Articolul precedentOchii mei au fost deschişi
  Articolul următorHainele cele noi

  Lasă-te sculptat

  Constantin Brâncuşi – sculptor

  Zideşte în mine o inimă curată, Dumnezeule, pune în mine un duh nou şi statornic! (Psalmii 51:10)

  Scopul lui Dumnezeu este ca fiecare dintre noi să devenim opere de artă. Pentru asta însă, avem nevoie de prelucrare, un proces dureros de cele mai multe ori. Caracterul nostru trebuie cioplit cu mustrări, eşecuri, neajunsuri sau greutăţi. Când „opera” este gata, realizezi însă că a meritat. Lasă-L pe Dumnezeu să te sculpteze şi astfel vei deveni o operă de artă.

  Orice operă de artă a avut nevoie de timp, efort şi suferinţă pentru a fi realizată. Lucrurile frumoase au fost realizate întotdeauna cu multă trudă.

  Născut la 19 februarie 1876, la Hobiţa (Gorj), Constantin a fost al şaselea copil al lui Radu Nicolae şi al Măriei. În timp ce lucra ca ucenic în Craiova, şi-a făcut cunoscută îndemânarea la lucru manual prin construirea unei viori din materialele găsite în prăvălie. A fost înscris cu bursă la Şcoala de Arte şi Meserii din Craiova. Încet-încet, a devenit cunoscut si apreciat în ţările europene, mai ales în Franţa, unde şi-a petrecut o parte din viaţă.

  Brâncuşi a participat la cele mai importante expoziţii colective de sculptură din Franţa, SUA, Elveţia, Olanda şi Anglia. Printre cele mai cunoscute sculpturi ale lui sunt: „Coloana infinitului”, „Poarta sărutului” „Domnişoara Pogany” etc.

  Din 1963 până azi, au fost publicate în toată lumea peste 50 de cărţi şi monografii şi mii de studii şi articole despre Brâncuşi, care statornicesc locul lui ca artist genial şi chiar ca „unul dintre cei mai mari creatori ai tuturor timpurilor” (Jean Cassou). În 1937, cunoscutul sculptor Henry Moore scria: „Brâncuşi a fost acela care a dat epocii noastre conştiinţa formei pure.”

  Emanuela Ţică, Arad

  Lasă-te sculptat - 2016. În timp ce lucra ca ucenic în Craiova, şi-a făcut cunoscută îndemânarea la lucru manual prin construirea unei viori din materialele găsite în prăvălie. A fost înscris cu bursă la Şcoala de Arte şi Meserii din Craiova. Încet-încet, a devenit cunoscut si apreciat în...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...