Articolul precedentMesagerii tăcuţi
  Articolul următorA înviat!

  Inspirați de sus

  Mihai Eminescu – poet român

  Înţelepciunea se odihneşte într-o inimă pricepută, dar în mijlocul celor nesocotiţi ea se dă de gol. (Proverbele 14:33)

  Dacă un om fără Dumnezeu a putut influenţa atât de mult o naţiune, oare ce influenţă ar putea avea un om inspirat de Divinitate? Cât bine ar putea face prin influenţa lui? Poate nu eşti geniu… Stai liniştit! Nici eu… însă amândoi putem fi influenţaţi de cel mai complex Geniu. Creatorul tău este geniu în toate domeniile şi poţi să Îl rogi să te înzestreze şi pe tine cu inteligenţă şi înţelepciune.

  Din când în când se naşte câte un geniu, apoi moare şi vine altul. Şi tot aşa. Aceştia sunt oameni care îi influenţează pe alţii, fiind copiaţi, analizaţi, apreciaţi, criticaţi, respinşi, veneraţi sau ignoraţi.

  În data de 25 februarie 1866, are loc debutul literar al poetului, prozatorului şi jurnalistului român Mihai Eminescu în revista Familia, cu poezia „De-aş avea”. Au urmat poezii foarte apreciate precum: „Floare-albastră”, „Lacul”, „Dorinţă” „Revedere” ciclul scrisorilor, „Luceafărul” etc. Personalităţi precum I. L. Caragiale, Titu Maiorescu şi Ioan Slavici l-au apreciat enorm pe Eminescu şi au încurajat tinerii poeţi să îi citească opera.

  Mihai Eminescu a murit de tânăr de demenţă sau mânie acută, anterior fiind închis într-un sanatoriu, nemaiputând să scrie şi să publice. Şi totuşi opera scrisă în scurta viaţă pe care a trăit-o a influenţat, într-o anumită măsură, poeţii români care i-au urmat.

  Haideea Ţărmure, Chişineu Criş (Arad)

  Inspirați de sus - 2016. Din când în când se naşte câte un geniu, apoi moare şi vine altul. Şi tot aşa. Aceştia sunt oameni care îi influenţează pe alţii, fiind copiaţi, analizaţi, apreciaţi, criticaţi, respinşi, veneraţi sau ignoraţi. În data de 25 februarie 1866, are loc debutul literar al...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...