Eu și cu mine

Arthur Schopenhauer – filosof

Apoi a turnat apă într-un lighean şi a început să spele picioarele ucenicilor şi să le şteargă cu ştergarul cu care era încins. (Ioan 13:5)

Isus a venit pe pământ ca să le slujească oamenilor, renunţând la poziţia plină de slavă pe care o avea în ceruri. El a fost lipsit de egoism şi a trăit o viaţă de sacrificiu. Lucrul acesta L-a ajutat să îndure mai uşor suferinţa. El a făcut tot acest sacrificiu pentru noi. Dar noi? Suntem dispuşi să facem vreun sacrificiu? Te invit să încerci azi!

Atunci când e vorba de a-mi satisface eul, lucrurile nu sunt deloc complicate. E mai dificil când trebuie să depun efort pentru altcineva.

Arthur Schopenhauer s-a născut în data de 22 februarie 1788 la Danzig (astăzi Gdansk, în Polonia). Fiind comerciant, tatăl lui îl destinase negustoriei. Împreună, cei doi au făcut numeroase călătorii prin Europa. După moartea tatălui, în 1809, Schopenhauer a început studiul medicinei la Universitatea din Gottingen, renunţând ulterior pentru a se dedica studiului filosofiei.

Chiar dacă nu a fost un om al Bibliei şi nu tot ce a susţinut el este în concordanţă cu aceasta, Schopenhauer a enunţat un principiu interesant. El vedea în milă singura modalitate a comportamentului moral. Prin compătimire şi prin înţelegerea suferinţei lumii, omul îşi depăşeşte egoismul şi se identifică cu semenii lui. Această idee face parte din concepţia lui asupra moralei.

Emanuela Ţică, Archiş (Arad)

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor