Articolul precedentTâlharul pocăit
  Articolul următorBun venit din partea unui câine

  Ecoul intern al muzicii

  Händel – creatorul Oratoriului Mesia

  De aceea Te voi lăuda printre neamuri, Doamne, fi voi cânta spre slava Numelui Tău! (2 Samuel 22:50)

  Deşi bolnav şi ruinat, Händel nu a abandonat lupta şi a reuşit să creeze o muzică ce, în pofida trecerii timpului, nu se învecheşte, ci scoate la iveală armonii divine. Poate că nu ai talent muzical, însă eşti chemat să faci ceea ce a făcut şi Händel: ceea ce poţi. Fă ceea ce poţi, cu toată puterea ta!

  În fiecare vineri seara, în familia mea se asculta muzică clasică. Deşi eram mic, o melodie mi se întipărise în minte. Parcă aud şi acum ecoul unui cor imens: „Aleluia! Aleluia!” Mai târziu, am aflat că această compoziţie este una dintre cele mai impresionante create vreodată.

  Georg Friedrich Händel s-a născut în data de 23 februarie 1685, în localitatea Halle (Saxonia, Germania). De tânăr, a dat dovadă de aptitudini muzicale deosebite, fiind organist al bisericii la numai 17 ani. A plecat apoi în Italia, unde a compus mai multe piese muzicale, făcându-se cunoscut publicului. În 1710, a decis să plece definitiv în Anglia, unde a devenit compozitor şi muzician al curţii regale.

  După un timp, creaţiile lui în stil italian au devenit desuete, iar opera regală a înregistrat pierderi financiare, fapt ce a determinat închiderea tuturor spectacolelor. Händel s-a îmbolnăvit, medicii considerând că germanul nu va mai fi niciodată capabil să compună, însă Dumnezeu avea un alt plan, unul cu adevărat măreţ. În 1742, Hăndel a compus Oratoriul Mesia. La scurt timp, compozitorul a orbit, însă era împăcat: reuşise să creeze o muzică înălţătoare.

  George-Cătălin Ciurea, Curtişoara (Olt)

  Ecoul intern al muzicii - 2016. În fiecare vineri seara, în familia mea se asculta muzică clasică. Deşi eram mic, o melodie mi se întipărise în minte. Parcă aud şi acum ecoul unui cor imens: „Aleluia! Aleluia!” Mai târziu, am aflat că această compoziţie este una dintre cele mai...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...