Articolul precedentMai mult de-atât ce mai vrei?
  Articolul următorÎntâlniri de neuitat

  Fii primul în slujire

  Carl Czerny – primul profesor de pian

  Între voi să nu fie aşa. Ci oricare va vrea să fie mare între voi să fie slujitorul vostru. (Matei 20:26)

  În ce domenii îţi place să fii primul? Nu este rău să fii primul, dar, dacă nu eşti primul în slujire, în dăruire, în sacrificiu, dorinţa ta nu este curată. Numele tău nu va fi scris în nicio carte de istorie pentru că ai fost primul care şi-a cumpărat cel mai nou model de telefon. Fii primul care face ceva bun atunci când alţii nu doresc să facă. Fii creativ şi nu te mulţumi cu lucruri gata făcute. Fii primul slujitor al Împăratului ceresc şi vei fi primul invitat la masa Lui.

  Biblia ne spune să fim cap. Uneori, facem din lucrul acesta un scop în sine. Dumnezeu ne îndeamnă să fim cap pentru El şi pentru cauza Lui. Dacă privim la oamenii care au realizat lucruri care au făcut istorie, observăm că au fost persoane care au sacrificat din timpul, energia, banii şi alte lucruri ale lor.

  Carl Czerny a fost pianist, pedagog şi compozitor austriac. A fost elev al tatălui său şi al violonistului Wenzel Krumpholz, apoi al lui Beethoven. La vârsta de 7 ani, a început să compună, iar la 10 ani putea să interpreteze din memorie un amplu repertoriu. La 15 ani, avea el însuşi discipoli printre care se va număra mai târziu şi pianistul german Franz Liszt. Catalogul său de compoziţii muzicale numără peste o mie de lucrări: simfonii, concerte, muzică de cameră, variaţiuni (printre care cele pentru pian şi orchestră). Toate acestea le-a realizat prin muncă şi sacrificiu. Lucrările lui nu sunt astăzi la fel de cunoscute precum ale altora pentru că el nu a urmărit promovarea proprie.

  Laurenţiu Vasilache, Cernei (Arad)

  Fii primul în slujire - 2016. Biblia ne spune să fim cap. Uneori, facem din lucrul acesta un scop în sine. Dumnezeu ne îndeamnă să fim cap pentru El şi pentru cauza Lui. Dacă privim la oamenii care au realizat lucruri care au făcut istorie, observăm că au fost persoane care au sacrificat din
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  La ceasul al șaselea

  Este ceva ce te reține încă departe de Mântuitorul tău? Încă ai dubii dacă poți fi iertat și salvat? Te îngrijorează neputința ta de a învinge slăbiciunile și păcatul pe deplin? Ce anume te-ar face să crezi că El a murit și apoi a lăsat mântuirea pe baza performanțelor tale? Suntem mântuiți prin har, prin credință, iar aceasta nu vine de la noi, ci este darul lui Dumnezeu. Pur și simplu, cere acest dar!

  Anul celor șase împărați

  Când simți că Stăpânul inimii tale sau al familiei și al planurilor tale ar trebui schimbat, nu te grăbi; gândește-te mai întâi cu cine ai vrea să-L înlocuiești. Ține minte că, într-o lume pe care omul a pus-o la picioarele lui Satana, tu nu-ți poți fi singur stăpân. Deci spune mai bine ca ucenicii: „Doamne, la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.” Nu există o altă opțiune nedistructivă!

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...