Articolul precedentOchii mei au fost deschişi
  Articolul următorHainele cele noi

  Lasă-te sculptat

  Constantin Brâncuşi – sculptor

  Zideşte în mine o inimă curată, Dumnezeule, pune în mine un duh nou şi statornic! (Psalmii 51:10)

  Scopul lui Dumnezeu este ca fiecare dintre noi să devenim opere de artă. Pentru asta însă, avem nevoie de prelucrare, un proces dureros de cele mai multe ori. Caracterul nostru trebuie cioplit cu mustrări, eşecuri, neajunsuri sau greutăţi. Când „opera” este gata, realizezi însă că a meritat. Lasă-L pe Dumnezeu să te sculpteze şi astfel vei deveni o operă de artă.

  Orice operă de artă a avut nevoie de timp, efort şi suferinţă pentru a fi realizată. Lucrurile frumoase au fost realizate întotdeauna cu multă trudă.

  Născut la 19 februarie 1876, la Hobiţa (Gorj), Constantin a fost al şaselea copil al lui Radu Nicolae şi al Măriei. În timp ce lucra ca ucenic în Craiova, şi-a făcut cunoscută îndemânarea la lucru manual prin construirea unei viori din materialele găsite în prăvălie. A fost înscris cu bursă la Şcoala de Arte şi Meserii din Craiova. Încet-încet, a devenit cunoscut si apreciat în ţările europene, mai ales în Franţa, unde şi-a petrecut o parte din viaţă.

  Brâncuşi a participat la cele mai importante expoziţii colective de sculptură din Franţa, SUA, Elveţia, Olanda şi Anglia. Printre cele mai cunoscute sculpturi ale lui sunt: „Coloana infinitului”, „Poarta sărutului” „Domnişoara Pogany” etc.

  Din 1963 până azi, au fost publicate în toată lumea peste 50 de cărţi şi monografii şi mii de studii şi articole despre Brâncuşi, care statornicesc locul lui ca artist genial şi chiar ca „unul dintre cei mai mari creatori ai tuturor timpurilor” (Jean Cassou). În 1937, cunoscutul sculptor Henry Moore scria: „Brâncuşi a fost acela care a dat epocii noastre conştiinţa formei pure.”

  Emanuela Ţică, Arad

  Lasă-te sculptat - 2016. În timp ce lucra ca ucenic în Craiova, şi-a făcut cunoscută îndemânarea la lucru manual prin construirea unei viori din materialele găsite în prăvălie. A fost înscris cu bursă la Şcoala de Arte şi Meserii din Craiova. Încet-încet, a devenit cunoscut si apreciat în...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  La ceasul al șaselea

  Este ceva ce te reține încă departe de Mântuitorul tău? Încă ai dubii dacă poți fi iertat și salvat? Te îngrijorează neputința ta de a învinge slăbiciunile și păcatul pe deplin? Ce anume te-ar face să crezi că El a murit și apoi a lăsat mântuirea pe baza performanțelor tale? Suntem mântuiți prin har, prin credință, iar aceasta nu vine de la noi, ci este darul lui Dumnezeu. Pur și simplu, cere acest dar!

  Anul celor șase împărați

  Când simți că Stăpânul inimii tale sau al familiei și al planurilor tale ar trebui schimbat, nu te grăbi; gândește-te mai întâi cu cine ai vrea să-L înlocuiești. Ține minte că, într-o lume pe care omul a pus-o la picioarele lui Satana, tu nu-ți poți fi singur stăpân. Deci spune mai bine ca ucenicii: „Doamne, la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.” Nu există o altă opțiune nedistructivă!

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....