Articolul precedentBun venit din partea unui câine
  Articolul următorMesagerii tăcuţi

  Mai sus, mai bine

  Steve Jobs – cofondator Apple

  Tot ce găseşte mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta! (Eclesiastul 9:10 p.p.)

  Atitudinea aceasta o întâlnim într-un anumit sens şi la apostolul Pavel (1 Corinteni 9:27), în încercarea de a subjuga firea pământească. Nu uitaţi însă faptul că cea mai apropiată treaptă de perfecţiune o putem obţine numai folosind resursele de dragoste primite de sus. Dacă toate aceste lucruri minunate au putut fi realizate de un om fără Dumnezeu, oare cu cât mai mult ar putea realiza unul care se pune la dispoziţia Creatorului ceresc?

  Steve Jobs, cel care a pus bazele Companiei Apple, poate fi caracterizat cel mai bine prin aceste trei cuvinte: vizionar, determinat, perfecţionist.

  Vizionar. Thomas Watson, preşedintele IBM, spunea în 1943: „Nu cred că va fi vreodată nevoie de mai mult de cinci calculatoare în toată lumea!” Împotriva acestei păreri, Steve Jobs a lansat în 1976 Apple 1, primul computer personal.

  Determinat. Imaginaţi-vă câte bariere şi uşi închise a întâlnit compania proaspăt înfiinţată până a ajuns să fie recunoscută şi să aibă succes. Ţinta lui Steve Jobs a fost aceea de a pune un computer în fiecare casă din America. A reuşit cu mult mai mult de-atât. Ţinta ta care este?

  Perfecţionist. Cunoscut pentru metodele şi felul în care împingea oamenii cu care lucra până la limitele fizice şi psihice pentru a scoate ce era mai bun din ei, Steve a reuşit să îşi atragă oprobiul multor apropiaţi. Celebrele lui amânări ale termenelor de prezentare a produselor au făcut cunoscută lumii atenţia lui pentru detalii şi faptul că voia mereu să realizeze tot ce se putea mai bine.

  Adrian Ştioiu, Craiova

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Nunta de tinichea

  Oricât de greu ți-ar fi în familie, oricare ar fi frustrările sau neajunsurile pe care le simți, înțelege că fiecare dintre noi poate determina atmosfera și reușita unei case. Nu contrează dacă ești copil sau adult, atâta timp cât poți depăși egoismul și poți oferi ceva din tine celor cu care împarți viața. Chiar nu merită să întreții o atmosferă de frustrări și amărăciune. Comunică, întreabă, arată că îți pasă!

  Numărul de telefon complet

  Nu exagerare, ci atenție. A avea grijă nu înseamnă a stresa, ci a da importanță tuturor aspectelor, mari sau mici; aceasta este condiția unei bune comunicări și, de multe ori, chiar a reușitei depline. Noi suntem făcuți asemenea Creatorului: avem pasiunea și simțul detaliilor în structura noastră.

  Zece negri mititei

  Faptul că Isus va fi Judecătorul nu este o veste rea, ci dimpotrivă. Nu poate exista un Judecător mai înțelept și mai drept decât Acela care Și-a dat viața pentru om.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...