O daltă, o pensulă şi multă pasiune

  Michelangelo – artist renascentist

  Orice faceţi să faceţi din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni. (Coloseni 3:23)

  Eşti capabil de lucruri măreţe atunci când lucrezi cu pasiune. Vei putea realiza lucruri măreţe dacă idealul tău va fi preamărirea lui Dumnezeu de către oameni datorită realizărilor tale. Michelangelo a reuşit să impresioneze o lume întreagă prin pasiunea lui. Imaginează-ţi cum ar fi fost dacă tot ce a realizat ar fi fost făcut spre slava lui Dumnezeu! Tu ai această ocazie. Fă ceea ce îţi place, ceea ce ţi se potriveşte şi, mai ales, fă lucrul acela din toată inima, ca pentru Domnul! Succes!

  Fiecare om are o pasiune. Care este pasiunea ta? Te-ai gândit vreodată că dacă îţi vei valorifica talentele şi te vei folosi de pasiunea ta ai putea ajunge unde nici n-ai visat?

  Michelangelo di Lodovico Buonarroti Simoni a fost al treilea dintre cei cinci fii ai lui Lodovico şi ai Francescăi. La reîntoarcerea familiei în Florenţa, Michelangelo a fost plasat în grija unei doici, fiică şi soţie de pietrar. Aceasta i-a insuflat micului Michelangelo dragostea pentru marmură. Noua sa pasiune l-a determinat să părăsească şcoala, deşi părinţii lui ar fi dorit ca el să se consacre studiilor umaniste.

  Datorită unui prieten al său, pictorul Francesco Granacci, Michelangelo a descoperit pictura. În 1488, a fost dat în ucenicie la cel mai vestit atelier de pictură din Florenţa. Totuşi dorinţa de a lucra în marmură nu l-a părăsit. Sculptura a reprezentat întotdeauna marea pasiune a lui Michelangelo.

  În anul 1504, dobândise deja un renume ca sculptor atât la Roma, cât şi la Florenţa. Prin pictură, arhitectură, artă poetică şi sculptură, Michelangelo a ajuns cel mai important artist al vremii lui, cu o influenţă puternică până în zilele noastre.

  Cristina Chira, Sintea Mare (Arad)

  O daltă, o pensulă şi multă pasiune - 2016. Fiecare om are o pasiune. Care este pasiunea ta? Te-ai gândit vreodată că dacă îţi vei valorifica talentele şi te vei folosi de pasiunea ta ai putea ajunge unde nici n-ai visat?
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  La ceasul al șaselea

  Este ceva ce te reține încă departe de Mântuitorul tău? Încă ai dubii dacă poți fi iertat și salvat? Te îngrijorează neputința ta de a învinge slăbiciunile și păcatul pe deplin? Ce anume te-ar face să crezi că El a murit și apoi a lăsat mântuirea pe baza performanțelor tale? Suntem mântuiți prin har, prin credință, iar aceasta nu vine de la noi, ci este darul lui Dumnezeu. Pur și simplu, cere acest dar!

  Anul celor șase împărați

  Când simți că Stăpânul inimii tale sau al familiei și al planurilor tale ar trebui schimbat, nu te grăbi; gândește-te mai întâi cu cine ai vrea să-L înlocuiești. Ține minte că, într-o lume pe care omul a pus-o la picioarele lui Satana, tu nu-ți poți fi singur stăpân. Deci spune mai bine ca ucenicii: „Doamne, la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.” Nu există o altă opțiune nedistructivă!

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...