O ambiție, un act și o națiune

  Carol al II-lea şi dictatura regală

  Mă veţi căuta şi Mă veţi găsi, dacă Mă veţi căuta cu toată inima. […] Veţi cunoaşte adevărul, şi adevărul vă va face slobozi. (Ieremia 29:13; Ioan 8:32)

  Chiar dacă Dumnezeu le conduce pe toate, noi ne bucurăm de libertate. El ne încurajează să punem întrebări care ne ajută să Îl înţelegem. Dumnezeu nu are un regim dictatorial. Poate că nu Îl înţelegi pe Dumnezeu, dar fă-ţi curaj astăzi să Îi adresezi întrebări. Răspunsurile te vor elibera de confuzie, teamă şi descurajare. Fă-o însă cu respect! Îţi doresc o zi fantastică şi liberă!

  Încerc uneori să-mi imaginez cum ar arăta lumea noastră dacă am fi doar un teatru de păpuşi fără voinţă, ambiţie, libertate de alegere… Groaznic, nu-i aşa? Avem câteva exemple de oameni care au încercat să transforme astfel lumea: Hitler, Mussolini, Mao, Stalin, Franco etc. Îi numim dictatori – oameni care au lăsat în urmă umbre.

  La 20 februarie 1938, regele României, Carol al Il-lea, a semnat decretul de promulgare a unei noi Constituţii a României, care legifera instaurarea dictaturii regale şi sfârşitul regimului parlamentar. Aceasta presupunea faptul că „regele este capul statului”, care exercită puterea legislativă prin intermediul parlamentului şi puterea executivă prin intermediul guvernului. Regele era singurul care propunea legi şi miniştri care, la rândul lor, erau răspunzători doar în faţa lui. Una dintre caracteristicile regimului a fost cenzura: nimeni nu avea voie să blameze regimul, ci toţi trebuiau să îl susţină ca şi cum ar fi fost cel mai bun. Oamenii nu aveau voie să pună la îndoială acţiunile regelui, toţi fiind obligaţi să i se supună.

  Haideea Ţărmure, Chişineu Criş (Arad)

  O ambiție, un act și o națiune - 2016. Încerc uneori să-mi imaginez cum ar arăta lumea noastră dacă am fi doar un teatru de păpuşi fără voinţă, ambiţie, libertate de alegere... Groaznic, nu-i aşa? Avem câteva exemple de oameni care au încercat să transforme astfel lumea...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...