Articolul precedentVoi sunteți curați
  Articolul următorBotezul miraculos al lui Patrisi

  Eu și cu mine

  Arthur Schopenhauer – filosof

  Apoi a turnat apă într-un lighean şi a început să spele picioarele ucenicilor şi să le şteargă cu ştergarul cu care era încins. (Ioan 13:5)

  Isus a venit pe pământ ca să le slujească oamenilor, renunţând la poziţia plină de slavă pe care o avea în ceruri. El a fost lipsit de egoism şi a trăit o viaţă de sacrificiu. Lucrul acesta L-a ajutat să îndure mai uşor suferinţa. El a făcut tot acest sacrificiu pentru noi. Dar noi? Suntem dispuşi să facem vreun sacrificiu? Te invit să încerci azi!

  Atunci când e vorba de a-mi satisface eul, lucrurile nu sunt deloc complicate. E mai dificil când trebuie să depun efort pentru altcineva.

  Arthur Schopenhauer s-a născut în data de 22 februarie 1788 la Danzig (astăzi Gdansk, în Polonia). Fiind comerciant, tatăl lui îl destinase negustoriei. Împreună, cei doi au făcut numeroase călătorii prin Europa. După moartea tatălui, în 1809, Schopenhauer a început studiul medicinei la Universitatea din Gottingen, renunţând ulterior pentru a se dedica studiului filosofiei.

  Chiar dacă nu a fost un om al Bibliei şi nu tot ce a susţinut el este în concordanţă cu aceasta, Schopenhauer a enunţat un principiu interesant. El vedea în milă singura modalitate a comportamentului moral. Prin compătimire şi prin înţelegerea suferinţei lumii, omul îşi depăşeşte egoismul şi se identifică cu semenii lui. Această idee face parte din concepţia lui asupra moralei.

  Emanuela Ţică, Archiş (Arad)

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Promisiuni 100%, donat doar 9%

  În înțelepciunea Lui, Dumnezeu ne dă sfatul de a nu făgădui nimic înainte de a chibzui bine. O promisiune făcută devine obligație. Nu te juca de-a promisiunile; mai bine nu face promisiuni decât să nu le onorezi. El nu ne cere să promitem, dar suferă atunci când noi o facem, apoi ne răzgândim.

  Cu doar nouă zile înainte să nască

  De cele mai multe ori, nu vei afla cum și prin cine te-a salvat și ocrotit Tatăl tău din cer. El o face pur și simplu chiar și atunci când tu ai uitat de bunătatea Lui. Se bucură însă foarte mult dacă te comporți ca un copil bun și Îi spui „mulțumesc” măcar după ce ai trecut pe lângă situațiile dificile.

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Publicate astăzi

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Tresaltă de bucurie!

  Poţi să te încrezi în EL! Astăzi fii plin de bucurie şi strigă de veselie: „Iată că împăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor!”

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Az Úr szemmel tartja népét

  „Hát az Isten nem áll-é bosszút az Ő választottaiért, kik Őhozzá kiáltanak éjjel és nappal,...