Articolul precedentMesagerii tăcuţi
  Articolul următorA înviat!

  Inspirați de sus

  Mihai Eminescu – poet român

  Înţelepciunea se odihneşte într-o inimă pricepută, dar în mijlocul celor nesocotiţi ea se dă de gol. (Proverbele 14:33)

  Dacă un om fără Dumnezeu a putut influenţa atât de mult o naţiune, oare ce influenţă ar putea avea un om inspirat de Divinitate? Cât bine ar putea face prin influenţa lui? Poate nu eşti geniu… Stai liniştit! Nici eu… însă amândoi putem fi influenţaţi de cel mai complex Geniu. Creatorul tău este geniu în toate domeniile şi poţi să Îl rogi să te înzestreze şi pe tine cu inteligenţă şi înţelepciune.

  Din când în când se naşte câte un geniu, apoi moare şi vine altul. Şi tot aşa. Aceştia sunt oameni care îi influenţează pe alţii, fiind copiaţi, analizaţi, apreciaţi, criticaţi, respinşi, veneraţi sau ignoraţi.

  În data de 25 februarie 1866, are loc debutul literar al poetului, prozatorului şi jurnalistului român Mihai Eminescu în revista Familia, cu poezia „De-aş avea”. Au urmat poezii foarte apreciate precum: „Floare-albastră”, „Lacul”, „Dorinţă” „Revedere” ciclul scrisorilor, „Luceafărul” etc. Personalităţi precum I. L. Caragiale, Titu Maiorescu şi Ioan Slavici l-au apreciat enorm pe Eminescu şi au încurajat tinerii poeţi să îi citească opera.

  Mihai Eminescu a murit de tânăr de demenţă sau mânie acută, anterior fiind închis într-un sanatoriu, nemaiputând să scrie şi să publice. Şi totuşi opera scrisă în scurta viaţă pe care a trăit-o a influenţat, într-o anumită măsură, poeţii români care i-au urmat.

  Haideea Ţărmure, Chişineu Criş (Arad)

  Inspirați de sus - 2016. Din când în când se naşte câte un geniu, apoi moare şi vine altul. Şi tot aşa. Aceştia sunt oameni care îi influenţează pe alţii, fiind copiaţi, analizaţi, apreciaţi, criticaţi, respinşi, veneraţi sau ignoraţi. În data de 25 februarie 1866, are loc debutul literar al...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...