Articolul precedentMesagerii tăcuţi
  Articolul următorA înviat!

  Inspirați de sus

  Mihai Eminescu – poet român

  Înţelepciunea se odihneşte într-o inimă pricepută, dar în mijlocul celor nesocotiţi ea se dă de gol. (Proverbele 14:33)

  Dacă un om fără Dumnezeu a putut influenţa atât de mult o naţiune, oare ce influenţă ar putea avea un om inspirat de Divinitate? Cât bine ar putea face prin influenţa lui? Poate nu eşti geniu… Stai liniştit! Nici eu… însă amândoi putem fi influenţaţi de cel mai complex Geniu. Creatorul tău este geniu în toate domeniile şi poţi să Îl rogi să te înzestreze şi pe tine cu inteligenţă şi înţelepciune.

  Din când în când se naşte câte un geniu, apoi moare şi vine altul. Şi tot aşa. Aceştia sunt oameni care îi influenţează pe alţii, fiind copiaţi, analizaţi, apreciaţi, criticaţi, respinşi, veneraţi sau ignoraţi.

  În data de 25 februarie 1866, are loc debutul literar al poetului, prozatorului şi jurnalistului român Mihai Eminescu în revista Familia, cu poezia „De-aş avea”. Au urmat poezii foarte apreciate precum: „Floare-albastră”, „Lacul”, „Dorinţă” „Revedere” ciclul scrisorilor, „Luceafărul” etc. Personalităţi precum I. L. Caragiale, Titu Maiorescu şi Ioan Slavici l-au apreciat enorm pe Eminescu şi au încurajat tinerii poeţi să îi citească opera.

  Mihai Eminescu a murit de tânăr de demenţă sau mânie acută, anterior fiind închis într-un sanatoriu, nemaiputând să scrie şi să publice. Şi totuşi opera scrisă în scurta viaţă pe care a trăit-o a influenţat, într-o anumită măsură, poeţii români care i-au urmat.

  Haideea Ţărmure, Chişineu Criş (Arad)

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Promisiuni 100%, donat doar 9%

  În înțelepciunea Lui, Dumnezeu ne dă sfatul de a nu făgădui nimic înainte de a chibzui bine. O promisiune făcută devine obligație. Nu te juca de-a promisiunile; mai bine nu face promisiuni decât să nu le onorezi. El nu ne cere să promitem, dar suferă atunci când noi o facem, apoi ne răzgândim.

  Cu doar nouă zile înainte să nască

  De cele mai multe ori, nu vei afla cum și prin cine te-a salvat și ocrotit Tatăl tău din cer. El o face pur și simplu chiar și atunci când tu ai uitat de bunătatea Lui. Se bucură însă foarte mult dacă te comporți ca un copil bun și Îi spui „mulțumesc” măcar după ce ai trecut pe lângă situațiile dificile.

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Publicate astăzi

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Tresaltă de bucurie!

  Poţi să te încrezi în EL! Astăzi fii plin de bucurie şi strigă de veselie: „Iată că împăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor!”

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Az Úr szemmel tartja népét

  „Hát az Isten nem áll-é bosszút az Ő választottaiért, kik Őhozzá kiáltanak éjjel és nappal,...