O ambiție, un act și o națiune

  Carol al II-lea şi dictatura regală

  Mă veţi căuta şi Mă veţi găsi, dacă Mă veţi căuta cu toată inima. […] Veţi cunoaşte adevărul, şi adevărul vă va face slobozi. (Ieremia 29:13; Ioan 8:32)

  Chiar dacă Dumnezeu le conduce pe toate, noi ne bucurăm de libertate. El ne încurajează să punem întrebări care ne ajută să Îl înţelegem. Dumnezeu nu are un regim dictatorial. Poate că nu Îl înţelegi pe Dumnezeu, dar fă-ţi curaj astăzi să Îi adresezi întrebări. Răspunsurile te vor elibera de confuzie, teamă şi descurajare. Fă-o însă cu respect! Îţi doresc o zi fantastică şi liberă!

  Încerc uneori să-mi imaginez cum ar arăta lumea noastră dacă am fi doar un teatru de păpuşi fără voinţă, ambiţie, libertate de alegere… Groaznic, nu-i aşa? Avem câteva exemple de oameni care au încercat să transforme astfel lumea: Hitler, Mussolini, Mao, Stalin, Franco etc. Îi numim dictatori – oameni care au lăsat în urmă umbre.

  La 20 februarie 1938, regele României, Carol al Il-lea, a semnat decretul de promulgare a unei noi Constituţii a României, care legifera instaurarea dictaturii regale şi sfârşitul regimului parlamentar. Aceasta presupunea faptul că „regele este capul statului”, care exercită puterea legislativă prin intermediul parlamentului şi puterea executivă prin intermediul guvernului. Regele era singurul care propunea legi şi miniştri care, la rândul lor, erau răspunzători doar în faţa lui. Una dintre caracteristicile regimului a fost cenzura: nimeni nu avea voie să blameze regimul, ci toţi trebuiau să îl susţină ca şi cum ar fi fost cel mai bun. Oamenii nu aveau voie să pună la îndoială acţiunile regelui, toţi fiind obligaţi să i se supună.

  Haideea Ţărmure, Chişineu Criş (Arad)

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Licențiat la nouă ani

  Nu te mulțumi să fii uimit de geniile promovate în presă, îndrăznește să vezi ce ar putea să facă Dumnezeu din tine și din viața ta. Întreabă-L și cere-I în rugăciune să te înzestreze ori să activeze în tine capacitățile pe care vrea să le pui în slujba altora și fii de acord să Îl lași pe El să facă planurile pentru drumul tău.

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Nouă victorii finale

  Știi care este cea mai mare știre pentru astăzi? Este faptul că Mântuitorul Isus nu este doar un antrenor, ci El face parte din echipă, vine cu noi pe terenul de luptă al vieții noastre. Nu are cum să ne scape victoria deplină. Permite-I doar să facă parte din viața și din planurile tale în fiecare zi.

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...