O ambiție, un act și o națiune

  Carol al II-lea şi dictatura regală

  Mă veţi căuta şi Mă veţi găsi, dacă Mă veţi căuta cu toată inima. […] Veţi cunoaşte adevărul, şi adevărul vă va face slobozi. (Ieremia 29:13; Ioan 8:32)

  Chiar dacă Dumnezeu le conduce pe toate, noi ne bucurăm de libertate. El ne încurajează să punem întrebări care ne ajută să Îl înţelegem. Dumnezeu nu are un regim dictatorial. Poate că nu Îl înţelegi pe Dumnezeu, dar fă-ţi curaj astăzi să Îi adresezi întrebări. Răspunsurile te vor elibera de confuzie, teamă şi descurajare. Fă-o însă cu respect! Îţi doresc o zi fantastică şi liberă!

  Încerc uneori să-mi imaginez cum ar arăta lumea noastră dacă am fi doar un teatru de păpuşi fără voinţă, ambiţie, libertate de alegere… Groaznic, nu-i aşa? Avem câteva exemple de oameni care au încercat să transforme astfel lumea: Hitler, Mussolini, Mao, Stalin, Franco etc. Îi numim dictatori – oameni care au lăsat în urmă umbre.

  La 20 februarie 1938, regele României, Carol al Il-lea, a semnat decretul de promulgare a unei noi Constituţii a României, care legifera instaurarea dictaturii regale şi sfârşitul regimului parlamentar. Aceasta presupunea faptul că „regele este capul statului”, care exercită puterea legislativă prin intermediul parlamentului şi puterea executivă prin intermediul guvernului. Regele era singurul care propunea legi şi miniştri care, la rândul lor, erau răspunzători doar în faţa lui. Una dintre caracteristicile regimului a fost cenzura: nimeni nu avea voie să blameze regimul, ci toţi trebuiau să îl susţină ca şi cum ar fi fost cel mai bun. Oamenii nu aveau voie să pună la îndoială acţiunile regelui, toţi fiind obligaţi să i se supună.

  Haideea Ţărmure, Chişineu Criş (Arad)

  O ambiție, un act și o națiune - 2016. Încerc uneori să-mi imaginez cum ar arăta lumea noastră dacă am fi doar un teatru de păpuşi fără voinţă, ambiţie, libertate de alegere... Groaznic, nu-i aşa? Avem câteva exemple de oameni care au încercat să transforme astfel lumea...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  La ceasul al șaselea

  Este ceva ce te reține încă departe de Mântuitorul tău? Încă ai dubii dacă poți fi iertat și salvat? Te îngrijorează neputința ta de a învinge slăbiciunile și păcatul pe deplin? Ce anume te-ar face să crezi că El a murit și apoi a lăsat mântuirea pe baza performanțelor tale? Suntem mântuiți prin har, prin credință, iar aceasta nu vine de la noi, ci este darul lui Dumnezeu. Pur și simplu, cere acest dar!

  Anul celor șase împărați

  Când simți că Stăpânul inimii tale sau al familiei și al planurilor tale ar trebui schimbat, nu te grăbi; gândește-te mai întâi cu cine ai vrea să-L înlocuiești. Ține minte că, într-o lume pe care omul a pus-o la picioarele lui Satana, tu nu-ți poți fi singur stăpân. Deci spune mai bine ca ucenicii: „Doamne, la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.” Nu există o altă opțiune nedistructivă!

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....