O ambiție, un act și o națiune

  Carol al II-lea şi dictatura regală

  Mă veţi căuta şi Mă veţi găsi, dacă Mă veţi căuta cu toată inima. […] Veţi cunoaşte adevărul, şi adevărul vă va face slobozi. (Ieremia 29:13; Ioan 8:32)

  Chiar dacă Dumnezeu le conduce pe toate, noi ne bucurăm de libertate. El ne încurajează să punem întrebări care ne ajută să Îl înţelegem. Dumnezeu nu are un regim dictatorial. Poate că nu Îl înţelegi pe Dumnezeu, dar fă-ţi curaj astăzi să Îi adresezi întrebări. Răspunsurile te vor elibera de confuzie, teamă şi descurajare. Fă-o însă cu respect! Îţi doresc o zi fantastică şi liberă!

  Încerc uneori să-mi imaginez cum ar arăta lumea noastră dacă am fi doar un teatru de păpuşi fără voinţă, ambiţie, libertate de alegere… Groaznic, nu-i aşa? Avem câteva exemple de oameni care au încercat să transforme astfel lumea: Hitler, Mussolini, Mao, Stalin, Franco etc. Îi numim dictatori – oameni care au lăsat în urmă umbre.

  La 20 februarie 1938, regele României, Carol al Il-lea, a semnat decretul de promulgare a unei noi Constituţii a României, care legifera instaurarea dictaturii regale şi sfârşitul regimului parlamentar. Aceasta presupunea faptul că „regele este capul statului”, care exercită puterea legislativă prin intermediul parlamentului şi puterea executivă prin intermediul guvernului. Regele era singurul care propunea legi şi miniştri care, la rândul lor, erau răspunzători doar în faţa lui. Una dintre caracteristicile regimului a fost cenzura: nimeni nu avea voie să blameze regimul, ci toţi trebuiau să îl susţină ca şi cum ar fi fost cel mai bun. Oamenii nu aveau voie să pună la îndoială acţiunile regelui, toţi fiind obligaţi să i se supună.

  Haideea Ţărmure, Chişineu Criş (Arad)

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Mortul viu

  Hristos te ajută să înțelegi poruncile lui Dumnezeu. Și, pe măsură ce asculți și te supui, partea din tine care Îl urăște pe Dumnezeu moare.

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...