fiică şi soţie de pietrar. Aceasta i-a insuflat micului Michelangelo dragostea pentru marmură. Noua sa pasiune l-a determinat să părăsească şcoala, deşi părinţii lui ar fi dorit ca el să se consacre studiilor umaniste.

  Datorită unui prieten al său, pictorul Francesco Granacci, Michelangelo a descoperit pictura. În 1488, a fost dat în ucenicie la cel mai vestit atelier de pictură din Florenţa. Totuşi dorinţa de a lucra în marmură nu l-a părăsit. Sculptura a reprezentat întotdeauna marea pasiune a lui Michelangelo.

  În anul 1504, dobândise deja un renume ca sculptor atât la Roma, cât şi la Florenţa. Prin pictură, arhitectură, artă poetică şi sculptură, Michelangelo a ajuns cel mai important artist al vremii lui, cu o influenţă puternică până în zilele noastre.

  Cristina Chira, Sintea Mare (Arad)

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Mortul viu

  Hristos te ajută să înțelegi poruncile lui Dumnezeu. Și, pe măsură ce asculți și te supui, partea din tine care Îl urăște pe Dumnezeu moare.

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...