Articolul precedentBun venit din partea unui câine
  Articolul următorMesagerii tăcuţi

  Mai sus, mai bine

  Steve Jobs – cofondator Apple

  Tot ce găseşte mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta! (Eclesiastul 9:10 p.p.)

  Atitudinea aceasta o întâlnim într-un anumit sens şi la apostolul Pavel (1 Corinteni 9:27), în încercarea de a subjuga firea pământească. Nu uitaţi însă faptul că cea mai apropiată treaptă de perfecţiune o putem obţine numai folosind resursele de dragoste primite de sus. Dacă toate aceste lucruri minunate au putut fi realizate de un om fără Dumnezeu, oare cu cât mai mult ar putea realiza unul care se pune la dispoziţia Creatorului ceresc?

  Steve Jobs, cel care a pus bazele Companiei Apple, poate fi caracterizat cel mai bine prin aceste trei cuvinte: vizionar, determinat, perfecţionist.

  Vizionar. Thomas Watson, preşedintele IBM, spunea în 1943: „Nu cred că va fi vreodată nevoie de mai mult de cinci calculatoare în toată lumea!” Împotriva acestei păreri, Steve Jobs a lansat în 1976 Apple 1, primul computer personal.

  Determinat. Imaginaţi-vă câte bariere şi uşi închise a întâlnit compania proaspăt înfiinţată până a ajuns să fie recunoscută şi să aibă succes. Ţinta lui Steve Jobs a fost aceea de a pune un computer în fiecare casă din America. A reuşit cu mult mai mult de-atât. Ţinta ta care este?

  Perfecţionist. Cunoscut pentru metodele şi felul în care împingea oamenii cu care lucra până la limitele fizice şi psihice pentru a scoate ce era mai bun din ei, Steve a reuşit să îşi atragă oprobiul multor apropiaţi. Celebrele lui amânări ale termenelor de prezentare a produselor au făcut cunoscută lumii atenţia lui pentru detalii şi faptul că voia mereu să realizeze tot ce se putea mai bine.

  Adrian Ştioiu, Craiova

  Mai sus, mai bine - 2016. Thomas Watson, preşedintele IBM, spunea în 1943: „Nu cred că va fi vreodată nevoie de mai mult de cinci calculatoare în toată lumea!” Împotriva acestei păreri, Steve Jobs a lansat...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...