Articolul precedentBun venit din partea unui câine
  Articolul următorMesagerii tăcuţi

  Mai sus, mai bine

  Steve Jobs – cofondator Apple

  Tot ce găseşte mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta! (Eclesiastul 9:10 p.p.)

  Atitudinea aceasta o întâlnim într-un anumit sens şi la apostolul Pavel (1 Corinteni 9:27), în încercarea de a subjuga firea pământească. Nu uitaţi însă faptul că cea mai apropiată treaptă de perfecţiune o putem obţine numai folosind resursele de dragoste primite de sus. Dacă toate aceste lucruri minunate au putut fi realizate de un om fără Dumnezeu, oare cu cât mai mult ar putea realiza unul care se pune la dispoziţia Creatorului ceresc?

  Steve Jobs, cel care a pus bazele Companiei Apple, poate fi caracterizat cel mai bine prin aceste trei cuvinte: vizionar, determinat, perfecţionist.

  Vizionar. Thomas Watson, preşedintele IBM, spunea în 1943: „Nu cred că va fi vreodată nevoie de mai mult de cinci calculatoare în toată lumea!” Împotriva acestei păreri, Steve Jobs a lansat în 1976 Apple 1, primul computer personal.

  Determinat. Imaginaţi-vă câte bariere şi uşi închise a întâlnit compania proaspăt înfiinţată până a ajuns să fie recunoscută şi să aibă succes. Ţinta lui Steve Jobs a fost aceea de a pune un computer în fiecare casă din America. A reuşit cu mult mai mult de-atât. Ţinta ta care este?

  Perfecţionist. Cunoscut pentru metodele şi felul în care împingea oamenii cu care lucra până la limitele fizice şi psihice pentru a scoate ce era mai bun din ei, Steve a reuşit să îşi atragă oprobiul multor apropiaţi. Celebrele lui amânări ale termenelor de prezentare a produselor au făcut cunoscută lumii atenţia lui pentru detalii şi faptul că voia mereu să realizeze tot ce se putea mai bine.

  Adrian Ştioiu, Craiova

  Mai sus, mai bine - 2016. Thomas Watson, preşedintele IBM, spunea în 1943: „Nu cred că va fi vreodată nevoie de mai mult de cinci calculatoare în toată lumea!” Împotriva acestei păreri, Steve Jobs a lansat...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...