Articolul precedentVoi sunteți curați
  Articolul următorBotezul miraculos al lui Patrisi

  Eu și cu mine

  Arthur Schopenhauer – filosof

  Apoi a turnat apă într-un lighean şi a început să spele picioarele ucenicilor şi să le şteargă cu ştergarul cu care era încins. (Ioan 13:5)

  Isus a venit pe pământ ca să le slujească oamenilor, renunţând la poziţia plină de slavă pe care o avea în ceruri. El a fost lipsit de egoism şi a trăit o viaţă de sacrificiu. Lucrul acesta L-a ajutat să îndure mai uşor suferinţa. El a făcut tot acest sacrificiu pentru noi. Dar noi? Suntem dispuşi să facem vreun sacrificiu? Te invit să încerci azi!

  Atunci când e vorba de a-mi satisface eul, lucrurile nu sunt deloc complicate. E mai dificil când trebuie să depun efort pentru altcineva.

  Arthur Schopenhauer s-a născut în data de 22 februarie 1788 la Danzig (astăzi Gdansk, în Polonia). Fiind comerciant, tatăl lui îl destinase negustoriei. Împreună, cei doi au făcut numeroase călătorii prin Europa. După moartea tatălui, în 1809, Schopenhauer a început studiul medicinei la Universitatea din Gottingen, renunţând ulterior pentru a se dedica studiului filosofiei.

  Chiar dacă nu a fost un om al Bibliei şi nu tot ce a susţinut el este în concordanţă cu aceasta, Schopenhauer a enunţat un principiu interesant. El vedea în milă singura modalitate a comportamentului moral. Prin compătimire şi prin înţelegerea suferinţei lumii, omul îşi depăşeşte egoismul şi se identifică cu semenii lui. Această idee face parte din concepţia lui asupra moralei.

  Emanuela Ţică, Archiş (Arad)

  Eu și cu mine - 2016. Atunci când e vorba de a-mi satisface eul, lucrurile nu sunt deloc complicate. E mai dificil când trebuie să depun efort pentru altcineva. Arthur Schopenhauer s-a născut în data de 22 februarie 1788 la Danzig (astăzi Gdansk, în Polonia). Fiind comerciant, tatăl lui...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...