O daltă, o pensulă şi multă pasiune

  Michelangelo – artist renascentist

  Orice faceţi să faceţi din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni. (Coloseni 3:23)

  Eşti capabil de lucruri măreţe atunci când lucrezi cu pasiune. Vei putea realiza lucruri măreţe dacă idealul tău va fi preamărirea lui Dumnezeu de către oameni datorită realizărilor tale. Michelangelo a reuşit să impresioneze o lume întreagă prin pasiunea lui. Imaginează-ţi cum ar fi fost dacă tot ce a realizat ar fi fost făcut spre slava lui Dumnezeu! Tu ai această ocazie. Fă ceea ce îţi place, ceea ce ţi se potriveşte şi, mai ales, fă lucrul acela din toată inima, ca pentru Domnul! Succes!

  Fiecare om are o pasiune. Care este pasiunea ta? Te-ai gândit vreodată că dacă îţi vei valorifica talentele şi te vei folosi de pasiunea ta ai putea ajunge unde nici n-ai visat?

  Michelangelo di Lodovico Buonarroti Simoni a fost al treilea dintre cei cinci fii ai lui Lodovico şi ai Francescăi. La reîntoarcerea familiei în Florenţa, Michelangelo a fost plasat în grija unei doici, fiică şi soţie de pietrar. Aceasta i-a insuflat micului Michelangelo dragostea pentru marmură. Noua sa pasiune l-a determinat să părăsească şcoala, deşi părinţii lui ar fi dorit ca el să se consacre studiilor umaniste.

  Datorită unui prieten al său, pictorul Francesco Granacci, Michelangelo a descoperit pictura. În 1488, a fost dat în ucenicie la cel mai vestit atelier de pictură din Florenţa. Totuşi dorinţa de a lucra în marmură nu l-a părăsit. Sculptura a reprezentat întotdeauna marea pasiune a lui Michelangelo.

  În anul 1504, dobândise deja un renume ca sculptor atât la Roma, cât şi la Florenţa. Prin pictură, arhitectură, artă poetică şi sculptură, Michelangelo a ajuns cel mai important artist al vremii lui, cu o influenţă puternică până în zilele noastre.

  Cristina Chira, Sintea Mare (Arad)

  O daltă, o pensulă şi multă pasiune - 2016. Fiecare om are o pasiune. Care este pasiunea ta? Te-ai gândit vreodată că dacă îţi vei valorifica talentele şi te vei folosi de pasiunea ta ai putea ajunge unde nici n-ai visat?
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...